Baš sad čitam za prirodnu zaštitu od sunca za hladno prešano ulje čileanske maline.
Navodno ima SPF od 25-40, protuupalno djelovanje i pogodno kod ekcema, dermatitisa i upalnih stanja kože. Jel netko probao?
Baš sad čitam za prirodnu zaštitu od sunca za hladno prešano ulje čileanske maline.
Navodno ima SPF od 25-40, protuupalno djelovanje i pogodno kod ekcema, dermatitisa i upalnih stanja kože. Jel netko probao?
Ja probala! Vec drugu godinu mazemo se samo s takvim uljima na suncu i sve pet! I starijeg prosle godine mazali time, super je za kozu sviju nam bilo jer je s vremenom kao i malo vise nahrani. Jako smo svi zadovoljni!
Ove godine isto bebana koji ima izraziti AD mazem samo time i inace od svih krema na testu jedino nije reagirao na karite maslac i neka biljna ulja, sve kupovne kreme koje smo poslali pokazale bar malu reakciju..
A inace ni nas bebo nije volio kupanje ni u kadici doma i jos se tada cim bi usao u vodu skroz izcohao da smo ga s rukavicama kupali pa smo probali prije kupanja namazat ga onako fino s tim kariteom pa onda u vodu poplahat i to nam je ispala dobra kombinacija! S vremenom se u vodi prestao cohat, a koza bi mu ipak bila upila i zadrzala vlage...jer one obloge nije nikako prihvatio..i jos za koji sat mu bila jos susa koza...pa sam cula da neki savjetuju i ovako...
Pa sad i za more imam kombinaciju karite/cil.malina i jos koja kap nekog drugog hladno presanog njeznog ulja i zasad nam je ok! Mazem i na ekcemne predjele jer i oni kako su nadrazeni ipak trebaju neku zastitu, a velim i sami karite ima blagi okluzivni efekt pa nama se pokazao jako dobar...naravno nist ne preko noci..