Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 169

Tema: Gdje kupujete ribu i koju

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Gdje kupujete ribu i koju

Otvaram poseban topik jer stvarno više ne znam gdje da ju kupim i što da kupim, a da odnos kvalitete i cijene bude zadovoljavajući.
    Da ne pričam da u principu i ne znam kupiti ribu i mogu mi svašta podvaliti.
    Pitala bih svašta jer sam totalni neznalica.
    Pišite, naučite me

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na placu, obavezno srdelu, lokarde eventualno skuše, drugo se kod nas i ne jede. Muž si ponekad kupi oslića.

klija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

tak je, na placu, na dolac i tresnjevku znam da svjeza dolazi utorkom i cetvrtkom, u ponedjeljak je stara, od petka.
    Isto preferiram srdelu, izuzetno kvalitetna riba za malo novaca.
    Od plave jos volim palamidu na fete (kriske, odreske), tuna je oglavnom iz uzgajalista.
    Za juhu oslic ili skarpina, za brujet grdobina, ali to je skup sport.
    Od rijecnih volim stuku divlju, pohanu, kad je se docepam (sa karlovackih rijeka).
    Svjeza riba mora biti glatka i cvrsta na dodir, jasnih/sjajnih ociju i krvavo crvenih skrga.
    Posljednje uređivanje od klija : 18.03.2011. at 11:53

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i ja sam neznalica velika..

s velikom pažnjom pratim temu!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I mi na placu, Trešnjevka ili Utrine.
    Vidim da Ugarkovićka u zadnje vrijeme za kuhanje koristi ove pakirane orade, valjda iz uzgoja. Valja li to šta? Jel to iz Konzuma, ili?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Odustala sam od kupovanja na placu jer su mi tamo riba ne izgleda ulovljeno, već umlaćeno.

Ribarnica u cc1 interspar mi se čini sasvim ok. Velik je promet pa nikad nisam doživjela da mi podvale.

Na placu mi je baba dva puta podvalila ribetinu da je to bilo nešto pretrašno. Bila sam s djecom pa nisam mogla pratiti šta stavlja u vrećicu. Stvarno nečuveno da trudnici s malom djecom ide podvaljivati pokvarenu ribu. Mogli smo se svi potrovati.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Svježa riba na placu dolazi svaki dan osim ponedjeljka jer u nedjelju ribari ne izlaze na more, barem većina njih, više- manje, ovisno o vlasniku, ribaru ili trg. obrtu.
    Naravno kad to vrijeme dozvoli, kad nisu jaka juga ili bure...
    Najbolje je kupovati kod ribara, onda je to uglavnom riba koja dolazi direktno s broda na "banak".

Ovisno o vremenu plava riba dolazi svakodnevno (srdele, ponekad inćun i papalina) ako nije mjesečina, po mjesečini se zna zavući i ne da se loviti.
    Bijeloj ribi svježina se prepoznaje (oslić, trlja, pišmolj, orada, ....) kao što klija reče po čvrstoći, jasnim i sjajnim očima i škrgama
    ali riba se NE DIRA jer nije ni higijenski ni riba to ne podnosi jer primjerice oslić je jako mekana riba i kad se triput stisne ne isto mjesto,
    ispada da nije svježa a ona ustvari ne može biti svježija, strada od diranja.
    Plavoj ribi (srdela, inćun, papalina) svježina se prepoznaje po glavi, ona NE SMIJE biti krvava nipošto, već srebrna, ustvari to je riba kojoj se zaista najlakše prepozna svježina.
    Ima iznimno puno prefine ribe, a ne preskupe:
    osobno preferiram srdelu, friganu i pohanu,
    čać, tunu (naša je najcjenjenija) sa limunom, oslić, pišmolj, salate od hobotnica, pohanu grdobinu, kovača, pauk (treba paziti jer je otrovan), škarpinu,
    muzgavac sa krumpirima iz pečnice, patrvu ali gacku ,( nju kupujem samo kod Leke na dolcu) jer nije tovljena.
    Volim kozice sa vrhnjem i zelenim rezancima, škampe na buzaru, ma tog ima moreeeee......
    Ne volim uzgoj, oradu i brancin kojeg u ponudi ima dosta, nisu mi ukusni..

I da nikako NE KUPOVATI ribu u trgovačkim centrima jer meni obično bude zaista zlo od onog što vidim da prodaju....

