Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: da li ga prijaviti?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno da li ga prijaviti?

Tko je procitao moju pricu, upoznat je sa detaljima. Da skratim, muz me je osam mjeseci trudnu davio pred dvogodisnjim djetetom. Nije da imam ozbiljne posljedice ali su vidljivi tragovi prstiju . U ovom stanju mi je tesko odlazit na policiju , ne znam da li to ima efekta.. Zivimo u stanu koji je na firmu,s time da smo samo dijete i ja tu prijavljene. On nas tjera, dao mi je rok ako ne iselim za tri dana da ce pasti mrtva glava. Malo sam z strahu, moji me zovu da dodjem kod njih ali tesko mi je selit. Nije da ne mi je svjedno,bojim se ali... Da li otici na policiju i kako ide postupak nakon moje prijave?? Ili da se javim socijalnoj radnici? Sutra ima on razgovor jer ga je jedna nepoznata zena prijavila za zlostavljanje naseg djeteta? Vidjela je kad ju je on udario na ulici... On se meni kune da nije, sada...
    Molim vas savjet!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da se MORAŠ maknuti

opasno je da ostaneš s njim, a još je opasnije da dvogodišnje dijete ostavljaš s njim dok ti budeš u rodilištu

ukoliko odlučiš otići, a s obzirom na prijetnje za vaše živote, obavezno isplaniraj uzeti sve dokumente, papire i bankovne kartice te prijevoz

slikati tragove prstiju na vratu, prijaviti policiji kada se smjestiš na sigurno

Savjetovalište Autonomne ženske kuće:

RADNO VRIJEME SAVJETOVALIŠTA

Svakim radnim danom od 11.00-17.00 h.
    Broj telefona je 0800 55 44

ovdje su iskusne pomagačice ženama žrtvama nasilja

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Na drugoj temi sam ti napisala da se ne seliš, ako nema nasilja, ali ako nasilja itekako ima, a možeš kod roditelja, onda pokupi sav novac i druge dragocenosti i put pod noge, slobodno mu pokupi sve, jer je to verovatno poslednje što ćeš od njega videti, naravno uz pratnju oca, brata, prijatelja...

Prijavi ga ti institucijama, ali ne uzdaj se da će ti oni glavu zaštititi. Ni tvoju, ni tvoje dece.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

trebam se maknut, i ucinit cu to kroz par narednih dana!
    A prijavit cu ga socijalnoj ustanovi, CZSS -u iz razloga sto je vec jednom kad smo bili razdvojeni htio preko suda uzet mi dijete. Cisto da se osiguram, jer u protivnom ne bih. Tesko mi je s trbuhom do nosa pricat o tim stvarima, pogotovo u detalje i sve to ponovno prozivljavati... ali moram to zbog djece!

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mislim da znaš i sama da moraš otići!! Najteže je napraviti prvi korak, ali ti ga zbog svoje djece i sebe moraš napraviti što prije! Zovi bilo koga tko ti može pomoći da spakiraš najnužnije i otiđi kod svojih. O prijavi razmišljaj kad budeš na sigurnom!
    Zašto misliš da bi ta žena izmislila da je vidjela to što je vidjela??? Što ona ima od toga?? Uvjerena sam da je to napravio i da će to ponoviti ako ti to ne spriječiš. Ta djevojčica se ne može sama braniti, niti izboriti za sebe, a zato ima tebe...
    Ženo, otiđi što prije!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odi iz stana momentalno, pobrisi sve sa kompa i vjeruj zeni koja je prijavila da je na cesti zlostavljao dijete

i da, prijavi jer se nasilnici ne popravljaju i trebat ce ti evidencija

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa Vidi poruku
    Savjetovalište Autonomne ženske kuće:

RADNO VRIJEME SAVJETOVALIŠTA

Svakim radnim danom od 11.00-17.00 h.
    Broj telefona je 0800 55 44

ovdje su iskusne pomagačice ženama žrtvama nasilja
    Javi im se odmah sutra, oni ce te uputiti kuda i kako mozes pobjeci od njega.
    Prijaviti ga na policiju OBAVEZNO, dok je on na ispitivanju u PP-u ti pokupi sve i odi s djetetom, stvari polako pripremaj vec sada.

