Situacija:
Nakon preboljene upale grla dijete mora dobiti potvrdu da je zdravo ,čilo i veselo kako bi moglo biti primljeno ponovo u vrtić. Dolazim po potvrdu i nastaje problem. Gdje čekati na red. Čekaonica 2,00x3,00m (golim okom mjereno),8 stolica,sve puno šmrcajuće,kihajuće dječurlije (neki na inhalatorima),poveći broj nervoznih roditelja...jednom riječju...UOBIČAJNA GUŽVA!
Na drugi ulaz ulaze zdrave bebe na cijepljenje ,znači tu ne mogu jer moje dijete još nije provjereno zdravo!?
Na treća vrata ulaze isključivo klinci sa osipom i zaraznim bolestima...
I što mi ostaje? Ništa ...sjedi mama sa zdravim djetetom u čekaonicu punu bolesne djece i moli Boga da ne pokupi čekajući neku drugu bolest.
Doktorica tu ne može ništa,dodijeljena joj je tako mala ordinacija ,vrtići ne odstupaju od svoje politike što je globalno gledajući oke ,ALI....
Ovako imam filing da se vrimo moj Patrik i ja u krug...Odradimo turu antibiotika,nabacimo jedan virus-pregled ,odemo u vrtić na dan ili dva ako nam se posreći i onda opet sretno medju bolesnu klinčardiju u čekaonicu....
Može li se to nekako drugačije regulirati ili trebam pokrenuti inicijativu za potpisivanje peticije da se doktorici Vukčević sagrade i dodatna četvrta vrata na koja bi ulazila zdrava djeca vrtićke i jasličke dobi ???
Ili bi joj mogli ipak dodijeliti veću čekaonicu u kojoj bi se mogli fizički odvojiti oni za kontrolu i oni za lijek????ps.ovom prilikom neću potezati priču o čekaonici za bebe koja čekaju cijepivo ,a koja ima cca 1,00x1,50 m i dvije (BROJKOM 2) stoličice,čekaonicom u koju ne stanu kolica sa dotičnom bebom..ili ne daj Bože dvije?!!!!!!