trebaju trudnice koje ne zele roditi vaginalno ili mame koje su rodile i zele ispricati o svojem iskustvu zbog kojeg bi se kasnije odlucile ili ne na izborni carski
takoder i one koje se ne bi odlucile na carski bez indikacija.
moze prijave i na pp
trebaju trudnice koje ne zele roditi vaginalno ili mame koje su rodile i zele ispricati o svojem iskustvu zbog kojeg bi se kasnije odlucile ili ne na izborni carski
takoder i one koje se ne bi odlucile na carski bez indikacija.
moze prijave i na pp
Može i žestoke protivnice carskog?ivarica prvotno napisa
![]()
Za kakvu emisiju, samo da nije neki talk show ili tako nešto...Ako je prilog, evo ti prvog žrtvenog janjeta.
Ok. Ako se ne javi netko poželjniji, ja sam za. I imam štošta za reći o toj temi.
prošla carski...........težak oporavak
protiv elektivnog,a za medeicinski indicirani,kao npr hellp sindrom itd
Ivarice, tu sam samo da znaš
Definitivno želim sudjelovati u ovome.
mogu i ja, oba sam poroda imala vaginalno, ali prvi je bio upitan jer je Ema odugovlačila 20tak sati, voda mi je iscurila,..., ali dr je bio uvjeren da ja mogu vaginalno, pa sam nakon 27 sati ležanja na stolu stvarno i uspjela! primila sam i drip i epiduralnu!
tenks, imam i jos neke prijave na PP, ali nijednu za elektivni carski.
možda zato jer je naš forum takav po opredjeljenju![]()
Što je na kraju s ovim? Za kad to uopće traže?
jel to gotovo?
s obzirom na to da vidim da se javljaju cure koje su isključivo protiv elektivnog carskog, a kako sam novinarka po zanimanju i težim tome da se priča obradi sa svih strana, javljam se radi protuteže. carski nije bio moj nego doktorov izbor, ali ne mogu reći da sam imala išta protiv ili da imam bilo kakvih negativnih iskustva vezano uz njega. moj slučaj - nisam tražila carski, ali sam mu se nadala...
Ovdje se traze oni koju su za elektivni carski.
Nitko razuman nije protiv carskog kao intervencije koja ce spasiti zivot i zdravlje majke i djeteta.
pa da onda nadodam da sam na carski otišla bez ijednog truda, s cijelim vodenjakom i potpuno zatvorena i da ni moj ni život moje bebe nisu bili ugroženi. jel se to smatra bar djelomično elektivnim? ili je planirani carski nešto drugo?dijanam prvotno napisa
Mislim da bi elektivni carski rez bio onaj koji žena odabere bez obzira na medicinske indikacije.
Miha, ako nije bilo nikakvih znakova patnje kod djeteta niti ikakve opasnosti za tebe da se porod ostavi da spontano pocne, onda da, ja bih rekla da je tvoj carski elektivni.
Mima, ako je prisutna jasna medicinska indikacija (ugrozena beba i/ili mama), pita li se uopce mamu za pristanak? Mene '96. nitko nije nista pitao.
Minnie, pa zar nisi potpisala onaj papir na početku? Nisu ni mene pitali želim li na carski, ionako su već imali moj potpis.
Meni su oba puta (99 i 02) dali još jedan papir za potpisati neposredno prije carskog (dok su mi brijali trbuh).
ni mene......
bilo je ili,ili
Ne sjećam se niti ja jesu li me pitali za pristanak, ali valjda jesu :? ili MM-a. Ja sam dva puta prije bila na operacijama i svaki puta sam potpisivala pristanak - mislim da je to obavezno, ali se obavlja kao formalnost. U svakom slučaju, meni su izvadili maternicu za vrijeme carskog i doktor je izašao iz operacijske sale i pitao MM-a za pristanak i trebao je potpisati.
ni mene...samo su rekli nema se vise sta cekat...navodno su otkucaji slabili i izbacilo mm-a a mene odvelomaria71 prvotno napisa
![]()
hoćete nas obavijestit kad će ići prilog? :D
a tko će biti u prilogu?
Iskreno, ne sjecam se toga. Kad sam vec bila s trudovima, sigurno mi nista nisu nudili na potpis, tu sam 100%. Ali prilikom uzimanja podataka, sad stvarno ne znam, vjerojatno onda jesu. :/ninaXY prvotno napisa
Meni je sad žao što sam potpisala jer se radilo o papiru koji se pozivao na neke zakone, uglavnom nisam imala pojma što točno potpisujem. I još je bio ukoso kopiran, tako da se pola teksta nije vidjelo :shock: . Za drugi put ću donjeti svoj papir na kojem ću im napisati što im dopuštam, a što im NE dopuštam, a za sve ostalo nek me traže posebno. Uostalom, uvijek im može MM potpisati umjesto mene ako bude frka. Mislila sam da će biti grubo ako se pojavim s takvim papirom, a sad mi je žao što nisam :/ .
zvali mene danas...maria71 prvotno napisa
javi da te gledam![]()
Miha,kad će ići to?miha prvotno napisa
nemam pojma. javim sutra kad se zblamiram...
eto, upravo sam se zblamirala... bili rtl-ovci kod mene i naravno da sam samo baljezgala i da nisam rekla ni pola od onoga što sam planirala
nadam se samo da mi neće vaditi riječi iz konteksta i davati im značaj koji oni žele i da neću biti obasuta zločestim smajlićima na ovome forumu. uglavnom, prilog bi mogao biti emitiran ovoga vikenda u explozivu, ako sam dobro shvatila...
I ja sam svoje odradila :D
I neće biti u Explozivu, već u vijestima![]()
uf, onda živim u nadi da će mi od svega što sam natrkeljala uzeti tek rečenicu-dvije.
što si ti pričala?
ja sam ih samo zamolila da od mene ne naprave nekoga tko radikalno ženama preporučuje carski...
Vijesti,koje doba,koji dan?
Ja sam naravno, u Rodinom duhu PROTIV el. carskog, te bilo kakve medikalizacije poroda ukoliko nije neophodno. Bilo je tu još puno toga, ne znam, imala sam tremu, bumo vidjeli kaj će staviti a kaj neće.
Još ne znam kad točno ide, ali mi je cura obećala javiti tako da ću napisati na forum na vrijeme.
a ja, naravno, ispala crna ovca forumaIva prvotno napisa
![]()
što je najbolje, nije me ni pitala jesam li za el. carski ili ne, nego samo da ispričam priču kako je došlo do mog carskog, kako sam se osjećala nakon operacije (fizički) i bih li išla opet na njega... i isto nemam pojma što sam trkeljala, tresla me trema ...
Cure, kad ide prilog?
nitko niš ne javlja...
Jeste gledale? Meni se čini da (opet) nisu dovoljno obradili temu, a vama?
iz iskustva govorim, obradit takvu temu je jaaaaako teško!
Meni je prilog bio jako dobar. Miha, Iva, trema vam se uopće nije vidjela i baš ste lijepo pričale (ovo malo što su vas pustili). Nije bilo puno vremena u prilogu, a ovo što je bilo mi se činilo skroz dobro iskorišteno.
Ja sam skroz zadovoljna jer je Marina iskoristila dosta onoga o čemu smo pričale, tak da nije ispalo da sam ja rekla već kao komentar kroz prilog.
I na kraju svega, čini mi se da je prilog ispao dosta contra carskog, tako da i s te strane možemo biti zadovoljni.
pa što ja znam, ja nemam taj dojam-što je tu bilo rečeno kontra carskog? mislim da su obje strane podjednako zastupljene. al nas dvije smo presubjektivne, taj sud bi trebali dati neutralni promatračiIva prvotno napisa
!
mislim da iva nije mislila na obican carski, nego na elektivni carski![]()
i meni je prilog ok. reklo se da je carski ozbiljna stvar i da se kod nas u pravilu ne moze dobiti bez medicinske indikacij. obje ste bile kratke a jasne, a i matijevic je dobro pricao. kakav sam prilog ocekivala, palac gore!![]()