I nađete si jednu "tetu" kod koje kupujete i vjerne njoj
    Posljednje uređivanje od mamaLare : 18.03.2011. at 14:25

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Da, dodatak: škampe kupujem dok se još miču,
    kozice samo kod Tanje na Dolcu, kao i školjke petkom.
    plavu ribu kod ribara kojim stiže oko 9- 10h živa ulovljena to jutro...
    kao i oslića i ostalu bijelu ribu.
    uvoznike "iz cijelog svijeta" izbjegavam, jer je to riba sa europske burze i zaista izgleda umlaćeno!!
    I NE KUPUJEM ribu koja je već očišćena jer to je uvijek stara riba!!
    Posljednje uređivanje od mamaLare : 18.03.2011. at 14:34

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mamaLare je sve super nabrojala, samo je izostavila meni najdraže trlje
    njih ako nađem, obavezno kupujem.
    Radi srdela mi se, npr, često ne da zasmrdit kuhinju, a radi trlja o smradu prženja ni ne razmišljam!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Miris, oliti smrad pečenja srdela se može izbjeći pečenjem na masnom papiru u pećnici, kažu da su iznimno fine (nisam probala).
    Pa vjerujem da bi i trlje mogle tako,
    očišćene položiti na masni papir i kratko peći
    srdele su jako fine pohane, ali moraju biti veće...
    a mogu i na lešo, kratko kuhane pa marinirane limunom i maslinovim uljem.
    Ustvari inćun je za to bolji.

savjet:
    - ljuske srdele se ne stružu nožem, već se operu nad cjediljkom, puno je lakše i idu lijepo dolje

I iznimna mi je delicija lignjice- sipice za rižoto ili frigane, na tefalki ima puno posla ali vrijedi uloženog truda.
    Ma sjetiti ću se ja još toga
    Posljednje uređivanje od mamaLare : 18.03.2011. at 14:47

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mamaLare, hvala za detaljan info.

Očito ovisi i o tome o kojem je placu riječ. Bar u Zg ih ima dosta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

MarijaP, sad zavisi gdi kupuješ na placu , valjda na istom ko i ja, mi u onoj ribarnici na ćošku, i tetka mi kaže ak je starija riba, jer zna da to jedu klinci, one skupe i tra-la la ne jedemo jer je mala alergičar, pa mi se neda provjeravat jel joj paše itd. Ovak im to spećem na brzinu na skoro suhoj tavi, izgleda ko s gradela.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam recept s dimljenim fileom orade...
    Vidim da se prodaju pakirani od Cromarisa (otvoren dućan na tržnici u Dubravi). Jesu li čemu? Ili gdje se još mogu kupiti?

Inače tržnica u Dubravi mi se zamjerila, potpuno su smanjili ponudu, očito ljudi nemaju novaca... zato jedemo i manje ribe jer nemam u blizini gdje kupiti...

Kako znati je li hobotnica svježa (osim ako ti prodavačica ne šapne da ne kupuješ jer su je to jutro odmrzli)?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

[QUOTE=Vrijeska;1845323

Kako znati je li hobotnica svježa (osim ako ti prodavačica ne šapne da ne kupuješ jer su je to jutro odmrzli)?[/QUOTE]

Za cromaris ne znam jer ne kupujem kod njih ali savjet za hobotnicu....
    Kad joj se ona izbočina na pipcu- kraku (ono okruglo) ne znam kako da to nazovem zalijepi za jagodicu, onako kao oni plastični priljepci za prozorska stakla, ako se zaljepi onda je super friška, ili zna biti i žive na dolcu kad ju prodavač(-ica) cvrkne po glavi a ona se stisne...
    Posljednje uređivanje od mamaLare : 18.03.2011. at 15:00

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dakako isto vrijedi i za lignju peškafondu, čak i lignju iz koče i lignjune...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamaLare, hoćeš li ti samnom na plac?!
    savjet plaćam kupnjom ribe po izboru

sad ćeš izabrati "šanpjera"

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Može, kadgod treba
    Zadovoljna ja i sa papalinom
    Da, razmišljala sam već da bih trebala poslikati primjere...
    možda i stignem kroz par dana
    kad sam usput...

btw. kovač i je jedna od moje najdraže ali je i skup sport...
    Posljednje uređivanje od mamaLare : 18.03.2011. at 15:29

