Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Potpisivanje izjava kod doktora

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Potpisivanje izjava kod doktora

Zadnjih pol godine kad god se zaletim u bolnicu ili neku specijalističku ustanovu dobijem izjavu za potpisati prije nego uopće dođem na red za pregled. Ugrubo: upisujem nešto svojih podataka + potpisujem da mi je sve objašnjeno i jasno + da pristjem na sve što doktor odluči...
    Ne bih ništa rekla da mi je zaista sve objašnjeno i da dajem svoj pristanak na neki tretman ili biram između nečega, ali ja još nisam stupila nogom u ordinaciju?!?
    Naravno da sam pitala i pobunila se, ali uzalud ili potpišeš pa uđeš ili ne uđeš...
    (da se razumijemo nisam išla na neki operativni zahvat, zadnje sam to potpisivala za pregled zbog paradentoze, apsolutno nikakav zahvat)

Da li je to zaista zaštita pacijenata i od čega?
    Ne razumijem čemu to?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nevjerojatno kud idemo mi svi skupa u ovoj drzavi. Naravno da to nije zastita pacijenata. Naprotiv.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

to je zastita doktora. od cega? od pacijenata.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

To je informirani pristanak. Znaci da pristajes na lijecenje ( da su ti objasnjene prednosti i komplikacije nekog zahvata ili pregleda i da na to pristajes). U principu je to jako dobra stvar. Svaki savjestan lijecnik ce to traziti od tebe.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mel23 prvotno napisa Vidi poruku
    To je informirani pristanak. Znaci da pristajes na lijecenje ( da su ti objasnjene prednosti i komplikacije nekog zahvata ili pregleda i da na to pristajes). U principu je to jako dobra stvar. Svaki savjestan lijecnik ce to traziti od tebe.
    Naravno, nakon što ti detaljno objasni postupak i moguće rizike. Ne prije toga.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, to je ustvari dobra stvar ako se koristi kako treba. Ovako, na nacin opisan u prvom postu, izgleda kao skracivanje vremena provedeno u ordinaciji. Kao ajde dok cekate, da vam nije dosadno, pa potpisite. Jer kao, kud bi doktor stigao kad bi sad svakom pacijentu objasnjavao u samoj ordinaciji...
    Ma uzas!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisam se nikad susrela s time.
    Ali da jesam, nikad ne bih nešto potpisala unaprijed.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da ti pregled ovisi o tome? U stilu, ako necete potpisati, dovidjenja... Šta napraviti u toj situaciji? Kome se obratiti? Moja su iskustva sa zdravstvenim sustavom uglavnom nebulozna kad je rijec o papirologiji i poštivanju procedure.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam se susrela. Kad sam došla na kiretažu nakon što je plodu prestalo kucati srce. Dobila sam papire sa praznom izjavom(koju oni kasnije nadopune) na koju sam se trebala potpisati i upitnik sa izjavom (i potpisom) za anesteziju. Nisam htjela ništa potpisati prije razgovaora sa liječnikom koji će raditi postupak i prije razgovora sa anesteziologom. Nakon što sam tražila razgovor prije potisivanja doživjela sam vrijeđanje od osoblja i liječnika , te prijetnje "ako mi ne paše nek se pokupim kući " i sl.
    Napominjem da sam samo tražila objašnjenje zahvata. Ostale tri žene u sobi su potpisale bez pitanja .

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    A da ti pregled ovisi o tome? U stilu, ako necete potpisati, dovidjenja... Šta napraviti u toj situaciji? Kome se obratiti? Moja su iskustva sa zdravstvenim sustavom uglavnom nebulozna kad je rijec o papirologiji i poštivanju procedure.
    Ja bih...
    Lako mi pametovati, znam.
    Ali bih tražila i od nekih viših instanci da mi objasne zašto je to potrebno, jel uopće legalno nešto unaprijed i bianco potpisivati, a u krajnjem slučaju tražila bih puno ime i prezime osobe koja bi mi odbila pregled i napismeno da ga odbija i zbog kojeg razloga.
    A onda bih išla do ravnateljstva, ministarstva, Komore pa i novina.
    Al to sam ja. Uvijek tjeram mak na konac.
    Ograđujem se da bi mi u nekim situacijama sigurno bilo važnije obaviti pregled nego cjepidlačiti.
    Prije par godina sam dobila jezikovu juhu jer nisam u Klaićevu donijela doznaku pa da mi oni daju ortopedsko pomagalo od "svog" dilera pomagalima nego sam donijela svoje.
    Onda sam se ja malo "čudila" kako oni to uopće smiju raditi, pa je sestra ubrzo promijenila priču.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni se je to dogodilo u rodilištu. Budući da sam hospitalizirana par dana prije poroda, na prijemu sam potpisala nekoliko bianco tih izjava. Pitala sam kada potpisujem izjavu za rađaonu i rečeno mi je da na ulasku u rađaonu. Ok, ja pristala i potpisala. Nakon nekoliko dana dolaskom u rađaonu pitala sam što moram potpisati i gdje. Oni ostali u čudu! Kao, pa sve ste već potpisali na prijemnom šalteru u bolnicu. Kao da me je netko opalio mokrom krpom po glavi i stavio mi na čelo natpis budala. Šta sam mogla??? Ništa, osim pamtiti i nastojati da drugi puta budem mudrija.
    Nedavno sam bila na snimanju kralješnice. Izajvu sam potpisala nakon snimanja. I to mi je ok.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dođe mi ko kvaka 22, moraš potpisati, ako ne potpišeš kao da ne želiš da te doktor primi, a ako ne želiš da te doktor primi što si uopće došao.
    Moje je zaista bilo bezazleno i nevrijedno truda ali što da nije? A da ne kažem, striktno gledano, potpisala sam i kako se tek onda obraniti od nečeg neželjenog.
    Doktori kažu da tako moraju i ne smiju bez toga. Na ovom konkretnom upitniku piše napravljen prema prijedlogu svjetske zdravstvene organizacije (tak nešto)...i sad se ja bunim...

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Susrela se s time, samo ispunila svoje podatke, itd... dio gdje BIANCO PRISTAJEM na sve i ništa (bez ikakvog informiranja, objašnjenja...) nisam htjela ispunjavati ni potpisivati. Mislim, šta su poludjeli oni???
    Dajte ljudi, nemojte se povinovati takvim stvarima, pa im neće ni prolaziti.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj BlueCat prvotno napisa Vidi poruku
    Ugrubo: upisujem nešto svojih podataka + potpisujem da mi je sve objašnjeno i jasno + da pristjem na sve što doktor odluči...

ja bih upisala svoje podatke, ali bih jednako tako napisala da nisam dobila nikakvo objašnjenje i da na zahvate pristajem tek kada mi se objasne.

To mi je u rangu kad kod odbijanja hospitalizacije moraš staviti svoj potpis, ali ne smiješ napisati zašto..........pa sam ja ipak prvo upisala zašto odbijam pa tek onda stavila potpis.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam se susrela. Kad sam došla na kiretažu nakon što je plodu prestalo kucati srce. Dobila sam papire sa praznom izjavom(koju oni kasnije nadopune) na koju sam se trebala potpisati i upitnik sa izjavom (i potpisom) za anesteziju. Nisam htjela ništa potpisati prije razgovaora sa liječnikom koji će raditi postupak i prije razgovora sa anesteziologom. Nakon što sam tražila razgovor prije potisivanja doživjela sam vrijeđanje od osoblja i liječnika , te prijetnje "ako mi ne paše nek se pokupim kući " i sl.
    Napominjem da sam samo tražila objašnjenje zahvata. Ostale tri žene u sobi su potpisale bez pitanja .
    Imam isto iskustvo. I potpisala sam nakon što su mi rekli da idem doma ako nisam zadovoljna. To nisu ternutci u kojima sam spremna za borbu.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Posljednje uređivanje od tajchi73 : 24.03.2011. at 09:56

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •