-
evo i mene na ovu temu, na početku sam pa lovim osnove.
Sin 14 mjeseci, dojim ga još uvijek, ima alergiju na proteine kravljeg mlijeka. Negdje oko 8 mj života počela mu se javljati suha ljuskava koža na pregibu kod stopala ali nisam obraćala pažnju, mislila sam da je to od znoja. Za mjesec -dva dobio je jednu veću fleku suhe kože, crvene uzdignute na pregibu koljena-mi od pedijatrice- dijagnoza AD. Preporučila A-dermu.Nije nam puno pomoglo, dobio je po bedrima kao lišajeve ,suhe crvene.
Nakon što smo izbacili sve mliječno,i u tragovima, lišajevi su se povukli ali ta fleka iza koljena je ostala i narasla. Ujutro bude potpuno blijeda, a do navečer tamnoljubičasta.
I sad unatrag par tjedana nova zona-vrat! I to je dosta loše, puno ga češe osobito po noći i crveni se. Primjetila sam da reagira ako ja jedem svježi luk, pelati i kiselo zelje. Pa sam i to izbacila.
Od prošlog tjedna sam uvela u svoju prehranu dodatak Omega-3, riblje ulje. I pila sam dvije kapsule dnevno, i njemu je doslovno koža buknula. Nisam se najbolje snašla i nisam prepoznala od čega je, tek mi je jučer palo na pamet da bi moglo bit riblje ulje. Sad ću ga izbacit pa čemo vidit.
Mene zanima, s obzirom da na alergotestovima reakcija je bila samo na KM, da li ovo što reagira recimo na riblje ulje znači da je i na to alergičan ili mu je samo koža preosjetljiva, ne razumijem tu vezu?
Ja planiram dojiti do daljnjega ali sam već poprilično iscrpljena izbacivanjem hrane i bojim se da sve to radim napamet
Jedino mlijeko u svim varijantama je sigurno bilo za izbaciti,a ovo sve ostalo radim po osjećaju i više sam gladna nego sita, i užasno nervozna. Pogotovo kad nakon dana na riži i piletini na njemu ujutro vidim nove fleke.
Izludit če me taj Ad.
Nismo koristili kortikosteroide,u sad ne znam dal to crvenilo i češanje po vratu znači jaču upalu pa da ipak odem po recept ili da i dalje pazim na prehranu i koristim emolijense?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma