pratim topic! super savjeti!
kako mi je Trešnjevački plac nadostupniji jer može hint u kojoj ribarnici kupiti ribu
pratim topic! super savjeti!
kako mi je Trešnjevački plac nadostupniji jer može hint u kojoj ribarnici kupiti ribu
Na Korčuli, u jednom restoranu u Lumbardi rade odličan bruj(d)et od hobotnice.....zadnji put sam ga i ja radila kad smo uzeli dvije manje hobotnice, ma baš nam se sviđa. Inače, kad uzmem veću hobotnicu, ta je za ispod peke s krumpirima, a od manjih salata. Nikad mi nisu bile tvrde, bitno je da su svježe i potom smrznute barem dan-dva. Pohanu nisam jela. Ali mogla bih.![]()
vidiš kako su ukusi različiti - ja recimo nikad ne kupujem oslića iako je lakši za čistit i vrlo ga se često može naći. Ove dvije vrste koje sam spomenula su nama jako često na jelovniku, a kako smo mi djecu naučili da im ja čistim ribu, možete si zamislti kako nam izgleda ručak (odnosno kako izgleda meni).
Lignjune isto često kupim jer su debelo jeftiniji od lignji i onda ih MM tako sitno nareže za rižoto da uopće nema frke da bi išza bilo žilavo.
Klinci vole i kozice, ali ih ja čistim - znači ne kao u restoranu gdje ostanu u ljuskama. Škampe, na žalost ne kupujemo jer su nam preskupi, a najviše ih volim ja. Školjke isto ne kupujemo u zagrebu, samo kada smo na moru. Njih pak ja ne volim. U stvari volim samo one zabranjene.
Riječnu ribu isto ne kupujem opet zato jer ju ja ne volim, ali neki dan smo dobili krasne ribe koje je ulovio frendičin muž - stvarno super. Ne znam kako se zove ali je iz obitelji šarana.
MM bi jeo riječu ribu, ali meni je na spomen nje muka. Iako kao dijete pamtim fine šarane kojih je bio pun Dolac.
E vi starije, se sjećate kad su se ispred ribarnice na Dolcu prodavali žablji kraci?
Barakokula? Vjerojatno, tamo imaju svašta lipo! Ako kad budeš na putu za Dubrovnik, svrati u Neum. Tamo se možeš najest tih "zabranjenih" školjaka mirne duše![]()
Posljednje uređivanje od Smajlich : 21.03.2011. at 10:27
Jes, slazem se za opisani kiosk na tresnjevackom, oni uvijek imaju svjezu ribu, a i ponuda im je uvijek sezonska, tak da znas da je frisko.
Isto se lijepo covjek moze skompat sa deckom koji radi na standu u ribarnici prvi s lijeva, duga uredna kosa i bradica, jako ljubazan i hoce napomenut kaj je frisko...
na karlovackoj trznici poznanstvo sa prodavacem na kisoku zlata vrijedi i zdravlje cuva, ako on kraj punih kaseta ribe kaze da danas nema nista, ona nema nista i produzi dalje...
Posljednje uređivanje od klija : 21.03.2011. at 10:30
Kad dođe šabaka odem na mul ili peskariju, inaće na peskariji. Uzmem inćune često, ovratu, škrpinu, ukjate, cipole, često uzmemo gambore, nekad hobotnicu, mole za lešadu ili priganje.
Ali koliko god da poznam ribare i sve je kao super svježe ulovljeno na divljaka, kad jedemo kod mm-evog strica na Murteru stvarno svježu ribu koju je uhvatio to jutro, ma nebo zemlja razlika!
da. Ideš po toj cesti do kraja. Zadnja kućica. Lijevi dio (uz cestu) nije niti otvoren svaki dan nego kad stigne riba. Drugi dio, gdje radi dečko koji je opisan, gleda prema placu i kraju mliječnog dijela. Ma ne možeš fulati, jer su vi ostali kiosci uz cestu, ali tamo blizu ribarnice, ova dva su skroz na kraju, iza mislim, međimurskih pilića
NanoiBeba, tnx ... super opis, sigurno ću naći
baš sam sretna zbog preporuke, uvijek muku mučim gdje što kupiti i da me netko ne prevari
OK, ionako bi konačno trebali i na zidine. uvijek nam je prevruće
A kapetanova kuća u stonu- najbolja klopa ikad
Da li netko zna gdje bi mogli naći file šarana i soma iz hrvatske? Bilo ih je par puta u konzuma i onda su prešli na vijetnamski u istom pakiranju, a to neću kupiti. Svježu ribu iz vijetnama, mislim... Ali onaj hrvatski je bio fantastičan, uopće bez okusa mulja, rijeke- slatko ko meso rakovice- klinci su bili oduševljeni. E od onda ih ne mogu naći.
