Evo i mene nakon duljeg stabilnog razdoblja. Kod nas je do sezone grijanja bilo sve ok, a čim su radiajtori proradili jako mu se suši koža.Uspijevamo to držati pod kontrolom stalnim trackanjem, ali mu je područje ispod pazuha sad postalo jako suho i grubo, zapravo cijeli taj dio trbuha i leđa mu je grozan, ali mislim da smo mi ipak laka kategorija s obzirom na to kako se sve AD može ispoljiti.

Javljam se zapravo da podijelim s vama neka saznanja s jednog predavanja o AD.
Što se kupanja tiče, doktorica je rekla da ono slobodno može biti svakodnevno i ne mora biti baš brzinsko. Bitno je samo primijeniti 'pravilo tri minute', dakle u tri minute nakon vađenja djeteta iz vode nanijeti neku emolijentnu kremu. Na taj način se uspješnije zadržava voda koja se upila kupanjem.

Što se tiče kortikosteroida, ne treba ih pod svaku cijenu izbjegavati, jer kad je stanje kože akutno treba suzbiti upalu mazanjem nekom kort. kremicom(po prepruci liječnika) kroz 3-4 dana , a onda nastaviti normalno s njegom kože. Naravno kort. koristiti što rjeđe (ali to već sve znamo).
Pola sata nakon primjene kort. može se primijeniti i sredstvo za njegu kože koje inače koristite , da koža ostane hidratizirana.

Možda neke od vas već to sve znaju , ali meni je bilo novo