Cuvajte se
    Posljednje uređivanje od Marsupilami : 22.03.2011. at 18:26

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da. Prijava policiji. Sve evidentiraj, fotografiraj i bježi, odmah. Što duže čekaš vjerodostojnost tvojih dokaza o nasilju na sudu pada. Na žalost, tako je.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sve što su ti cure napisale. i ne vraćaj mu se taman da bio zadnji muškarac na kugli zemaljskoj.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    sve što su ti cure napisale. i ne vraćaj mu se taman da bio zadnji muškarac na kugli zemaljskoj.
    Potpis!

P.S. kad odes od njega daj meni adresu da ja njega udavim....

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

da,sutra vec idem. On je sutra ionako na putu i rekao mi je da tada imam rok da pokupim svoje stvari. Sutra zapravo on ima razgovor na centru zbog te prijave.
    Ali umjesto njega,javit cu se ja! Problem je sto mi je danas i auto uzeo a zna da malu moram vozit u vrtic. Misli si da se meni osvecuje, iz sata u sat mi samo olaksava situaciju...
    Cak i ne pokazuje kajanje zbog napada na mene, nego sam ja glavni krivac svemu. Pitala sam ga zar ne misli da bi trebao potrazit pomoc,,, da ima problema sa samokontrolom??! A on mi odgovara da sam ja kriva jer sam vikala na njega... Ja vicem,a on udara i to je njemu ravnopravno! Cudno mi je jer se obicno nasilnici kaju,pa im bude zao nakon dan,dva... Ali on nikad ne pokazuje mrvicu kajanja... Za svaku situaciju u zivotu nadje krivca u drugom, obicno sam to ja! I tocno zna kad me je u zivotu istukao i koji je razlog tj.sta sam ja njemu tom prilikom rekla. Ne bjezi od toga,ne negira vec on meni kaze da se ja moram promijenit i ne ga dovodit u te situacije.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

da,sutra vec idem. On je sutra ionako na putu i rekao mi je da tada imam rok da pokupim svoje stvari. Sutra zapravo on ima razgovor na centru zbog te prijave.
    Ali umjesto njega,javit cu se ja! Problem je sto mi je danas i auto uzeo a zna da malu moram vozit u vrtic. Misli si da se meni osvecuje, iz sata u sat mi samo olaksava situaciju...
    Cak i ne pokazuje kajanje zbog napada na mene, nego sam ja glavni krivac svemu. Pitala sam ga zar ne misli da bi trebao potrazit pomoc,,, da ima problema sa samokontrolom??! A on mi odgovara da sam ja kriva jer sam vikala na njega... Ja vicem,a on udara i to je njemu ravnopravno! Cudno mi je jer se obicno nasilnici kaju,pa im bude zao nakon dan,dva... Ali on nikad ne pokazuje mrvicu kajanja... Za svaku situaciju u zivotu nadje krivca u drugom, obicno sam to ja! I tocno zna kad me je u zivotu istukao i koji je razlog tj.sta sam ja njemu tom prilikom rekla. Ne bjezi od toga,ne negira vec on meni kaze da se ja moram promijenit i ne ga dovodit u te situacije.

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Draga mama star,
    imaš 24 godine, niko nema pravo da te bije!
    Zaboravi ga i čuvaj se!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pamet u glavu i bjezi! pokupi dijete i stvari koje su cure vec napisale.
    javi nam se kad budes na sigurnom da znamo da si ok.
    SRETNO!!!!!

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

draga mamma_star - tu sam da ti dam podršku da ostaviš tog čovjeka i pođeš u novi život.
    Nažalost ni sanjati nisam mogla da bi neki ljudi mogli biti "grozni" onako kako sam saznala da su bili grozni prema svojim ženama (neke priče i situacije kojima sa msvjedočila osobno)...i to ti govorim zato da znaš - skini ružičaste naočale i nikad ih ne vraćaj, ovaj čovjek tko zna šta je sve sposoban da ti još "podmetne", na sudu, u životu....ovakvi ljudi su sposobni još glumit i žrtvu i organizirat trista čuda da ti naude i fizički i psihički!! "uzeo ti auto" - čovječe ,uzeo je tebi, djetetu i još nerođenoj bebi. Pokupi ti sve što se pokupiti dade, bjež i poslušaj sve što su ti cure gore navele, i još prije nego definitivno odeš nazovi onaj broj i savjetuj se sa njima oko svega "pravnog i papirnatog", za svaki slučaj da nešto ne zaboraviš"

ajme što me razljute ovakvi muški
    Posljednje uređivanje od Canaj : 22.03.2011. at 22:05

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj mamma_star prvotno napisa Vidi poruku
    Draga mamma... moj je samo jednom digao ruku na mene - isti tren sam ga izbacila iz kuće. Sad traži pomirenje i kao opravdanje za to što me udario navodi iste razloge kao tvoj M....sram ih može biti!!! Makni se od njega, bit će ti lakše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma_star prvotno napisa Vidi poruku
    ovo ti je tipicni obrazac kako nasilnik opravdava svoje ponasanje

on se nikad nece zaustaviti, ni kad te pospremi u hitnu, ni kad dijete pospremi u hitnu ili vas zatuce u naletu inspiracije

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Na sudu nije dovoljno reći da te je davio. To MORAŠ imati i papirnato. Nek te poslikaju na policiji. To MORAŠ napraviti bez obzira koliko teško bilo u tvom stanju!

Spasi sebe i djecu!

Sretno!

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jako je dobro da je ta nepoznata žena pokrenula prijavu protiv njega, no i ti isto moraš vikati gdje god možeš - centru, policiji, ženskoj kući. Sve se to bilježi i sve su to dokazi.
    Nadam se da ste sada već negdje na sigurnom.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bježi koliko te noge nose i ne razmišljaj o njemu.Cure su ti već napisale što ti je najbolje napraviti a na tebi je da napraviš taj prvi korak.Misli na svoju dječicu i sebe...Sretno

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ajme, sva sam se najezila!
    zelim vam mirnu noc!
    a sutra put pod noge, i ne misli vise na njega
    vec na decu i sebe!

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

užasno teško mi je ovo bilo čitati.....
    nadam se da ste ti i dijete na sigurnom,jer takvima kad se spusti roleta u stanju su bez pardona ubiti.......
    čuvaj se,ako ti treba bilo kakva pomoć,samo reci ,tu smo!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Draga mama star uključi instinkt za preživljavanje probaj ne misliti o vašem odnosu, o njemu - samo se skoncentriraj da iduće korake napraviš tako da osiguraš sigurnost svojoj djeci i sebi. Poznati su mi slučajevi gdje su se žene koncentrirale na emotivni prekidi veze pa su na kraju dobile zajedničko skrbništvo s nasilnikom i morale ostavljati djecu osobi od koje su jedva izvukle živu glavu. Oprosti ako zvučim kao da dižem paniku, ali mislim da je jako bitno da poslušaš pravne savjete u ženskoj kući i način na koji odeš od kuće, gdje je dijete u tome trenutku, fizički dokazi nasilja itd- sve je to jako važno za daljni tijek događaja.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mama_star nije ti lako, drži se!!!

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

lijepo glavom bez obzira odseliti se.
    i prijaviti
    sretno!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

zna li netko sto je sa zenom? ne posta vec par dana....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja isto čekam i nadam se da je kod svojih roditelja ili negdje drugdje gdje više nema pristup ovoj mreži

stvarno se nadam da je to u pitanju

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nadam se da je to sto se ne javlja znak da je otisla a kod svojih mozda nema neta...duboko se nadam...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nda.... moze znaciti svasta ali u nadi je spas...

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma ja isto mislim da je otišla i, ili da nema interneta tamo gdje je (kod svojih, pretpostavljam)

ili da je u velikom stresu i gužvi i da nam se u tom svemu nije još stigla javiti

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, ne znam jeste li vidjele ali evo info za sve koje se tu brinemo - vidjela sam da se danas javila na temi od andynoe!

Znači, živa i zdrava!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis!

P.S. kad odes od njega daj meni adresu da ja njega udavim....
    i meni isto češ dat adresu da ga i ja malo udavim.. spremna sam na sve, odkad sam pročitala i tvoje obje teme!!!

Draga mamma_star, gdje god se sada nalazila, javi nam se da znamo da si dobro, i da je sve u redu.... mlada si i snažna žena, i znaj da tu ima puno curki koje su uz tebe, i koje će ti pomoći riječima, ja sam i sama ovdje našla utjehu...

Hvala ti za potporu na mojoj temi....

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mama_star gdje god da jesi, nadam se da si ti i tvoje dite na sigurnome. cuvaj sebe i to tvoje zlato ispod tvog srca. sad si ti i tvoja djecica najbitniji.
    sretno!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Citiraj bambus99 prvotno napisa Vidi poruku
    mama_star gdje god da jesi, nadam se da si ti i tvoje dite na sigurnome. cuvaj sebe i to tvoje zlato ispod tvog srca. sad si ti i tvoja djecica najbitniji.
    sretno!
    x

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •