-
Domaća tjestenina bez jaja
Zanima me recept i postupak s time da nemam mašinicu, dali se može ručno i kako to ide?
-
-
Od tjestenine za juhu nisam radila baš ništa bez jaja.
Od ostalog tijesta znam kak se rade mlinci bez jaja, krumpirovo tijesto, vodeni valjušci, tijesto za štrudlu, štrukle i slično, ali to nije ovdje tema.
Ako te zanima tako nešto, mogu pomoći, ali tjestenina za juhu bez jaja u mojoj kući ne stanuje.
-
Inače, imaš na forumu dosta mojih recepata za tjestenine (s jajima i bez). Zadnje sam pisala kako se rade trganci, negdje je među receptima.
-
Ma napravis tijesto s vodom i gotovo, ali to ti ne ide u juhu jer ce se raspadati.
-
Možeš napraviti noklice bez jaja. Mi znamo takve stavljati u paradajz juhu.
Voda, malo ulja, malo soli, glatko brašno, pustiš da malo odstoji i stavljaš u juhu koja kipi.
Naravno s jajima je bolje.
-
Zanima me jer u dohrani piše da s 11mj može papati tjesteninu bez jaja pa sam htjela doma nešto napraviti.
-
Napravi vaseršpacne (obične vodene valjuške - u to ide samo brašno, malo soli, malo ulja i voda) ili trgance (ista stvar, samo malo tvrđe tijesto), možeš mlince kupiti na placu (moraju biti bijeli, a ne žuti - žuti su s jajima), a možeš ih i sama napraviti.
Tijesto za knedle bez jaja (samo svježi sir, brašno, malo soli i ulje) isto imaš negdje na forumu.
-
-
Kad se sjetim svoje djece - oni su obožavali rižinu tjesteninu. I danas isto. Osim dućana zdrave hrane to danas imaš po svim većim trgovačkim centrima, a nedavno sam ih vidjela u kvartovskom Konzumu na Meštrovićevom trgu (Zapruđe).
-
pečene tortilje ili palačinke bez jaja nareži na kockice sitne ili rezance, tako ja radim.
-
Zatekao sam durum krupicu u Fami-jevom dućanu u Folnegovićevom naselju
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma