Citiraj apeitheia prvotno napisa Vidi poruku
Evo ocajna sam.taj dermatitis se povuce i ja se ponadam i onda se u 2 dana razbukta da se U pocne cesat do krvi.i onda dam fenistil(koji se trudim izbjegavat kao i kortice). Negdje sam procitala da puno fenistila steti bebinom mozgu.jel to istina? E i procitala sam kako puno .mama koristi nevenovu mast iz dm-a,ja sam nasla veliku kutiju baleine nevenove masti.jel ima tko iskustva? Nije mi zao dar novaca samo da naden.sto valja.jel itko koristi eucerin sa ureom? I koja je razlika izmedu bepanthena i bepanthena plus? Kuca mi izgleda kao dm od silnih krema i kremica... i savjet za neko hipoalergeno adaptirano jer nikako da navucem mlijeka za sve obroke.
što se tiče nevenove masti iz dm-a, ali i inače za bilo koju kremicu, definitivno čitajte sastav. evo ga:
Petrolatum, Ethylhexyl, Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Glycine Soja, Tocopheryl Acetate, Lanolin, Arachis Hypogaea, Isopropyl Myristate, Beta-Carotene, Calendula Officinalis, Parfum, Juglans Regia, BHT, Daucus Carota, Tocopherol
dakle lijepo se vidi da je to zapravo uglavnom mineralna mast, s malo silikona i vrlo, vrlo malo ekstrakta nevena, a još manje mrkve i oraha. ima i nešto sintetičkih vitamina, lanolina i parfema. kupite radije pravo nevenovo i mrkvino ulje, pa mažite s tim - neusporediva je količina aktivnih tvari koje ćete unijeti u kožu. a lako napravite i mast iz pomoć malo pčelinjeg voska ili kakao, shea maslaca. stvarno je jednostavno do bola

što se kvržica tiče, kod atopijskog se na rubovima zna pojaviti mnogo sitnih mjehurića ispunjenih tekućinom - koža naprosto nema više snage zarastati... poboljšanjem stanja i to se normalizira. no iz vašeg opisa nisam sigurna da je to to. bilo bi dobro provjeriti s dermatologom, jer vole se naseliti sekundarne infekcije na ranice...