Diana ima 3g imala je AD od rođenja, u drugoj godini se smirio, a u trećoj buknuo katastrofa, mučili smo se s prehranom, kremama, kupkama, honeopatijom, sve je pomagalo na svoj način ali blago ili kratkotrajno. U prosincu smo uveli probiotik ferzym junior, nakon tjedan dana osip(blaga riječ) se počeo povlačiti i nestao, u početku kad joj nisam dala probiotik jedan dan odmah se vratio prvo nalicu, asad se periodi produžuju- npr. sad je imala kozice inisam joj daval ferzy tjedan dana, a osip se tek sedmi dan lagano počeo nazirati, dala sam dva dana za redom i opet je čista. A prije joj je sva koža bila zdebljana i hrapava pogotovo trbuščić, lice, potkoljenima, u pregibu šaka, laktova - horor. Sad joj čak ne smeta kad nešto pojede tipačokoladu, salamu - prije bi se češala na histamin iz rane iako nije alergična. To je naše iskustvo, možda nekom pomogne. Samo da dodam da smo mi stalno u kontaktu s pedijatricom i da je plan da se prebacimo na probiotik iz kupovnih jogurta kad se stanje ustabili. Pedijatrica je preporučila intenzivnu kuru probiotikom jer je htjela vidjeti da li će Dianica bolje napredovati malo je spora na težini, a rođena je prosječna. U mjesec i pol dana uzimanja probiotika uhvatila je svoju liniju na grafu o razvoju Samo se nadam da ti kupovni probiotici nemaju neke dugoročne nuspojave - mi zasada imamo samo gomilu pluseve -čak je bila i manje prehlađena ove zime , a i kozice su nekak blago prošle.