Dugo nisam zavirila na ovaj topic, ali vidim da jos ima puno mama i bebica koje se bore sa ovim problemom. Mi smo prosli kalvariju sa Mihaelom od njegova rodjenja. Prva tri dana zivota bio je odvojen od mene radi osipa koji na neonatologiji nisu mogli identificirat, na prvom pregledu kod pedijatrice odmah je rekla da se radi o atopijskom dermatitisu. Prvi mjeseci kriticno je bilo samo lice a kasnije cijelo tijelo. Spavao je u posebnom odijelcu da se ne grebe a isprobali smo brdo kremica i raznih kupki dok nismo nasli onu koja mu odgovara. Buduci da sam ga dojila osjecala sam se nemocno kad bi vidjela da nakon podoja pocne histericno plakati...nismo odmah otkrili na koju namirnicu je alergican. Poboljsanje smo prvo primijetili kad smo ga poceli kupati u moru. Prvo ljeto bio je jos sitan pa bi mu ulili mora u kadicu a drugo kad je imao godinu i pol nije izlazio iz mora i tada mu se koza odjednom ocistila. Alergija je utvrdjena na mlijeko i jaje a smeta mu i crveno voce te konzervansi. Sada ima skoro tri godine, zivahno je i sretno dijete koje samo zna kad mu se pruzi cokolada reci "Miko to ne smije jesti". Koza je cista a preventivno uzima Zyrtec te se nadam da cemo izbjeci astmu. Uz puno ljubavi i truda vjerujem da ce i vase bebice pobijediti dermatitis![]()

Odgovori s citatom