Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: SUV vozila

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno SUV vozila

SUV vozila nesigurna za djecu?
    Američko istraživanje pokušava pobiti uvriježeno mišljenje da su SUV vozila sigurnija za najmlađe putnike od klasičnih limuzina
    Nezavisno istraživanje dječje bolnice u Philadelphiji potvrdilo je kako su SUV vozila za djecu jednako sigurna kao i prosječne limuzine.
    Razlog tome, tvrde istraživači, jest što su SUV vozila zbog povišenosti karoserije ugroženija od prevrtanja prilikom sudara što u konačnici anulira prednost masivnije građe i veće težine.
    Studija je provedena na rezultatima 3.993 prometne nesreće u kojima su sudjelovala vozila 1998. godišta i novija, s putnicima mlađima od petnaest godina.
    Prevrtanje vozila, koje se kod SUV-a događalo dva puta češće nego kod limuzina, pokazalo se kao glavni uzročnik ozbiljnijih ozljeda.
    S obzirom na ubrzani rast ovog segmenta automobilske industrije, ovakvih bi studija vremenom moglo biti i više.
    Najbolji način da zaštitite svoje dijete jest korištenje adekvatne dječje sjedalice te njezino ispravno postavljanje.
    Studija pokazuje da samo četiri posto djece doživi ozljedu ukoliko su zaštićeni na ispravan način, za razliku od 41 posto djece čiji roditelji nisu koristili sigurnosnu opremu.

Ovo je s tportala. Mene veseli ovaj dio o autosjedalicama. A SUV vozila su mi uvijek djelovala sigurnije, i sami smo razmišljali o kupovini takvog baš radi bebača. :?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imas pravo, ovo o autosjedalicama je super.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi ovo ljeto imali sudar sa Renolovim SUV-om RX4 i prošli neozlijeđeni baš zato što smo bili visočiji od Clia koji nas je udario!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •