Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Plaćanje vrtića

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Plaćanje vrtića

Ako postoji tema molim moderatora da ju prebaci.

Svaki mjesec dobivam uplatnicu za vrtić 400 kn i za Dramsko scenski intergrirani program koji je sastavni dio pojedine grupe u vrtiću i na koji idu sva djeca a vodi ga njihova odgajateljica i provodi u sklopu normalnog programa (no dalo bi se o tome)200kn.
    Jedna grupa je glazbena, druga vrtićka grupa dramska, treća ima strani jezik itd. ovisi o tome za što se pojedina odgajateljica specijalizirala- da sad ne otvaram temu o tome kako ako ne želite da vam djete pohađa taj program unutar svoje grupe, a u drugu nemože jer je popunjena, praktički je izolirano ili radi nešto drugo itd. tako da su svi roditelji pristali da to bude program te grupe a ne program od 2sata jer se onda neka djeca bez obzira što se neko za njih brine i što ih taj program možda ne zanima sigurno osjećaju izdvojeno.

Uglavnom pitanje je i moj problem ovo;
    1. kad mi djete ne ide u vrtić i bolesno je par mjeseci vrtić plaćam 160kn a dramski program integrirani svih 200kn

2. Vrtić plaćamo npr. 25.02. za 1 mjesec dok intergrirani program plaćamo 20.02.2011. za isti taj drugi mjesec koji još nije ni protekao

3.Djete mi je u vrtiću u 2 mjesecu bilo 3 dana, a ostatk je bila bolesna, znači gotovo cijelu veljaču i nešto dana u siječnju i dans MM zove računovodstvo i oni tvrde da se za vrtić plaća puna cijena ako je dijete bilo sam jedan dan u vrtiću taj mjesec što meni nema nikakvog smisla
    a da se intergrirani program plaća sveukupna cijena bez obzira na izostanak i nek si pogledamo ugovore

4. Zašto uplatnice za vrtić ne dolaze na kućnu adresu

Ja ugovore trenutno ne mogu naći, znam samo da su nam na sastanku za taj intergrirani program rekli da će se plaćati pola cijene ako djete bude bolesno taj mjesec, ali ništa ne piše o plaćanju do 20 u mjescu za tekući mjesec

Molim Vas ako neko ima iskustva s ovim ili ako zna nekakva zakon koji dotiće ovu problematiku da mi odgovori.

Nije problem u novcu već principu, a s druge strane često dugujem novac za tu dramsku jer zaboravim da se plaća isti taj mjesec i jer često djete ne ide u vrtić pa ne podignemo uplatnicu.

Puno hvala na odgovorima.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nadam se da ste shvatili moje pitanje;

1. Je li po zakonu da plaćate nešto 20. dana u mjesecu- za isti taj mjesec koji još nije protekao?
    2. Je li po zakonu plaćati vrtić ako skoro cijeli mjesec ga nisi pohađao, a dodatni program (koji ne shvaćamo zašto plaćamo i komu taj novac ide, odgajateljici za usavršavanje ili gradu) puno cijenu?
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 21.03.2011. at 13:44

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zašto plaćaš integrirani program u tekućem mjesecu? piše li datum na uplatnici ili u ugovoru?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

piše na uplatnici; obračun; npr. 02.2011. Dramsko-scenski poludnevni program- datum isplate 20.02.2011. 200,00kn..a ugovor ne mogu nać...ma bez obzira na ugovor ja mislim da ako tako stoji i u ugovoru da da onda taj ugovor krši zakon, jer stvarno nikad nisam nigdje doživjela da bilo što plaćam za mjesec koji još nije protekao

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imamo posebnu uplatnicu za vrtić na kojoj piše; obračun za 02./2011 datum plaćanja 25.03.2011
    a onda na drugoj uplatnici ono što sam ti napisala u predhodnom postu
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 21.03.2011. at 14:04

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

aha, na uplatnici za integrirani piše datum plaćanja, i to u tekućem mjesecu?

to je onda stvarno neobičan ugovor. nadam se da će netko stručan ponuditi savjet.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala ti eto i ja se nadam i nadam se da ta lova ide odgajateljici jer je ona sama plaćala ta usavršavanja, seminare (a ne grad) a isto se tako nadam da i radi s djecom a s druge strane mi je glupo da nešto što su odgajateljice učile na faxu i što bi trebalo biti sastavni dio normalnog programa-posebno plaćamo (mislim sama studiram predškolski odgoj pa donekle znam o čemu pričam).

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I kod nas je isto tako. Plaćamo integrirani engleski za tekući mjesec, a vrtićki dio ide za prethodni. Iako ako npr. dijete ne ide niti jedan dan u mjesecu, onda plaćamo eng. ne 400 kn već 160kn.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi na isti način plaćamo sport no naša uplatnica nema datum dospijeća, a dođe dva-tri dana prije one "glavne", recimo između 5. i 10. u mjesecu za prošli mjesec. Kad ne ide na sport cijeli mjesec, plaćamo 40 kn. Ako ide najmanje jedan dan plaćamo punu cijenu svega.
    Vrtići očigledno samostalno odlučuju kako će naplaćivati dodatne programe, stoga i ta razlika u načinima.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    hvala ti eto i ja se nadam i nadam se da ta lova ide odgajateljici jer je ona sama plaćala ta usavršavanja, seminare (a ne grad) a isto se tako nadam da i radi s djecom a s druge strane mi je glupo da nešto što su odgajateljice učile na faxu i što bi trebalo biti sastavni dio normalnog programa-posebno plaćamo (mislim sama studiram predškolski odgoj pa donekle znam o čemu pričam).
    Da, upravo tako, sve što je integrirano-jezik, sport, i sl. plaća se samom vrtiću i ide na posebnu uplatnicu. Pogledaj si na uplatnici kome plaćaš.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mada, ja sad ne kužim jel to o čemu vi pričate "integrirano" ili dodatne aktivnosti, kao ritmika, sport, engleski?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja o integriranom programu, kao i ivana zg. Plaćamo vrtiću, nikome izvana.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja o integriranom programu, kao i ivana zg. Plaćamo vrtiću, nikome izvana.

Tako je intergrirani...primatelj je dotični vrtić u koji djete ide,a primatelj kod plaćanja "normalnog" vrtića je Gu za obrt.kulturu i sport sredstava za predškolski odgoj Zagreb,Ilica 25

Pa valjda negdje postoji neki zakon za sve!
    Eto MM je danas u računovodstvu rekla da moramo plaćati punu cijenu i ako je djete taj mjesec bolesno, a na pitanje zašto plaćamo za tekući mjesec, rekla je nek si pogledamo u ugovor.
    Curke ako imate ugovor za intergrirani dajte molim vas pročitajte jel kaj piše u vezi toga, jer ja svoj trenutno ne mogu iskopat!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni piše da se plaća za tekući mjesec, ali imamo taj popust ako dijete ne ide cijeli mjesec. Vrtić Jarun.

To mi je ful nefer ako moraš platiti a dijete uslugu nije niti jednom koristilo!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Šta da vam kažem, meni nije jasno kako nikome od roditelja nije bilo čudno to što plaćamo za tekući mjesec, kako vidim po vašim postovima tako je u cijelome gradu. Isto tako zanima me na što ide taj novac, jer ako ne ide tetama, onda bi mogli obnoviti krov našeg vrtića koji otpada.

Eto još jednom, ja plaćam punu cijenu intergrirani program ako mi djete uopće ne ide u vrtić, a ako ide samo jedan dan onda i punu cijenu vrtića!

Evo čitam zakon o predškolskom odgoju i samo Članak 48 govori nešto o financiranju vrtića...ali ništa vezano za moje pitanje.
    Katastrofa!

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U vrticu je oduvjek bilo pravilo da se placa manja cijena jedino ako dijete nije islo NITI JEDAN dan u tom mjesecu. Nama se znalo desiti da bude jedan dan u grupi i onda se razboli, ali tada tete mogu "zazmiriti" i reci da dijete nije bilo niti taj dan u grupi. To naravno ovisi o tetama, neke hoce, neke bas boli briga.

Za ostalo ne znam, mi idemo u najobicniju grupu.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znači morala bih moliti tete...mislim mogle bi se i one sam toga dosjetiti........išli smo i mi u najnormalniju grupu dok ove godine u 10mj. nisu uveli intergrirani program za cijeli vrtić, a najavili su da će uskoro pojedini vrtići u gradu, znači gradski postati "tematski", znači neće intergrirani program biti po grupama i ovisiti o tetama, nego će sve skupine imati isti inergrirani program, i ne bi ja imala ništa protiv kad se to ne bi posebno plaćalao, ali ovako vi morate upistai djete u vrtić po mjestu stanovanja a "tematski" vam on možda ne odgovara a morate taj intergrirani program dodatno plaćati ili djete izolirati- a s druge strane to vam onemogućuje npr. financijski da djete upišete na neke druge aktivnosti koje bi htjelo-eto mislim da to nije u redu. Kad djete upisujete u privatni tematski vrtić sami odlučujete hoće li to biti, sportski, vjerski, višejezični Montessori,glazbeni itd. a ovdje će vam odlučivati mjesto stanovanja!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako ti je dijete u tekućem mjesecu bilo najviše samo tri dana u vrtiću tada ne plaćaš punu cijenu i MORAJU ti to napraviti jer takav je zakon (meni rekli u računovodstvu kad sam pitala za svoju malu).

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eto a meni su rekli drugačije...ja mogu donjeti i ispričnice od doktora kao potvrdu jer ih imam, ali za sad da znam, ako mi djete nije išlo cijeli mjesec u vrtić neću ju slati onda ni taj zadnji tjedan ili zadnjih par dan- mada misli da je to stvarno nezakonito-neka računaju po danu i toliko naplate-u ćemu je problem?
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 21.03.2011. at 15:31

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ne kužim ih. jer uopće nije bitno zbog čega dijete nije taj mjesec išlo u vrtić, glavno da nije išlo i moraju ti smanjiti cijenu. nazovi gradski ured da ti oni to potvrde i reci im o kojem se vrtiću radi, pa nek ih ured napenali.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    piše na uplatnici; obračun; npr. 02.2011. Dramsko-scenski poludnevni program- datum isplate 20.02.2011. 200,00kn..a ugovor ne mogu nać...ma bez obzira na ugovor ja mislim da ako tako stoji i u ugovoru da da onda taj ugovor krši zakon, jer stvarno nikad nisam nigdje doživjela da bilo što plaćam za mjesec koji još nije protekao

Ja bih se samo na ovaj boldani dio osvrnula, naime, akontacijske rate su uobicajene recimo u HEP-u i nitko se ne buni na to, ja takodjer smatram da to nije u redu.
    Naplacivati uslugu ili proizvod koji jos nije iskoristen ili koristen meni je van svake pameti, a opet eto, oni to rade

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ti je dijete u tekućem mjesecu bilo najviše samo tri dana u vrtiću tada ne plaćaš punu cijenu i MORAJU ti to napraviti jer takav je zakon (meni rekli u računovodstvu kad sam pitala za svoju malu).
    Umiljata, kaj nije u našem vrtiću da dijete može izostat najviše 5 dana da ne plaća punu cijenu? Tako je meni rečeno u računovodstvu.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih se samo na ovaj boldani dio osvrnula, naime, akontacijske rate su uobicajene recimo u HEP-u i nitko se ne buni na to, ja takodjer smatram da to nije u redu.
    Naplacivati uslugu ili proizvod koji jos nije iskoristen ili koristen meni je van svake pameti, a opet eto, oni to rade
    znam da nije tema ali moram rec da ja NIKADA nisam niti jednom poduzecu/davaocu usluga platila nesto za tekuci mjesec i uopce me nikad nije diralo sto pise na njihovim uplatnicama kao datum dospjeca...
    ja svoju placu dobivam za prethodni mjesec i isto tako placam racune za prethodni mjesec...
    taj princip da platim nesto sto jos nisam niti iskoristila mi je potpuno idiotski
    a za vrtic - imate pravo, princip je uzasan i u potpunosti podrzavam da se izborite za svoje mi tek krecemo u jaslice na jesen tako da ni sama ne znam sto nas ceka...
    sretno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nijedan zakon ne regulira plaćanje vrtića

Osnivač donosi pravila, imate pravo uvida u njihove odluke, kad potpisujete ugovor čitajte ga, pitajte
    imate pravo na pristup informacijama, zatražite, pitajte zašto je nešto tako kako je i na čemu se to temelji
    svaki grad može uređivate ovakve vrste stavaka na svoj način, vjerujem da određene naputke donosi i ministarstvo
    vrtić mora imati pravilnike koji reguliraju stavke o upisu djece, načinu plaćanja, takve stavke bi trebale i trajno stajati na oglasnim pločama

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kod nas se plaća 750 kn bez obzira što dijete ne ide u vrtić zbog bolesti... jedino ako ne ide 14 dana uz ispričnicu od doktora oduzima se 5 kuna po danu od cijene... znači ako mjesec ima 20 radnih dana, a ona ne ide tada platimo 650 kn

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim ih. jer uopće nije bitno zbog čega dijete nije taj mjesec išlo u vrtić, glavno da nije išlo i moraju ti smanjiti cijenu. nazovi gradski ured da ti oni to potvrde i reci im o kojem se vrtiću radi, pa nek ih ured napenali.
    to može značiti da ti vrtić i ne treba ako dijete samo tako ne ide, a vrtić je prvenstveno za zaposlene roditelje koji nemaju gdje smjestiti djecu

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    znam da nije tema ali moram rec da ja NIKADA nisam niti jednom poduzecu/davaocu usluga platila nesto za tekuci mjesec i uopce me nikad nije diralo sto pise na njihovim uplatnicama kao datum dospjeca...
    ja svoju placu dobivam za prethodni mjesec i isto tako placam racune za prethodni mjesec...
    taj princip da platim nesto sto jos nisam niti iskoristila mi je potpuno idiotski
    a za vrtic - imate pravo, princip je uzasan i u potpunosti podrzavam da se izborite za svoje mi tek krecemo u jaslice na jesen tako da ni sama ne znam sto nas ceka...
    sretno
    Ni ja isto, ponekad znaju poslati opomenu, ali mene to ne tangira

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Napenalila bi ja njih da mi se to neće osvetit na djetetu-nikad neznaš...ali eto ne mogu vjerovat da bez obzira na Zakon pojedinog vrtića ne postoji neki "univerzalni" opći zakon o plaćanju u tekećem mjescu??!!

A što se tiče akontacijski rata ja ih isto ne plaćam kako šalju, već za protekli mjesec, a i ovdje vrijedi ako preplatiš poslije dobiješ uplatnicu manjenu za tu cifru-mi smo neki dan dobili uplatnicu od HEP-a na 9 kn.
    To mi dođe kao neki povrat u vrtiću toga nema.

Naravno da nije bitno zbog čega je djete odsutno iz vrtića, bitno je da ga nema i da zato nije u redu da plaćaš punu cifru. A znaš zašto nije bitno-zato što oni roditelji čija djeca ne idu u vrtić a čuvaju mjesto i tako plaćaju samo 160kn ili 80 kn ako su jaslice.
    Ja sam jedno vrijeme donosila ispričnice ali vidim da ništa ne koristi i da nitko ne pita ako ih donesem.
    Djeca znaju biti bolesna mjesecima, možda nekad čovjek otputije dva tri tjedna ako ima godišnji itd. mama je trudna pa djete 2 mjeseca čuva baka u drugome gradu....može biti sto razloga zašto djete ne dolazi a da su mu oba roditelja zaposlena....

Uglavnom sramota je što zakona u našoj Državi nema i što te svako može ošinit po džepu, što si prisiljen potpisati određene ugovore koji ti ne odgovaraju samo zato da ti djete dobije mjesto u vrtiću!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

oks@zagreb.hr Pročelnik mr.sc. Ivica Lovrić...ostali zamjenici itd. imaju samo brojeve telefona, nema im napisanih imena
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=826

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

u našem vrtiću u VG, ako je dijete išlo samo 1 dan, a ostalo je bilo bolesno, plaća 40% od pune cijene (od 550kn) ilitiga 220 kn. moj je micek u 12 mjesecu išao ravno tjedan dana u vrtić i u siječnju je krenuo tek od 10. siječnja kad su mi završili praznici (dakle, nije ga bilo 5 tjedana) i ja sam za oba mjeseca trebala platiti punu cijenu, plus da sam zbog 2 dana bolovanja dobila 400kn nižu plaću (nekak smo se krpali da ne budem dugo na bolovanju zbog završetka polugodišta i jer me nije imao tko mijenjati pa sam uzela samo 2 dana bolovanja i na kraju popušila na svim poljima!!).

ne znam ti objašnjenje na to pitanje, ali očito da su neke stvari jednake u svim vrtićima u svim županijama, jedino je razlika u cijeni.

kad sam ja išla u vrtić, ako sam bila bolesna, moji su plaćali umanjen iznos, točno za toliko dana za koliko me nije bilo, tj. umanjili su im za obroke. to je bilo nekako poštenije. a ne, ako 1 dan u mejscu ide, platiš 40 % od cijene, a ako 2 dana ideš platiš punu cijenu! apsurd .

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

p.s. i HRT pretplata se plaća za tekući mjesec, valjda su se poveli tom logikom, kaj ja znam ??

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    to može značiti da ti vrtić i ne treba ako dijete samo tako ne ide, a vrtić je prvenstveno za zaposlene roditelje koji nemaju gdje smjestiti djecu
    da, u idealnom svijetu bi trebalo biti tako, ali nažalost (pogotovo u našem vrtiću) puno djece uopće ne dolazi u vrtić (ili samo na par sati, ali to je neka druga tema) nego roditelji plaćaju samo mjesto, a vrtić to dozvoljava.

moja rečenica se odnosila na to ako ti dijete samo jedan mjesec (a inače ide normalno) nije došlo u vrtić - što ne mora uvijek značiti da je bolest u pitanju. ja sam recimo svoju znala nakon bolesti poslati baki na more da se malo oporavi i dođe k sebi.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    Umiljata, kaj nije u našem vrtiću da dijete može izostat najviše 5 dana da ne plaća punu cijenu? Tako je meni rečeno u računovodstvu.
    Meni su rekli 3 dana. 5 dana je trebalo biti po novom zakonu od 7. mjeseca (povisivanje cijena vrtića i ostalo), no kak sad to nije prošlo, ne znam da li će i dalje ostati 3 dana ili će to ipak povisiti. ja sam to pitala kad je još bilo da će ovaj novi zakon ići, tak da bi sad ponovno trebalo provjeriti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •