Problem s cinkom je taj što dječja doza na europskom tržištu ne postoji. U iole normalnoj dozi ima ga u Child life Aller Care (preparat za alergičare koji ima u sebi i bromelaina, a on djeluje protuupalno i na zarastanje rana-MartinaP, pitaj starije kolegice za Ananase). Ima ga još u kombiniranom preparatu koji ima u sebi kalcij, magnezij, fosfor i cink od Life Time. Svi multivitamini u sebi ne sadrže dovoljnu dozu cinka pa ih se baš ne isplati dati. MartinaP, pogledaj sastave i nađi ako ima nešto s barem 3 mg cinka u dnevnoj dozi ili uzmi kapsulu od 15 mg pa s njom čini ono što se mora činiti (kreditna kartica pa lajna na tri dijela). Ako ti je to za starije dijete onda mu zaista nije ni 5 mg previše. Ok, ja sam sklona visokim dozama, ali svejedno... I omege i cink treba davati u kontinuitetu od 3 mjeseca, a kontraindikacija za više doze cinka je anemija.
Što se srebra tiče-najviše se isplati kupiti jednu malu bocu s raspršivačem i još jednu od barem pola litre pa se nadopuni mala kad se potroši. Špricati treba staaaaalno i obilno i držati dalje od svih izvora elektromagnetskog zračenja (dakle-ne u frižider!! )

). Ako ti je to za starije dijete onda mu zaista nije ni 5 mg previše. Ok, ja sam sklona visokim dozama, ali svejedno... I omege i cink treba davati u kontinuitetu od 3 mjeseca, a kontraindikacija za više doze cinka je anemija.
Odgovori s citatom