Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Ideje za "zanimljivu" molbu za posao

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Ideje za "zanimljivu" molbu za posao

Dakle, dajte neke zanimljive ideje koje bi mogla napisati u molbi i u životopisu.
    Trebam zainteresirat poslodavca.
    Klasična priča je tu, a sada mi treba nešto s čim bi se molba istakla među nekoliko stotina - nadam se da ih neće biti u tisućama.
    Samo ozbiljne prijedloge molim .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čuj, teško je to ovak općenito odgovoriti...

Evo iz rukava nekoliko napomena:

Moraš proučiti profil poslodavca i "pogoditi" što bi bilo atraktivno. Naime, nije isto da li se javljaš za posao šalterskog službenika ili prevoditelja ili voditelja gradilišta. Pročitaj si profil društva (ako je dostupan na internetu) i svoje papire uskladi sa sustavom vrijednosti koji je tamo

Ja ne volim riječ "molba" (jer ne molim na koljenima nego dajem poslovnu ponudu svojeg rada) pa sam u takvim situacijama uvijek pisala "ponuda".

Odvoji životopis od ponude. Napiši ga pregledno, u natuknicama (bullets), po godinama. Možeš birati 2 načina - klasičan, tj. od diplome do danas ili američki (unatraške, od danas do diplome - nije baš uobičajeno kod nas, tak se piše ako si često mijenjala posao, da ne zamoriš poslodavca).

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ovo što je peterlin napisala

poslala sam valjda mali milijun životopisa i molbi i uvijek proučim što se točno traži, profil poslodavca i sl, tako da svaku molbu pišem posebno (bez c/p metode). eh sad, to što sam od svih tih silnih molbi dobila svega jednu odbijenicu i niti jedan poziv na razgovor, nekako sumnjam da je do same molbe (kad vidim razinu (ne)pismenosti i izražavanja kod nekih zaposlenih, pitam se čitaju li oni te molbe uopće ili ih vade na eci peci pec što me uopće ne bi začudilo s obzirom na broj prijava).

pripazi svakako da nema tipfelera, pravopisnih grešaka i da je vizualno prihvatljivo (čitljiv font, veličina, lupiti enter s vremena na vrijeme i sl.).

također mislim da nije loše spomenuti neke vještine, hobije i sl. koji inače nemaju veze sa tvojim poslovnim iskustvom ali smatraš da bi mogli koristiti na tom konkretnom poslu. sve to lijepo upakiraš u medenomliječni omot i nadaš se da će netko to i pročitati, a i da nije nečiji rodijak bacio oko na to radno mjesto

(a ako netko zna kakvu čarobnu formulu, molim da ju napiše JUČER)

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ma u pravu ste i jedna i druga.
    Ja sam već pripremila prah gusjih trepavica i komadiće krokodilskih noktiju za posuti kuvertu prije slanja.

Ja sam isto bila jednom u prilici da sam zaprimala molbe i stvaaarno ima svega.
    Nije mi problem ni konstrukcija, ni forma a ni pravopis već bi mi trebala ideja kako da ta molba bude malo drugačija od ostalih.
    Da napišem da volim putovanja te da sam nedavno bila u posjetu zatvoru u Salzburgu?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A da isprintaš sliku tog putovanja na poleđini životopisa? Možda ih zainteresira boja, pa pročitaju molbu, da vide što je to.

Ja sam slala i CD kao prilog sa mojoj prezentacijom, za turističku agenciju, polovično sam uspjela. Nije posao, ali je povremeno, na ugovor.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad sam ja hodala po razgovorima poslodavci su jako cijenili informiranje o kompaniji, citanje njihovih internet stranica i opcenito sto bolja informiranost o kompaniji gdje se konkurira. Ovo je doduse vise za razgovore a ne toliko za zivotopis

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Na vrhu prve stranice CV-a umetnut skeniranu slikicu u boji (onu kao za osobnu). Nekim ljudima puno bolje upada u oci slika, nego slova
    Posljednje uređivanje od S2000 : 21.03.2011. at 21:40

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku

(a ako netko zna kakvu čarobnu formulu, molim da ju napiše JUČER)
    Znam ja! Na sebi sam je primijenila nekoliko puta i vjerovali ili ne, svaki sam put dobila posao samo svojim talentom i znanjem - bez laži, seksa i utjecajnih rođaka. Prvi put sam imala 0 iskustva i nezavršen faks, a svejedno su od 9269659286939224986709376 prijavljenih htjeli baš mene.
    Naravno, moje su prijave bile drugačije.
    Naravno, mogu pomoći.

