Da ne čitam sve treba mi savjet...za 2 mjeseca npuniti ćemo 7g...prije pola godine nešto se počelo pojavljivati i nestajati s laktova...u zadnjih par mjeseci to je grozno crveno itd. imamo i na koljenima a od neki dan i na rukicama

1.prije par mjeseci bili kod pedijatra on kaže AD a znam da vi nećete kortiće- i tako ostavio nas bez rešenja kako se to rijetko pojavljivalo ja mazala s A-dermom nisam se brinula

2. dobili smo nešto između bronhitisa i laringitisa, doktorica na Hitnoj na Srebrnjaku reće da ona misli da su na jednom laktu čak i gljivice i da mora dermatologu

3. s 4g testirali smo se na Srebrnjaku jer smo imali reakciju na pencilin-Klavocin...testirali su je na hranu, trave itd. osnovno, ništa se nije pokazalo pozitivnim osim jako visokog Ige....

4. dojena je do 2,5 godine (otac atopičar,sezonska alergija na trave), kupana 5g. samo u vodi s par kapi maslinova ulja....kako je nakon cijepljnja znala regirati osipom, od jednog smo dermatologa dobili tu A-dermu na bazi zobi pa ju ponekad namažemo...cijepljeni do 8 mjeseci dalje ne....u zadnjih par godina koristimo i šampon i nekaj za tijelo jer je velika a i ima kosu do guze....zadnji 3g jedva jede povrće a voće nikad i nije osim jabuke (koliko sam čula citrusi nisu preporučljivi kod AD-a) ali ne jede ni salame, ni paštete, već sve kuhano...istina je da zadnjih dvije godine hoće slatko

5. mene zbunjuje to što sam čitala da se AD pojavljuje do 5g ili u odrasloj dobi a poslije se smanjuje, zašto smo ga mi dobili gostovo s 7g? Čitala sam da netko tko ima herpes u obitelji može biti okidač za AD, a ja sam ga zbog stresa prvi put dobila prije 2 g i od onda čim mi padne imunitet, da nisam ja kriva?

6.Išla bih pedijatru po uputnicu za dermatologa, neki mi preporučuju Šalatu, molim sve iskusne mame da mi preporuče dobrog dermatologa (prije smo bili u Klaićevoj i kod jednog preskuuuupog privatnog) postoji li test na metale iz cjepiva i koliko košta? Kakve pretrage su najučikovitije i najtočnije za AD, jer mene ne zanima lijek zanima me uzrok za početak. Puno hvala.