Citiraj IvanaR prvotno napisa Vidi poruku
Ja ne bih uvodila nikakva ograničenja u ishrani samo na osnovu BICOM testa.
I moja se češe u snu, mada je to znatno manje od kada je na eliminacionoj dijeti. Ranijih godina se doslovno budila u krvavoj posteljini. Zima je i centralno grejanje dodatno isušuje ionako suvu kožu, pa je mažemo neutralnim kremama dva put dnevno i to bogato.
Idemo 11.02. u KBC pa ću tamo tražiti da nam potvrde te alergene. Samo se nadam da nam neće naći još koji
Dali imaš nekakva iskustva sa BICOM alergotestom?
Mi smo "pljunuli" 600 kn. pošto nisam mogla gledati dijete u očajnom stanju i čekat još tri tjedna za testiranje, inače koliko sam proučaval ljudi imaju pozitivna iskustva sa BICOM-om.

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
Majčino mlijeko?! Pa zar se i na to može biti alergičan?!
Naša se M. zna počešati po licu, ali više onako, amaterski, kad je umorna, ali bi zato prepone češala do iznemoglosti .

MM, takvi smo i mi uz crvenilo, prištiće i svrbež na preponama i guzi. Mi smo buknuli oko Božića kad sam pojela puno oraha i otad se oporavljamo. Lice joj je puno bolje, ali još uvijek ima ta suha mjesta koja se tokom dana znaju zacrveniti. Ja sam nam sama postavila AD dijagnozu i na redukcijskoj sam dijeti (ne jedem česte alergene). Imamo i malo AD-a na zglobu jednog palca i iza jednog koljena.
Da,da majčino mljeko, na tu stavku sam se rasplakala . I ja sam na restrikcijskoj dijeti a prema onom gore ukinula sam si sve što inaće jedem tako da sada gladujem dok si ne prilagodim meni. Pokazala se alergija( to je zapravo intolerancija) na laktosu, to je mliječni šećer i nalazi se u mlijeku svih sisavaca. Čekamo Kantridu i alergologa, vidjet ćemo što će nam tamo reći.
Njoj je taj dermatitis jako izražen, čitam šta jelena.O piše ,najvjerovatnije tom lošem stanju pridonosi i njeno dojenje.
Čitala sam nedavno i post jedne forumašice koja je rekla da im se AD znatno smanjio kada su prestali sa dojenjem.