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mamaLare dobro napisa kako znati je li riba svježa, jedino bih još dodala da osim što su oči bistre moraju biti i više izbočene, a miris svjež i ugodan. Hobotnici se lijepe "pipci" i također nema intezivan miris ako je svježa. Najdraže su mi za juhu: arbun i mol(oslić), brujet: ugor-škarpina-ušata, na lešo raža ili golub, a sa gradela mi je najlipši zubatac (ali skup), brancin i od plavih palamida i skuša. Pržene definitivno list(švoj), srdela, pas. Ali, činjenica je da ja volim zaista sve vrste ribe, nisam jedino fan slatkovodne ( može jegulja), a školjke i rakovi, tipa škampi su za mene poput deserta. Vidi se da mi je dida bio ribar

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I NE kupujte po trgovačkim centrima (grrrrrrr za Konzum), jer možete se samo otrovat i bacit pare u vitar...Cubana, svakako kupuj negdje na placu (kakva ribarnica možda? Ne znam odakle si.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja kupujem na ribarnici na placu (Kvatrić, zapravo Gorica) i ponuda je zadovoljavajuća. Ako baš ništa ne nađem (za svoj džep) uvijek ima svježe srdele.

Ovisno o ponudi kupujem: skuše, srdele, arbune, trlje, ciple, srdele, sipice... ne pada mi na pamet dalje. To je u mom cjenovnom razredu .

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zg istok. Osuđena na Dubravu i šoping centre. Danas kupila pastrve u Dugom Selu u ribarnici. Jedino osim srdela što je bilo svježe (u 12h) a srdele mi se danas nije čistilo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma daj, pa lakse je ocistiti srdele nego pastrve.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kad je riječ o cromarisu, iako se radi o ribi iz uzgajališta, to je izuzetno kvalitetan (i jako fin) proizvod. imaju uzgajalište u limskom kanalu i modernu proizvodnju, sve po vrhunskim standardima.
    i cijena im je moderna tako da imam uvijek doma jedan-dva njihova paketa, za svaki slučaj, odnosno za slučaj iznenadnih gosti, ili ako nemamo ništa doma - špageti s dimljenom oradom su izvrsni.

on topik, potpisujem mamalaru, a moj izbor (bez ekstra skupe ribe, tipa orada, zubaca, škarpina, kovača... koja se podrazumijeva da je izbor ) je: od plave ribe preferiram inćune, od bijele potpisujem angie, obožavam trilju, grdobinu, ražu, volim i pasa, kupim i šarune, škombre, osliće baš i ne preferiram, ali zato pišmolje da. i tako, puno jedemo ribu.
    a u zagrebu je kako čujem od ovih naših ribara, odlična ribarnica.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, ta dimljena orada je mljac.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Još savjeta:
    u kupovinu ribica ako je baš namjenski je najbolje otići sa posudicom sa poklopcem, ne gnjeca se a i ne pari u plastičnoj vrećici.
    lignjun je dobar ako ga se potopi na 10- 15 min u mlijeko,
    nije tako žilav onda.
    on primjerice ne smije nikako bii crven, već sam ga na par mjesta vidjela uparenog, on kad je svjež ima jako lijepu smeđu boju, samo meso ono koje je inače bijelo ne smije vući na crveno.
    morski pas gubi onaj intenzivan miris ako ga se potopi u mlijeko,
    a pišmolj ne smije imati prejak miris, on se brzo usmrdi ako stoji.
    Ovo su sad savjeti zbrda- zdola ali kako se sjetim tako pišem.
    Osobno trlju ne volim valjda radi joda, jer nju se ili voli ili ne...
    raža je odlična za djecu jer nema nikakvih kostiju samo hrskavica, ima i golub koji znaju "uvaljivati " da je kao raža ali meni nije ni blizu.
    Odlična je i salpa ali ona mora biti s čistog, otvorenog mora.
    Dolac je zaista zakon za kupovinu, nađe se svega, samo kad je vrijeme pristupačno.
    Posljednje uređivanje od mamaLare : 18.03.2011. at 17:54

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Zg istok. Osuđena na Dubravu i šoping centre. Danas kupila pastrve u Dugom Selu u ribarnici. Jedino osim srdela što je bilo svježe (u 12h) a srdele mi se danas nije čistilo.
    mm je jednom kupovao ribu tamo i teta mu je odmah ocistila, mogla si ju molit

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Većina "teta" će očistiti ako ih se lijepo zamoli, i ako nemaju veliku gužvu.
    Srdela se uglavnom ne čisti jer je presitna, oduzima puno vremena, ali s ovom krupnijom ribom ne bi trebalo biti problema.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

oće očistiti, ali ne srdelu
    zato ja više volim inćune jer nemaju ljuski

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ma daj, pa lakse je ocistiti srdele nego pastrve.
    Je, al je pastrve komada 3, a srdela mnogo više

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cvijeta, kako radiš špagete s dimljenom oradom?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cubana, meni to dodje vremenski skoro na isto, a srdele mi nisu nikad sluzave.
    Posljednje uređivanje od marta : 18.03.2011. at 19:03

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja kupujem na ribarnici na placu (Kvatrić, zapravo Gorica) i ponuda je zadovoljavajuća. Ako baš ništa ne nađem (za svoj džep) uvijek ima svježe srdele.
    Tamo sam i ja uvijek kupovala ribu. Zadnji stand na lijevo, zaboravila sam im ime. Jako ljubazni, nikad mi nisu podvalili nesto staro, a i uvijek bi mi ocistili ako sam znala da necu imati vremena ili mi se ne bi dalo. (Jel mozda Maroja? Mozebitno se tako nekako zove, hm.)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tam i ja kupujem, zadnji lijevo .
    nemam pojima kak se zovu. ne kupim tamo samo ako dobro kasnimo pa nema više ništa.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ajme meni o čemu vi pričate ?!

otkad sam nakon dugogodišnjeg pohanja oslića dva puta kuhala brodet od škarpine skroz sam si važna kak ja, jel , znam te morske stvari, a za neke ribe koje spominjete nikad nisam ni čula
    uglavnom, za naučiti nikad nije kasno, pratim pozorno

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

škarpina mi je inače možda najbolja riba, iako sam je radi cijene jela svega par puta u životu
    vrijeska, to mi je, ono, fast food pa ne kompliciram previše - maslinovo ulje, češnjak, pelati, malo dinstati, dodam oradu na komadiće, peršin, malo papra, još minutu dvije ostavim, i to je to. može i bez pomidora. malo parmezana, ali i ne treba.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni čiste sardele i na dolcu i na jarunskom, ostavim par kn, ako im se baš ne da. Ako kaže da ne čiste srdele onda za npr 17kn i kažem može za 20, ali da mi očistite i ljeepo mi očiste. A da li ima se da, najviše ovisi o gužvi. Zato je dobro uloviti petak ujutro dok su još dobre volje.
    Kupujem na jarunskom kod "ribara" tako ga zovemo, ali samo palamide i sl. jer on ne čisti, kod tete kod pan peka srdele, škarpoće i sl za juhu. Moji starci kupuju u metrou u utorak ili četvrtak pastrva, brancin, orada kad sviježe dolaze, ali ja ne jer oni ne čiste.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kod nas na placu ima fina norveška škarpina zamrznuta i ja kupim jednu malu za juhu, MM je s mora, ali ne kuži razliku, dakle fakat je ok,a dosta je jeftinija od svježe jadranske

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mamaLare, kad ideš na plac?
    trebaš društvo?
    evo, pridružimo se Vrijeska i ja iz istočnih krajeva.
    auto imamo.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    trebaš društvo?
    auto imamo.
    A di ste mene zaboravile?
    Ja sam ona s problemom s početka topika

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja se dosta kužim u ribe jer je moja mama jako pazila da jedemo puno ribe i to raznolike.
    a i hodalo se prije puno po morima, pa se svašta jelo.
    i jedrilo se i kupovalo direkt iz barke.

al me sada strah otkako sam vidjela da ubrizgavaju svakojaku kemiju da bi oči izgledale bistre,a škrge crvene, ljuske srebrne...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    A di ste mene zaboravile?
    Ja sam ona s problemom s početka topika
    ma daj, pa ne bi ti valjda sa mnom pola sata u društvu proboravila?!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Na sjeveru sam, na placu ( Dolcu) sam stalno,
    a već sam razmišljala da povećam budžet dostavom svježe (očišćene) ribice

a sad da se vratimo na temu, pišem kako čitam prijašnje postove:

- ne bih rekla da tu ima puno kemikalija već samo ribe koja je duže u prodaji no što bi trebala.

