Mi smo s neurodermitisom imali dosta problema. Reakcija je bila jača ako sam ja pojela naranče, kivije, ananas, ali i od centralnog grijanja. Zato smo nabavili ovlaživač zraka i mislim da je i to pripomoglo. Inače djeca reagiraju različito na različite vrste hrane - nekome npr. smeta konzervirano ili lješnjaci, orasi i bademi. To treba pratiti pa se skuži. Uglavnom, nama je pedijtrica davala kremu Elocon s kortikosteroidima, međutim, od toga nikakve koristi jer se smiju koristiti tjedan dana i osip prođe, ali se jako brzo vrati. A učestala upotreba kortikosteroida nije preporučljiva. I tako sam ja na svoju ruku saznala za kremu PARFENAC jer je jednom bebaču pomogla. Tada sam pitala pedijtricu i ona je rekla da mogu probati. Krema košta 80 kn i mora ti doktor napisati crni recept i naručiš u apoteci iz Njemačke jer oni to ne drže. Nakon nekoliko dana mazanja osip i crvenilo su se povukli i onda treba mazati 6 mjeseci svaki dan navečer i ujutro iako se više ne pojavljuje. Tak je nama pedijatrica rekla i, hvala Bogu, nije se više pojavilo. Važno je i što duže dojiti, pravilno se hraniti i što kasnije započeti s nadohranom. A bilo kakve pjene za kupanje, mirišljave kremice i slično zaboraviti.