-
Ja sam samo početkom krize mazala sa kortićima, najviše 5 dana, i to samo na te otoke i ranice, ostatak tijela sam stalno mazala Adermom, makla sam skroz bilo što što bi u sebi mogla imati bilo kakve kikirikije, lješnjake, orahe..., ribu, citruse, sva sreća pa on nije problematičan sa hranom i volio je povrće i lagano meso puretina...
Što se tiče kože, na grozna mjesta kortići, ostalo aderma, kupanje u aderminom ulju svaki drugi dan (namakanje), jako je bitno da se djetetu ne briše koža ručnikom nego da ga se maltene pusti da mu se osuši koža, on je imao i u kosi pa smo nakon puno traženja i isprobavanja shvatili da mu jedino možemo oprati kosu Mustelom.
Što se tiče okoline i robe, spavao je u gotovo ledenoj sobi po zimi, a po ljeti lagano klimatizirano, sve smo činili da se ne znoji jer se po prirodi puno znoji a AD sa znojem je koma. Iz sobe pa i iz kuće smo izbacili tepihe, zavjese i sve plišane igračke, ostala mu je smao omiljena s kojom je spavao koju smo kupili u duplikatu, i dok je jedna bila u frizeru na smrzavanju drugu je imao i obrnuto.
Na takvom režimu smo bili oko 2 godine i polako nakon 1,5 god smo počeli popuštati i stanje se osjetno popravilo, sad nema tako puno nego se ponekad javi, i to po zimi. Nakon jako dugo vremena mu je sad loše jer je za Božić dobio vodene kozice, a pošto sve te kremice i hipermangan isušuju kožu, sa malo opet imamo strožiji režim oko kupanja, a problematična mjesta koja nisu buknula kako su znala prije mažemo sa Bepantenom plus (mast) i to pomaže.
Sad ima 4,5 god a negdje oko 4 godine smo išli na testiranje za alergije, i ispalo je da nije alergičan na prašinu, što mi je čudno jer kad se vuče po podu gdje je prašina odmah pocrveni.
E da i još nešto, u svoje 4,5 god nikad nije izašao van ili išao spavati a da mu nismo namazali lice,i opet je stalno crven.
Što se tiče kortikosterioida, kužim da ih ljudi ne vole, pa ako ti pristup s njima ne uljeva povjerenje, probaj ići homeopatu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma