Citiraj gordana 22 prvotno napisa Vidi poruku
... evo imam jedno iskustvo sa tim pa da podjelim sa vama... imam 23 godine i nuhalni nabor mi je bio skoro 5 mm doktor me uputio na kombinirani probir i tamo mi je nalaz bio katastrofa za T18 mi je rizik bio 1:25 a za T21 je bio 1:48 bila sam sva van sebe jer su mi svi doktori rekli da je velika vjerojatnost da beba ima jedan od tih sindroma jedan je down a jedan tarnerov zatim me moj doktor uputio na pregled u zg u bolnicu sveti duh tamo su mi doktori rekli da je najvjerojatnije tarnerov sindrom i da se vidi neka deformacija bila sam sva jadna i bez ikakve nade onda sam se narućila za biopsiju korionskih resica to sam obavila bilo je dosta neugodno i nalaze sam čekala 3 tj ja sam ih zvala i doktorica mi je rekla da su mi nalazi uredni nakon toga sam otišla kod svog ginekologa na pregled i rekao mi je da je sa njegove strane sve uredu i da za sad nema nikakvih poteškoća...... strah me da nije nešto drugo jer su me svu isprepadali mislila sam otići na 4D uzv da budem malo više sigurna molim vas da mi velite što da radim ili nek sve ostavim kako ej pa da ide dalje svojim tokom jer sad je sve uredu ali mene mući da nije nešto drugo to čekanje nalaza me ubijalo i sad želim vaš savjet!!!!
Ako si bila na biopsiji korionskih resica i rezultati su dobri onda vjerojatno nema vidljivih kromosonskih grešaka. Da li si dobila i nalaz na pismeno ili samo telefonom. Ako nemaš "papir" odi prvo po to da imaš i službeni nalaz.

Nakon toga imaš i anomaly scan oko 20-og tjedna, gdje se ultrazvukom detaljno još jednom gleda da li je s bebom sve dobro. Naruči se na to pa ćeš biti mirnija, ali obavezno doktoru moraš dati i dosadašnje nalaze. Što se preporuka tiče, većina hvali dr. Kosa iz poliklinike Vili pa se možeš tamo naručiti, ili negdje drugdje gdje to rade - imaš tu na rodi temu. Sretno.