Znači 2. god. i 4. mj. inače kao i sva djeca u brzini pričanja zapne, ali danas nešto intenzivno pa to izgleda ovako.
Evo, evo, evo mama cvijet.
Dddddd di je .... ili di, di, di di je mama...
I tako slično...
Inače smo pod kontrolom logopeda, preventivno, jer je bila hipotonka.
Da li se treba zabrinuti za ovo naglo i učestalo zapinjanje ili ne...
Dakle, izgleda kao da svaku drugu riječ zapne.

Odgovori s citatom

. Mi smo imali sreće što sam ja bila u Vž pa sam tamo odvela i cure- tamo mi je savjetovan brain gym- koji sam doma radila - dok su spavale- malu još i sad masiram. No ja nisam htjela stati samo na tome jer sam željela znati da sam dala sve od sebe- došli smo do telefonskog broja Melinde Kolar u Mađarskoj koja također masira stopala- kako ona kaže - šalje impuls gdje mu je mjesto- njoj šalju djecu i sa Goljaka- cerebralna paraliza i sl.. Mucanje je zapravo ono o čemu ovi prijašnji postovi pišu- usred emocionalnog naboja dolazi do kratkog spoja u mozgu( moja prva curica) ili jezični razvoj daleko ispred motoričkog razvoja- dijete ne može verbalno izraziti svoj veliki obujam riječi ( druga moja curica, koja je počela mucati sa 33 mjeseca, a sam početak govora joj je bio jako netečan). Iako sam isprva morala tjerati muža da nas odvede gore,a sada sam predloži dane kad bi mogli ići jer samo nakon 4 masaže L. je bilo puno bolje - uz to sam ju još i doma masirala. Dakle ako mucanje traje duže ili prestane pa opet počne- što je jako često ( npr. 2 tjedna muca pa jedan ne ) treba nešto poduzeti- slažem se da djetetu ne treba ukazivati na problem, no pokušati barem ovako posredno- reći mu da ide na masažu ili ako ste upućeni doma ga masirati . Mogu vam samo reći da su moje cure u srpnju dobile seku i da ih to nije potreslo kako sam mislila- nismo ni kanili više imati treće, no kad nam je Melinda rekla da nek dovedemo dijete čim bude mogla putovati- bebicu- jer je najbolje prevenirati- ako ima genetske predispozicije- objeručke smo to prihvatili