Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: U Peugetova407 smiju samo određene sjedalice??!!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno U Peugetova407 smiju samo određene sjedalice??!!

MM je jučer kupio Peugeto 407 karavan...ima isofix, namontirali smo Bebe Confort 9-18kg.....meni je sve to malo previsoko, glava joj je skoro do "plafona auta"...no ovih dana sam mislila kupiti 15-36kg sjedalicu s isofixom Cybex i nemalo sam se iznenadila kad sam uzela čitati Vodič za korisnike Peugeta 407 u kojem piše
    "Na Isofix sidra vašeg vozila možete pričvrstiti samo ISOFIX dječije sjedalice odobrene (homologirane) za PEUGETOVA vozila, predstavljena u nastavku teksta."

A to su; Kiddy isofix predpostavljam da je "konbinirana" jer na slici je ona od 9-18kg ali u opisu se spominje i ona od 0-9 kg.
    Na idućoj slici je Romer Duo isofix 9-18kg.

A onda opet ide naslov sjedalica koje preporučuje Peugeot/( a koje su bez isofixa) 0-13kg;
    Britax Babysure,
    Romer Baby Safe,
    Grupe 1,2,3 9-36kg;
    Kiddy Life

Grupe 2i3 15-36kg
    Recaro Start
    Klippan Optima

Priznajem da za neke sjedalice nikad nisam ni čula, molim vas, jako mi je bitno da znam smijem li druge ssjedalice koje nisu navedene montirati u ovaj auto. Molim vas vaša iskustva, uskoro krećemo na daleki put,i ako ne mogu ili ne smijem npr. Cybex montirati u ovaja auto, morat ćemo ići drugim!
    Puno Hvala!!!

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja to baš i nisam tako shvatila, mislim da oni preporučuju navedene sjedalice jer su one homologirane na tom automobilu ,
    ali naravno da možeš montirati i drugu .

Moja djeca su se vozla u MC sjedalicama skoro 5 godina u 407 i nisam vidjela nikakav problem u tome .
    Sada sam išla provjeriti u drugi auto , iste te sjedalice su preporučene i za njega .

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što znači homologirane na tom automobilu? Znači li to da će druge autosjedalice u sudaru biti manje sigurne od ovih koje oni preporučuju- jer sve su sjedalice homologirane i prošle su testiranja te zadovoljavaju pravilnik o sigurnosti autosjedalica? Ovaj vodić je tiskan negdje 2005g mislim, što znači da je 6g prošlo a od tada je izašlo puno novih autosjedalica- preporuka za njih nema nema?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

konzultiraj papire ili internet stranicu od sjedalice. sjedalice često imaju tzv. "vehicle compatibility list" u kojem su navedena vozila u koja se mogu instalirati i na kojim pozicijama u vozilu.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala pogledat ću....nekako mi je taj isofix u autu previsoko...mislim kukice u svim drugima autima su bile onak u sjedalu niže, ove kao da su na malo višljem mjestu u sicu....

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to bi bilo ovo http://cybex-online.com/site/uk/cars...tml?no_cache=1
    po tome ide u gotovo sva auta...ide na mjesto 2i 4

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Check if your vehicle is named on the list of cars approved for the CYBEX Solution X-fix. Only if this is the case the use of the “Isofix Connect” System is admissible.

Note! Being named on the list does not guarantee, however, that your car is equipped with ISOFIX. Depending on the model of your car the ISOFIX may only be available optionally. Please check if your vehicle is equipped with ISOFIX anchorage points before you purchase the CYBEX Solution X-fix.

With smaller cars, convertibles or two-door cars a limitation of head space may occur. It may not be possible to use a Solution X-fix to its fullest extension
    eto i tu piše da ovo nije garncija da Cybex može u navedena vozila na njihovoj listi...pa ti znaj....ma meni nije problem, probat ću ja sjedalicu prvo namontirati u auto prije kupnje, nego me brine sigurnost, ako to nije preporučena sjedalica Pugetovih vozila.....i da piše da se u nižim autima neće sjedalica do kraja moći izvući tj. onaj naslon za glavu povećati...e sad moj Fiat Stilo s 3 vrata je višlji od ovog Peugetovog 407 karavana?
    Jesu li sjedalice bez isofixa niže?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    eto i tu piše da ovo nije garncija da Cybex može u navedena vozila na njihovoj listi...pa ti znaj....?
    Piše da nije garancija da tvoje vozilo ima isofix.

I visina "krova" auta nema nužno veze s veličinom samog auta.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Check if your vehicle is named on the list of cars approved for the CYBEX Solution X-fix. Only if this is the case the use of the “Isofix Connect” System is admissible.
    Visina krova je niska..tj. meni koja sam 160cm glava skoro dodiruje "plafon" auta.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo vozili 407 neko vrijeme a P se vozio u MC priorici u bila je ok,nismo ni gledali iskreno te upute,ali napomena nije se radilo o karavanu nego o limuzini.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •