-
pozdrav..
i ja sam se htjela nadovezati da sve ove neutralne kreme nisu neki lijek za ad, ako nekome i jesu onda to nije pravi ad..to je samo dnevna njega i to kad koža nije jako upaljena..jer kod mog malog mišića pomaže samo kortić kod upaljene kože.i kod ad koža strašno svrbi..i ako netko uopće ne mora koristiti kortiće, vjerojatno nema pravi ad..jer to jako svrbi..znam neke roditelje koji radije puste dijete da se muči i da se razgrebe, raskrvari nego da ih namaže s lijekom..a, da su oni na tom mjesti sigurno bi se namazali..i ne mogu mirne duše gledati kad mi se dijete muči, ne može spavati na miru po noći od toga..to je za njih još jedan dodatni stres, i automatski se i ad još proširi i pogorša..ako dijete jako svrbi treba ga namazati s kortićem, a ako nema tih problema, ne treba..svrbež je u cijeloj toj priči najgori..njemu je to sve počelo negdje s 2 mj..ali, uopće nije bilo tak strašno..nego mu se mic po mic to samo počelo širiti..a, danas ima po cijelom tijelu promjene..nema gdje nema..
a, što se tiče neutralnih krema svaka mi je u biti dobra, kad koža nije jako upaljena kad je samo suha..lako ju ja nahranim s kupkama i svim tim kremicama..nego problem je ta upaljena koža i ti ekcemi koji se svako malo pojave i onda to užasno svrbi..ja si uvijek mislim da je to od hrane..mada mi je derm. rekla da nije..da je to takva bolest..je, u 70% slučajeva se povlači do 3 god, 7 god..puberteta..ali, uopće nije pravilo...nitko ne može znati kako će im gen reagirati jer kod svakoga je drugačije..svakome nešto drugo smeta i nešto drugo je uzrok..a, to može biti bilo šta..pa čak i čestica u zraku..uglavnom, kad smo bili na šalati kod derm.. baš je neka žena zvala i rekla kak neće više maloga namazati s kortićem, a opet je jako pocrvenio..s kim da ga namaže? i onda je ta derm, komentirala da drugog lijeka nema..i da samo svi kao previše čitaju te internete kak se to ne smije i bla bla..da u biti nije to štetno ako se pravilno koristi, ne smije se predugo i itd..štetni su kortići koji se uzimaju oralno na usta..e, to je štetno..naravno da treba čim manje mazati s njima, ali kod pravog ada, ljudi ne može se bez njih.. tko može, taj nema pravi ad..nego samo neke male lišajeve suhe kože i to vjerojatno na par mjesta..to je ništa..prema onome kaj je atopijski dermatitis..i gen je prvi krivac za to..jer kak neka djeca dojena su 3 dana i svejedno su lijepa, zdrava, jedu kaj hoću, vesela, velika..uopće nema pravila..oprostite na tak dugom postu..samo sam htjela tak neke stvari dodati kak ja na to sve gledam..pozdrav..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma