-
Evo i nas među atopičare...
Mali mi ima dve godine i tri mjeseca i jučer nije išao u vrtić koliko je bio izgreban. Otišli popodne doktorici i ona odmah kaže atopijski. Školski primjer blagog atopijskog. Što je najbolje već smo bili kod dermatologice u Riječkoj bolnici da joj pokažemo flekicu (veličina manja od kovanice lipe) koju ima pa praktički od rođenja. Šibnula mu je kortiće na tri dana, nije bilo pomaka, pedica je odmahnula glavom da će se to osušiti i nestati po ljeti. Međutim nije. Po ljeti se počeo češkati po vratu, mislla sam znoj. Operem ga u vodi i namažem nevenovom masti. Prestane se češat. Onda se tjednima nije češao. I zadnjih tri-četiri dana...... ajoj. Češe se u sve. U zid, o kauč, o cice kad ga netko stavi u krilo. Pojavile su se i fleke kojih prije nije bilo i tragovi grebanja. Fleka iza kojena. Crvenilo po leđima, vratu., ramenima pa ide lagano prema pazusima. Počeo je češti prsa ali se ništa ne vidi, tek trag mrvicu grublje kože, A crvena flekica koju ima od rođenja je praktički iskočila van i crvena je ko jagoda. Indikator flekica koju sam ignorirala dvije godine. 
Zakazala sam totalno. On kašlje po noći, sad se bojim i astme. Na ventolinu smo ne znam koliko puta već bili. Jednom upala pluća i jednom korak do upale pluća, svejedno dva puta smo prošli dnevnu bolnicu Kantida... AGGGHHHH... Mrzim se.
E sad zašto je sad buknulo? Sve si kontam... Tate mu nije bilo dva tjedna, da li ovo može biti na psihičkoj bazi? Onda opet mislim.... jaja. Nije da ih često jedemo (ja nikad ne paniram), koji put je pojeo kuhano, zadnje vrijeme sam navečer radila palačinke...Izbacit ću jaja definitivno. Jeli smo voće kaki.... izbacit ću kaki.
Dala sam ne znam koliko para na kolekciju od a derme- iduće jutro je bio zažaren i izgreben. Namazala sam ga dvaput i ne odgovara. Dobili od pedice Lipikar baume ap+, kažu da se iz la roche (držali su predavanje o atopičnom i njihovim proizvodima) kunu se u novu kremu koja ima u sebi koloniju dobrih bakterija. Čini mi se da je ok. Po noći se grebe i ujutro, ali nije više zažareno (osim ono što je kroz deset minuta izgrebao). Dat ću joj šansu. Inače u vrtiću kažu da nisu primjetili da se češe. To počinje za spavanja.
Mi smo friški atopičari!!! Šta još moram znati?????
Znam da ne smije biti u jako zagrijanim prostorijama, na koži mora imati pamuk i to bijeli neobojani bez omekšivača, mora spavat u proluftanoj, više hladnijoj nego toplijoj sobi, tuširanje svaka dva dana u ne jako toploj običnoj vodi do tri minute, i mazanje.. šta još, šta još, šta još......
Posljednje uređivanje od Optimisticna : 21.11.2014. at 10:00
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma