lavko

mi smo imali iste probleme u zadnjih 2 godine, baš je bilo gadno..
naša mala je alergičarka od rođenja, AD dobila dijagnozu s 3 mj...

javljam se zato da ti velim da se konačno ovo ljeto smirilo..
i isto smo koristili što god smo mogli da dizanje imuniteta; ulje crnog kima od prošle godine (u kontinuitetu 3 pa odmor pa opet 3 mj)
probiotik Pandu koristimo od njene 2. godine (mislim da barem 3 runde po 2 mjeseca), i još ću joj davati sigurno
i apsolutno smatram da na taj način jesmo pomogli frajli jer joj je ovo gore pomagalo da je imunitet bolji, a odmah je i koža bila bolje
(npr. svaki put kad bi ju napala viroza..koža je još jače reagirala)

a kad je buknulo - kortićima
ovo je proljeće bilo posebno grdo, svaki mjesec smo morali barem 1 rundu po 5 dana mazati kortićima..
i onda smo otišli po još 1 mišljenje; do dr Richtera koji je dao, priznajem na moje nezadovoljstvo, i aktibiotik i oralni kortić da se cijelo tijelo riješi upale
i...pomoglo je! (a bila sam skeptična baš jer sam apriori protiv antibiotika...)
i još nam je dao savjet da uklonimo sve alergene koje možemo i to smo napravili (kod nas je to bilo posteljina od perja od koje se ja nisam htela godinama odvojiti..)
nakon toga kao da se sve poklikalo
još uvijek ima naviku češanja, ali koža je na miru (a bilo je i po licu i po vratu i po rukama jakoo)

naša je frajla sad 10-godišnjakinja
koliko je tvoje dijete staro?

vidi kad tad će se smiriti, nije lako nikako..(ja nisam spavala godinama jer sam ju stavila sebi u krevet koliko se po noći češala) ali, bude..

iz moje perspektive, držite se, puno strpljenja i olakšavajte koliko god je moguće..pa i kortićima uz dogovor s vašim dr/pedijatrom
i korak po korak..