pozdrav svima..
evo, da vam se i ja javim..moj mali je dobio vodene kozice i to u najgoroj fazi atopijskog dermatitisa..morali smo biti u bolnici..imao je kozicu do kozice, kak bi se to reklo..ma, strašno..kad se samo sjetim..i do 40 temp..ali, fora je bila ta da gdje se kozica pojavila kod upaljene kože, tu se koža počela čistiti..tj, vodene kozice su djelovale na njegovu kožu kao npr "kortikosteroid"..ali, svejedno..strašno je bilo..stvarno ih je imao previše..slabi imunitet kože i samo su izbijale..izbijale su 9 dana skoro..a, inače izbijaju 5 dana..hoću vam samo reći da bi bilo dobro cijepiti djecu protiv vodenih kozica, mislim djecu atopičare..jer za njih je to stvarno jako grdi tijek bolesti..uglavnom, došli smo s bolnice i sad je sve ok..kozice su se sve sčistile..a, bilo ih je mali milijun..naravno zarazio ga je brat koji ih je imao samo 20..i tako..jako je bilo teško, ali moj mali miš je to sve super podnesel..morala sam mu sušiti kozice, a on ionako ima jako suhu kožu, tak da je bilo strašno..koža mu se ljuštila..sad mi treba opet vremena da kožu vratim na staro..za vrijeme kozica se ne smiju koristiti kortik..tak da smo sad mjesec dana bez kort..i nije tak loše..sad ga moram kupati i po par puta u danu čak u uljnim kupkama da mu dam što više vlage koži..npr..njemu paše kupanje..baš kod jako suhe kože treba kupati svaki dan, ali u uljnoj kupci..koža treba vlagu..samo ne predugo i kad je koža još vlažna onda namazati kremom..evo, to iskustvo sam htjela podijeliti s vama..pozdrav..