niko nije odgovorio kajki1
a ja imam slican problem
MOja curica ima 4 godine i 3 mjeseca i uspavljivanje nam postaje veliki problem. Dojena je skoro do 3 godije i toliko se i supavljivala sikom. Jako brzo smo se odvikli za 7-10 dana sa sike smo presli na uspavljivanje tako da ja ( iskljucivo ja) citam pricu za laku noc. Negdje malo prije 3 rodjendana sama od sebe je prestala spavati popodne. Krenula je u vrtic sa 3 godine i tamo se spava - kad je prehladjena ili ne ide u vrtic ne spava kuci a u vrticu spava po mom misljenu predugo oko sat i pol spavaju nekad i duze. I tu pocinju nase muke kad spava u vrticu navecer ne moze zaspati jako dugo. Sinoc je ona doslovno mene uspavala kaze MM zaspala je tek u 22:15. Treba mi iskustvo savjet bilo sto - zeljela bih je navici da joj procitam pricu ostavim je i da ona zaspe. ali to kod nje ne ide ja moram biti tu ona se vrti vuce me za ruku bas se muci da zaspe. Ja sam par put isla na put ( ne budem kuci po jednu noc) i tad joj dugo treba da zaspe ne place ne trazi me ali bez obzira da li je spavala popodne ili ne ne zaspe prije 22 -22:30
Cak razmisljam da zamolim sestre u vrticu da ne spava popodne ali mi se to ne cini fer ni prema sestrama ni prema drugoj djeci..