lijep pozdrav..evo da se i ja javim iako neznam dal je u pitanju dermatitis al nam je takva dijagnoza recena.. evo ovak ide prica...

evo mi se borimo sa ja to zovem flek na licu vec 1g,bili kod dermatologa jedna davala skupe kreme koje nis nisu pomogle druga sam kreme s kortikosteroidima,receno ekcem..ode ja s malim na test alergije pokazuje orasasti plodovi,raz,kakao,mi to izbacili on i dalje ima..pocnem sa probioticima stanje se poboljsalo flek nestal vracal se tu pa tam namazala sa kremom sa kort. al s vremenom nam nije ni trebala..masnu kremu koristila djecja mast za guzu iz dma..sve super bilo dok pred 2mj nismo prestali uzimati probiotik.da bi u meduvremenu saznali da ima candidu..kasnije nalaz pokazal da negativno i prestajemo piti probiotik i flek se vratil u uzasnom stanju ni kort. nisu pomogli..

obracam se biokinetiku,izljecil ga candide v 2 tj(imali djetu za kandidu i citajuci na netu koje stvari se moraju izbacit za dermatitis,to su bile ugl te) i alergije a njemu flek ostal uzasan..njegov zakljucak neurodermatitis,dal mu terapiju i bademovo ulje al nam za sad ne pomaze,moramo se za 7 dana javiti...kortikosteroidne kreme necu jer poticu razvoj kandide.. ugl taj flek njega ne svrbi i ja vise neznam kaj to je i od cega..jer citam da bilo koji dermatitis svrbi... iako ja zakljucila da od alergije,pa opet nista nije jel a fleka imal,pa onda od kandide onda sve izbacili cime se candida hrani i opet ostal flek..neznam vise kaj... evo stavit cu par slika da vidite pa bi bila zahvaljna na savjetima i vasim misljenima... hvala...

nekoliko slika...ova zadnja je trenutno stanje...