Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Mali zeko...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Mali zeko...

Jankecu gornje, trajne jedinice rastu jako izbočene prema van, tj. izgleda kao mali zeko. Mliječni zubi mu nisu bili takvi.
    Nikada nije imao dudu, nije cuclao palac, nije imao ni bočicu.
    Koji bi mogao biti uzrok tome?
    Pretpostavljam da će morati nositi aparatić, ali kada se kreće s time?
    Bili jesmo kod zubara na pregledu za školu, ona je rekla za sada još ništa. Doduše, nisu mu ispali ni svi mliječni zubići, čak štoviše, još mu nisu narasle gornje dvojke, to čekaaaamooooooo.
    Još su ostale trojke, četvorke i petice..Kad to otprilike ispada?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Za početak ga odvedi kod ortodonta. Znam da je rano, ali mislim da ima onaj neki rok od par godina, nakon kojeg tek dijete ima pravo na aparatić. Nama je ortodontica rekla, čini mi se dvije godine.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sa, najbolje otić do ortodonta....
    Jer liste čekanja za aparatić preko HzZO-a su jako jako duge, pa se čeka i do 4 godine...

A privatno se dobije odmah ali cijene su paprne , od 10tis na dalje....
    (Ja sam stavila prošle godine..)
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 21.03.2011. at 08:27

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Što prije otiđite ortodontu. Ne znam kako je u Zg, ali kod nas se čeka godinama na aparatić, toliko da djeca od 3-4 god starosti idu ortodontu da se upišu na listu čekanja, kako bi aparatić dobili kad će im trebati.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

poslat će vas na ortopan i reći kako je prerano za bilo što

mi smo štreberski htjeli odmah, ali su rekli da nema smisla dok se ne vidi kako je popunjena usna šupljina

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm, i ja sam pomislila da je prerano jer ima mlječne zube..Ali...ja Vam se uopće ne kužim u te stomatološke i ortodontske priče jerbo ja nemam veze s vezom s tim.
    Pa bih lijepo molila objašnjenje. Ortodont? To nas stomatolog uputnicom šalje njemu ili...?

A koji bi mogao biti uzrok takvim zubima? Nije to strašno, ali još nema dvojke, pa nemam pojma koliko će stvarno stršati kada narastu. Malo se kuži dok se smije. Zapravo, ja sam čak u početku pomislila da je to tako istureno jer još nema dvojke pa tako izgleda kada se smije.
    Pa sam onda skužila da mu je to zubno meso iznad tih zubića kao dosta nabubreno, mislila sam da od nedovoljnog trljanja desni. Tek sam onda shvatila da to nije zato, nego zubići stvarno tako rastu...
    Posljednje uređivanje od ana.m : 21.03.2011. at 10:33

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ortodontu možete privatno,
    ili preko uputnice koju vam daje vaš stomatolog, tj. djetetov....

Nikad nije rano otići, čisto da čujete stručno mišljenje....
    Možda neće trebati fiksni aparatić, već samo mobilni...
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 21.03.2011. at 10:50

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    poslat će vas na ortopan i reći kako je prerano za bilo što

mi smo štreberski htjeli odmah, ali su rekli da nema smisla dok se ne vidi kako je popunjena usna šupljina
    to je meni rekao nas zubar

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

p.s. mislim da ce ti u hr medicinari naplatiti sve sto mogu, bez obzira na to da li je stvarno potrebno

nama je nas zubar objasnjavao da zubi rastu ko morskim psima, guraju stare zube prema naprijed van

naglasio je da ortodont dolazi na red tek kad su svi zubi tu

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    p.s. mislim da ce ti u hr medicinari naplatiti sve sto mogu, bez obzira na to da li je stvarno potrebno
    pa nije baš tako.
    nas je privatna ortodontica poslala doma, a mogla je blesavim roditeljima uzeti pare.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trajni zubi ponekad blesavo rastu, jer dok rastu istovremeno si rade mjesta.
    zari su donje jedinice izgledale prestrašno u početku, ne znam kako da to opišem, rasle su okrenute za 90 stupnjeva nego što je normalno, dakle ne ovako "--" nego ovako "I I".
    MM se sav zabrinuo, ja rekla čekaj malo.
    i kak su rasle, tako su rasklimavale donje dvojke (koje još uvijek nisu ispale, ali su sad totalno klimave) i na kraju su se smjestile u najnormalniju poziciju i sad tako dalje rastu.

što se tiče vremena ispadanja, zara sad ima 7.5 godina i ispale su joj samo jedinice, dvojke su sve klimave ali tu su, trojke, četvorke, petice najnormalnije čvrsto stoje. meni je zadnji zub ispao u 7. razredu....

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zadnje ispadanje (petice, obicno) i do 12.te godine... znaci, ima jos vremena.

a vec sam negdje pisala jucer,danas - ta guzva u vilici je i do nesrazmjera trajnih zuba (koji izrastu veliki kakvi ce biti cijeloga zivota, znaci i u vilici 28-godisnjaka) i vilice 7godisnjeg djeteta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •