Krećem i ja u borbu protiv dermatitisa.![]()
Zasad ima samo po licu, ali dr-ica nam je objasnila da su velike šanse da se proširi i po tijelu.![]()
![]()
![]()
A krenulo je ovako: najprije je imao na obrazu samo hrapavu kožu (mazala melemom), pa mu se to sve zacrvenilo (trajalo oko mjesec dana) i na kraju su se pojavile zle krastice.
Otišli smo kod dermatologa i dr-ica nam je dala Maxitrol kremu. Objasnila da je to blaga krema za oči, da sadrži dva antibiotika i da mu mažem tjedan dana. Tek sam kod kuće skužila da ima i kortikosteroide, ali MM me uvjeravao da je to mala doza i da je ok i ja mazala.....i pomoglo, odmah!!!
Sad sam ja fino na kontroli ispitala sve dr-icu o korticima. Rekla je da u principu nisu za bebe, ali da je mališi bilo jako krastasto pa mu je zato dala da se malo smiri i da su u ovoj kremi najblaži. Dala nam je A-derminu kremu i rekla da s njom održavamo kožu i ako opet počne "bujati" da namažem par puta s Maxitrolom. Evo dva dana nakon terapie mu je sve opet pocrvenilo. Sad me zanima jel je još tko koristio ovu kremu ili ima neka slična iskustva.
Zaboravih napisati da ljubav ima 4,5 mjeseca.