nemojte više!
ja u komi što mi sad u trudnoći zabranjeno jesti školjke, a OBOŽAVAM ih! :/
tko ti je rekao da su ti zabranjene?
jedi, ali nemoj baš tri puta tjedno.
pa uzmi neke naše domaće, nemoj neke koje su pune žive, boktepitajodakle
pa mogu ja domaće, ali one su pročistaći mora i imaju valjda svašta nataloženo u sebi; jedna može biti dovoljna za zatrovanje želuca, a onda može biti s...e i za bebu
a i salmonela može biti u igri... :/
ma ok, naravno da ćeš slušati doktora, ali nije to baš tako rigorozno.
možeš se ti otrovati i pilećim krilcem, nitko ti ne može garantirati.
samo polako... jedi što ti paše, ali po malo.
i, nemoj piti rakiju!
ahhhh, školjke+rakija... zvuči mi ko raj!! :podivljali trudnički hormoni:
u obje trudnoće, jedino što mi nikako, ali baš nikako nije išlo bila je riba. sva. i sve iz mora. a nedajbože plava. izlazila sam iz kuće kad bi se frigala. a to je kod nas svake subote skoro![]()
ja isto nikako nisam mogla plavu ribu, i to me još drži, iako se trudim povratiti staru ljubav prema plavoj ribi
Podižem temu. Da li mi netko može reći u koliko sati je najbolje doći na ribarnicu? Kada stiže najsvježija riba na Dolcu ili na Kvatriću?
7-8h. Obavezno pogledam skrge, srdela i trlja sad ima pa su friske
Srdele (te inćuna i papalina) momentalno nema jer je puni mjesec, može se zalomiti ako bude oblačno no sumnjam,daklem rekla bih čak do sredine idućeg tjedna, nažalost.
Trlji sam i ja vidjela dosta ovih dana ali isto u svakakvom stanju.
Za plavu ribu, na Dolcu, nema potrebe dolaziti na plac prije 9- 9.30 jer tek tada stiže ta iz jutrošnjeg ulova, ranije je većinom od dana prije u ponudi.
Bijele ribe ima odjutra jer je ona ulov od dana ranije, plava se lovi po noći.
Podižem staru temu...
Molila bih savjet gdje kupit zubatac u Zagrebu? Treba mi za nedjelju pa bih onda to najrađe napravila u nedjelju ujutro. I još bi mi bilo bitno da mi to očiste tamo gdje kupim. Nisam baš iskusna s ribama pa je svaki savjet dobrodošao...
Hvala!
ja narucujem s http://www.friskosplaca.com/
dan prije posaljs mail do 22 h s popisom ribe i voce/povrce i ujutro dostava na kucu
riba je super svjeza i ako nesto nema,zena nazove s ribarnice
placa se samo dostava 50 kn a ostalo prema cijenama kakve jesu
ja narucim vise toga pa zamrznem i napomenes da ti i ociste ribu
Guglajući nađoh svoju temu.
Eto, trebalo mi je 4 godine da se pokrenem.
Mislim, nije da nismo i u međuvremenu jeli ribu
Jutros malo ranije buđenje i pravac Dolac. Mislim da sam ipak prerano došla (prije 8).
Međutim kupila sam lijepe lokarde za 20 kn, još nešto mesa za juhu, kobasice i potrošila manje od 50kn.
Danas sam kupila brancine u Sparu i bili su super. 54 kune kilo.
Je ali nisi gledala datum kad je ti pisala!
Srdela danas dođe kilica samo 30 kn
Kupila sam kilu i pol s time da sam cca pol napravila , drugi dio će neki drugi dan
Posljednje uređivanje od jelena.O : 22.04.2022. at 13:17
Super da su stigle. Evo ih pečem baš, al mi je trebala vječnost da ih očistim.
Ja sam se prebacila na Konzum Gastro - kupim ribe već pečene (danas su bile pastrve, ali u pravilu petkom imaju i brancina, orade, često bude tune i lososa...oslića ima redovito - fileti i bez glave) Daklem, četiri debele pastrve platila sam malo manje od 60 kn.
Ja s nožem skinem glavu u ravnini škrga i zarežem trbuh , samo malo postrugam i sve je vani
Žuta nadam se da su bile fine
U adnje vrijeme radim ih kuhano pečeno
Stavim malo ulja okrenem utrobe prema gore zalijem s vidom stavim ružmarina, čepnjaka, nekih drugih začina po volji i skuham, do isparenja meni su ok vidim da muž i klinka ne komentiraju.
Inače sam mislila pastrvu ali kad su bile srdele, onda sam njih upecala
A ljuske? Pa izgubiš puno vremena dok svaku srdelu ne oljuštiš. Pa onda svuda nalaziš te ljuskice jer lete dok stružes nožem![]()