Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: veličina gestacijske vrečice

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno veličina gestacijske vrečice

Jučer sam zbog jakog napada migrene završila na hitnoj i tamo su mi prvo napraviti UVZ.
    Zadnnja m je bila 08.02.2011, O je bila 28.02.2011., test pozitivan, beta 14.03. 141,45, 16.03. 535,95 , jučer UVZ : u kavuku GV promjera 7 mm, bez vidljivog EO i ŽV. da li je to ok nalaz za taj stadij trudnoće?

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam takođe imala zadnju M 08.02.2011,11.03 mi je beta bila 1650,a 13.03.3660.
    14.03. mi je napravljen UZV i imala sam GV vel.3 mm i rekla mi je da je to ok i naručila me ponovo 24.03.jer bi se onda trebalo vidjeti da li je sve ok i zabilježiti eho srca.
    Ja bih ti savjetovala da razgovaraš sa prim ginekologom iako je to period u kojemu se teško vidi da li je nalaz ok.

Pozz

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliki su ti ciklusi inače? Moji su oko dana tako da znam da je O bila kasnije.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam sad došla s uzv-a. Meni je zadnja M bila 9. 2. Dr je prvo vidio g vrećicu i ništa u njoj ali nakon par minuta kopanja i traženja vidio je i plod, i čini mi se da je pomrmljao da se vide i otkucaji. Ovaj moj je neki šutljivi, musavi tip bez puno riječi. rekao da je sve ok i da se vidimo za 3 tj. Htjela sam reći da, da se ja nisam začudila što se sa 6 tj ne vidi plod, on ga nebi ni vidio. Do sljedeće kontrole. Tako da mislim da se ne trebate nešto zabrinjavati, to su male trudnoće i sve je to normalno

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I da, čestitam svima, uključujući i sebe

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Čestitke Trina, i ostalim trudnicama naravno čestitke!
    Posljednje uređivanje od Kosjenka : 21.03.2011. at 18:15

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zibba prvotno napisa Vidi poruku
    Koliki su ti ciklusi inače? Moji su oko dana tako da znam da je O bila kasnije.

Ciklusi su mi školski,28 dana,O 14.dan(bar prema dosadašnjim UZV-cima sa MPO).Dakle 1.beta rađena je 17.dan nakon ovulacije
    ,a UZV 20.dan nakon O.

Jedva čekam 24.03.da vidim što se događa i da li je sve ok....

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam imala zadnju mengu 14.2. Na dan očekivane menge 13.3. beta mi je bila 200. U srijedu sam naručena na ultrazvuk i pregled i nadam se da ću nešto vidjeti!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni je sa 6+3 bila vidljiva samo gestacijska vrecica bez ploda. Na kontroli za 15 dana se vidio i plod i otkucaji srca. U međuvremenu sam bila ''malo'' zabrinuta, al sam odahnula kad sam cula srce kako kuca. Mislim da svaki dio trudnoce nosi sa sobom male strahove... Bitno je da ne panicarimo previse (znam da je to nekad tesko)...

Cestitke svim novim trudnicama

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

cure, mislim da nema mejsta ni panici ni brizi
    zibba, nije ti prva trudnoća i jako dobro znaš da se prije cca 8 TT po ZM ne treba ići na UZV i dolje čačkati jer ćeš se samo dodatno brinuti, kao što se sada brineš zakaj su ti uopće i radili UZV?? kaj im nisi rekla da si tek friško ostala T?
    kad sam ja bila T, išla sam sa 8+3 na prvi pregled i ispalo je da sam u stvari 6+5 tt. tada se vidjelo i srčeko, (ali ne zaboravi da sam po ZM bila 8+3!) dakle još je puuuuno prerano da bi se ikojoj od vas što vidjelo i što bilo zabrinjavajuće
    samo se opustite i ne razmišljajte previše, odnosno razmišljajte samo pozitivno i da će sve biti u redu s vašim bebicama
    ~~~~~~~~~~~~~~ vam svima za to!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pozdrav svima,
    bila sam jučer na uzv-u i vidljiva je ŽV. Naručila me za 2 tjedna. Dala mi folnu i što mi je čudno, dala utrogestan jer sam u zadnje dvije trudnoće krvarila na početku pa mi je dala onako da ne bi bilo... Jel netko isto tako stavljao te hormone iako nije imao nikakve teškoće? MAlo mi je bez veze taj način razmišljanja, svaka je trudnoća drugačija i možda sada baš bude sve ok.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod mene je isto tako bilo, zbog prijašnjih komplikacija, odmah sam na početku dobila utrogestan, sad sam u 17 tt i sve je ok. Pila sam ih do 12 tjedna. Ne brini se oni ti ne mogu odmoći, samo ti mogu pomoći, mislim hormoni.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cure, jeli koja od vas opet išla na uzv?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Čestitke Trina, i ostalim trudnicama naravno čestitke!
    I od mene, sve najbolje vam želim.

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam u četvrtak bila na uzv i postoje DVIJE GV sa urednom cirkulacijom i odvojenom posteljicom .
    Dan nakon primljena sam u bolnicu radi pojačane koagulacije i po svemu sudeći cijelu(ili veći dio)trudnoće trebala bi primati heparin ..
    U srijedu opet uzv...

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam naručena sutra podvečer i sva sam na iglama što će reći.
    Philipa - za dva mrvuljka.

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam naručena sutra podvečer i sva sam na iglama što će reći.
    Philipa - za dva mrvuljka.
    Hvala!!
    Držim fige sutra i javi šta ima novo kod tebe...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

trina čestitam ti

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala ti dorotea.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Žene, svima čestitke i aplauzi!

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo izvještaj:
    GV 20 mm
    EO 2,8 mm
    ŽV 3 mm
    T cca - oko 5+ nešto i kuca sve u šesnaest. Dr bila zadovoljna, baš se poklopila ona s hitne, još me se i sjetila i komentirala kako je cijeli dan u kompu provjeravala što mi rade i daju i kako me ne puštaju doma s hitne. Bila je i sama iznenađena da se vidi srčeko i kako lijepo kucka, jer kao veličina je 8-10 dana manje nego po ZM.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

zibba, super, drago mi ja za tebe!

Čestitke i ostalim novim trudnicama!
    Posljednje uređivanje od Dijana : 29.03.2011. at 18:10

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zibba

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

čestitke svima!
    philipa, zibba, trina, kakvo pozitivno iznenadjence!!!!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo izvještaj:
    GV 20 mm
    EO 2,8 mm
    ŽV 3 mm
    T cca - oko 5+ nešto i kuca sve u šesnaest. Dr bila zadovoljna, baš se poklopila ona s hitne, još me se i sjetila i komentirala kako je cijeli dan u kompu provjeravala što mi rade i daju i kako me ne puštaju doma s hitne. Bila je i sama iznenađena da se vidi srčeko i kako lijepo kucka, jer kao veličina je 8-10 dana manje nego po ZM.

Bravo, čestitam!!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Čestitke curke!
    Ja idem za tjedan dana pa ćemo vidjeti.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja u četvrtak. Osjećam se ko da sam prvi put trudna, sva u tremi oće biti sve u redu

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čestitke svim novim trudnicama!!!

Prošli ponedjeljak gestacijska vrećica bila je 6,8mm, jučer se vidio plod od 2,5mm i srčeko kako kuca. Sve je to izmamilo veliki osmijeh kod muža i mene.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zvijezda3 prvotno napisa Vidi poruku
    Čestitke curke!
    Ja idem za tjedan dana pa ćemo vidjeti.
    Zvijezdo, jesi bila?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo bila i ja!
    Srčeko kuca, beba je nešto manja, inače mi je 7+2, a bebica je za 7 tjedana.
    CRL je 10,3mm. Muči me zatvor stolice pa mi je dao neki sirup i canesten kremu s aplikatorom da stavljam 2 tjedna, makar me ništa ne svrbi.... Sretni smo jaaako.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bila sam i ja. Sad smo 8 tj, beba velika 18 mm, sve super, sve 5.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Lijepi pozdrav svima,
    nova sam na forumu i molim vas za pomoć sa sličnim iskustvom.Naime imam curicu (4 godine) i sad sam ponovo trudna.jučer sam bila na prvom pregledu i doktorica kaže da nije zadovoljna, jer je gestacijska vrećica premala u odnosu na plod i da dođem za 15 dana da vidimo u kojem se smjeru razvija, kaže postoji velika vjerojatnost da se plod prestane razvijati.Dakle, CRL za 6+2, a GV za 5+1.Strah me spontanog ili kiretaže, sre kuca , ali kaže ona pretjesno mu je, gestacijska premala!
    Molim pomoć, i hvala vam unaprijed cure!

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Draga , važno je da srce kuca, ništa se za sada ne može, pričekaj ta dva tjedna.
    Nije baš uobičajeno da je gestacijska mala, iskreno to prvi put čujem. Uz Dragog Boga i u molitvama želim da sve dobro uspije.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hvala puno Ardnas...puno mi to znači i ja se tješim, ali istovremeno sam jako tužna i uplašena...naišla sam na svega par sličnih slučajeva, stvarno ih nema mnogo i na žalost svi su završili...lošeali opet, mislim, neka bude kako treba biti, na neke stvari čovjek nema utjecaja i može samo čekati i nadati se...veselili smo se braci ili seki, i dalje se veselimo i dat ćemo sve od sebe da nam brzo dođu!

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tako je, samo hrabro dalje i ovi dani neka ti brzo prođu, raduj se sa obitelji nadolazećim blagdanima, pa će brzo proći čekanje.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Bok cure!
    Želim do kraja podijeliti svoje iskustvo s vama, ponajviše iz razloga, što sam puno tražila temu "gestacijska vrećica", odnosno problem premale gestacijske vrećice, i zbilja ima malo sličnih iskustava.Iako se moje iskustvo nije sretno završilo i žao mi je što ono neće biti utješno nekoj curi sa sličnim problemom, smatram da je ipak u redu da svoju priču ispričam do kraja. Premala gestacijska vrećica u odnosu na plod, točnije mlađa GV u odnosu na plod nije obećavajući podatak za uspješan razvoj trudnoće, radi se zapravo u kromosomskoj greški pri samoj oplodnj
    i i podjeli stanica.Moj plodić je rastao i srčeko je kucalo, ali sve to onog trenutka kad je GV postala toliko premala da se plodić nije mogao više razvijati, hraniti i rasti(. Jučer sam bila na kiretaži u Merkuru, nije se uspjelo sve "očistiti" tijekom spontanog...
    Eto, neke stvari jednostavno se dešavaju, vjerujem s razlogom i nadam se ubrzo da ćemo dobiti bracu ili seku
    Sretno svima!

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

O baš mi je žao, stvarno ovo nije tako česta dijagnoza. Doći će vama vaša mala beba, samo je čekajte.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •