Ako nekome mogu pomoći sa ovim što ću napisati biti će mi jako drago. Mi smo se jako napatili dok nismo pronašli uzrok ,našoj curki ,zašto se pojavio atopijski...
Da skratim..na alergijskom testiranju pokazalo se da je alergična na mlijeko i na brezu,ali u toliko malim količinama da je to trebalo biti zanemarivo i ne bi joj trebalo praviti tolike reakcije po koži (noge su joj bile toliko crvene i u flekama da je izgledala kao ispržena)..onda su joj vadili krv i neke dodatne pretrage radili da bi skužili da dijete ima streptokoka u grlu i da je on u biti okidač za njen dermatitis. Naime,doktor nam je objasnio da je sklona i da vjerovatno vrlo lako pokupi streptokoka (u vrtiću su valjda najrasprostranjeniji) kada ga pokupi imunitet joj padne,pije i mlijeko koje joj u tom trenutku izazive alergijske reakcije i to je to... Tako da mi (od kad smo to sve otkrili) jako pazimo na grlo,često ga znamo špricnuti sa tantum verde sprej,grgljati slanu vodu...i od tada je hvala bogu sve ok. Kada smo imali te užasne fleke ništa od krema nam nije pomoglo kao mješavina crnoga kima i ulja jojobe..-1 na prema 9 se pomiješa i s tim smo se mazali.