- škarpinu i ja kupujem smrznutu (ledovu) i nije mi loša

- zaista je ok i u redu ostaviti par kn tetama da očiste ribu jer ipak je to ustvari samo stvar njihove dobre volje, nikako njihova dužnost, navodno sanitarci time nisu baš presretni
    Posljednje uređivanje od mamaLare : 20.03.2011. at 18:27

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Da, vidim da se puno spominje,
    skušu redovito izbjegavam, jako je teško naći jadransku, nema je puno kod nas, a uvozna pliva u vodi i ledu, jeza za vidjeti.
    Već neko vrijeme nisam našla lijepu, svježu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    trebaš društvo?
    auto imamo.
    a "kaćemo u ribe?"

ja sam na kraju u subotu kupila dimljeni brancin (nije bilo orada) u cromarisu na tržnici. Rok trajnosti je isticao za nekoliko dana pa mi je teta dala u pola cijene sva tri paketića (jedan paketić ima 85g tj. dva manja filea; inače je jedan paketić 25kn).
    Mojima se jako svidjelo. Imala sam 6 filea, jedan sam poslužila kao predjelo, ostale sam zapekla s krumpirom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može li se svježa riba (ona koju mamaLare odabere i blagoslovi , naravno) smrzavati? i koja? smrzavam hobotnicu (nisam provjeravala pipke - da me štipne za prst, mislim da bih vrisnula pa bi me svi čuli)

ako se već uputim na put do Dolca, da se ne vratim s 3 papaline

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Može, u biti smrzavam skoro sve od bijele ribe, ako ostane viška...ili ne iskoristim,
    ne smrzavam plavu ribu ( inćun, papalinu i srdelu, šaruna, skušu, te tunu).
    Za ostalo bih rekla da može više- manje sve....
    ma može i plava ali meni nije tako fina..
    oslić (jako je fin onaj najmanji, kat. 4, sitan kao srdela, nema kostiju, osim one trokutaste u sredini, a jako sladak, a i ostali me vesele)
    arbun, orada, pišmolj, trlja (ima od kamena i blatarica), hoba, grdobina, lignje, ma ne znam ni sama što ne.
    Svu ribu spremam u škrinju očišćenu, a sitniju ribu zamrzavam tako da položim na tacnu na cca 1/2 sata da se zamrzne ali ne dokraja da mogu skinuti s tacne i onda prebacim u vrećicu gdje ju mogu komadno vaditi po potrebi.
    Lakše se odmrzne i vadim po potrebi koliko mi treba.

Zaboravih napomenuti, tko nije probao:
    kod Leke ima jako fina usoljena srdela i inćun, ali ne u rinfuzi, u plastičnom pakiranju.
    čisti su fileti i jako, jako fini.

hoba ne uštipne, samo se prijepi kao priljepak ali samo onaj obod.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da mamaLare nije spomenula još neke ribe koje su fine, relativno povoljne cijene a i nađu se često na Dolcu: ušata i buba (bugva)
    Ja isto ne kupujem uzgoj jer mi smrdi, iako je neki dan MM kupio na nagovor prodavačice i nije bila tako loša, ali meni to nije to

Za one kojima smeta miris prženja srdele, meni je dobar način peći ju u pečnici. Srdela se lagano poulji i stavi direktno na rešetku. Ispod nje se stavi pleh za pečenje u koji se stavi voda.. Ta voda polako isparava, pa ribe ne bude presuha, a ujedno i ulje i dijelići ribe padaju u pleh, pa se pečnica ne zmaže

MM jako voli plavu ribu, a meni se u trudnoći zamjerila, i to mi je nekako ostalo još uvijek, tako da ju jedem MM za ljubav (iako srdele s gradela, a to jedemo jedino na godišnjem) su mi valjda najbolja morska hrana
    Ja volim trlje, MM ne

Kod nas na moru u jednom restoranu pohaju hobotnicu. Klinci to obožavaju, ali ja nikada doma nisam probala nešto slično. Iako bih mogla jer smo baš prošli tjedan kupili krasnu hobotnicu od preko 4 kg.

Meni su velike hobotnice puno bolje i onda kad naleti, kupi i smrznem ju po dijelovima. Radimo ju s krumpirom u pečnici, salatu ne volimo

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Za bugvu moram napomenuti da ima dosta kostiju,
    ušata je meni osobno fina kad je cca 200-300gr. komad a to se već teže nalazi.
    Hobotnica je finija kad je veća i kad su joj obodi širi, jer ženska hoba je mekanija.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a život mi je bio tako jednostavan

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •