Citiraj betty boop prvotno napisa
perentorol...kakve su to kapsule, kakav je sastav i gdje se mogu nabaviti?
ma ne znam više točno, negdje ih je čini mi se i Davor spominjao i napisao ovo.
--------------------------------------------------------------------------------
Perenterol je stvarno pripravak sa saccharomyces boulardii, ali na netu nisam skužio ni što ni kako ni koliko se koristi. Za gljivice je važno znati da se razmnožavaju na dva načina:
1. pomoću kisika (dakle, podrigivanje je apsolutno nužno)
2. pomoću odumrlih gljivica (kvasaca, B-kompleksa, piva, kruha i drugih pripravaka koji sadrže gljivice)
Boldano označuje i spomenuti perenterol, jer bi višak gljivica odumro i omogućio razmnožavanje nepoželjnih gljivica. Dakle, treba pronaći pripravak koji je OK za bebe, a pretpostavljam da su čepići upravo to.
Saccharomyces boulardii je gljivica pa zato ne stradava kod terapije antibioticima. Ne uzrokuje probleme u probavnom sustavu, a po pitanju kolonizacije crijeva je izuzetno agresivna i istisne sve ostale gljivice koje se tamo mogu zateći i smatra se probiotikom. ALI, dok borba za teritorij traje, moguće su i nuspojave poput nadimanja...
----------------------------------------------------------------------------------
nema ju veze sa AD, ali ih je taj doktor isprobao za to.
mislim, ako nisam u krivu da su to kapsule za suzbijanje proljeva i obnavljanje crijevene flore.
mogu se nambaviti i kod nas