Uostalom, moj posao je da nevidljivo pretvaram u vidljivo.
    Detalji na pp.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ima sitnih trikova - npr. ne uzmeš bijeli papir nego neki bež, slonova kost ili neke druge sasvim svijetle boje (tek da se vidi u gomili bijelih papira).

Ja sam protivnik stavljanja fotografija ako se to ne traži - to mi izgleda kao osmrtnica i nekako mi je... bljak. Postoje određeni poslovi gdje je fizički izgled bitan, a za takve postoje i audicije druge vrste. Slika je eventualno prihvatljiva ako se natječeš za radno mjesto gdje je izgled važan (tv voditelji i slično).

Font - jedan, najviše dva. Obavezno odabrati "sans serif" fontove (one koji nisu jako cifrasti, nego jednostavni, kao npr. Arial) jer oblik slova često uništava preglednost i čitljivost.

Veličina slova - optimalna je 11 (eventualno 12)

Ne duljiti - ponuda mora stati na A4, i zato je slika nedostatak jer pojede dragocjeni prostor.

Cilj prijave na natječaj nije dobiti posao u prvom koraku nego biti pozvan na razgovor. Zato je bitno napisati ključnu rečenicu koja ima svrhu udice, npr. "više o sebi bila bih spremna iznijeti na razgovoru s budućim poslodavcem" (može se to proširiti nekakvom lirikom u smislu da tako možeš ostaviti bolji dojam o svojim istinskim kvalitetama i odgovoriti na eventualna pitanja, blablabla).

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Pandora Aura Monroe prvotno napisa Vidi poruku
    Znam ja! Na sebi sam je primijenila nekoliko puta i vjerovali ili ne, svaki sam put dobila posao samo svojim talentom i znanjem - bez laži, seksa i utjecajnih rođaka. Prvi put sam imala 0 iskustva i nezavršen faks, a svejedno su od 9269659286939224986709376 prijavljenih htjeli baš mene.
    Naravno, mogu pomoći.

Detalji na pp.
    Pandora Aura Monroe znaci li to da je tvoja carobna formula primjenjiva za sve vrste poslova, tj. ponuda za posao?

Da li je to onda razloga sto je ne zelis podijeliti javno (kada bi je svi primjenili onda vise ne bi bila carobna formula...)? U svakom slucaju ovo me jako zanima i bila bih ti zahvalna za detalje ako ne moze ovdje, onda na pp.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma ne bih rekla da se radi o čarobnoj formuli....

Puno je lakše ženi pomoći ako znaš o čemu se radi (zato na pp) jer čisto sumnjam da bi autorica topica voljela javno iznositi podatke gdje se to želi zaposliti.

Ono što je općenito već smo napisali.

Nema čarobne formule - ima čarobna formula za tog-i-tog poslodavca, a nju moraš krojiti po mjeri, zato nema nikakve svrhe ovdje to naširoko raspredati. Svatko od nas ima različite dobre strane, svaki posao ima svoje prednosti i nedostatke, svaka kompanija ima drugačije zahtjeve i očekivanja. Ako želiš, evo, napiši ovdje javno gdje bi se htjela zaposliti, pa ćemo ti javno skrojiti ponudu za posao. Nema od toga štete, ali ni puno koristi za DRUGE ljude.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pandora Aura Monroe nadam se da imaš volje za pomaganje za izvoz . šaljem pp.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Peterlin, može javno, zašto ne?
    Moja sestra šalje ponudu za posao u ljekarni. Ja na sreću još uvijek ne tražim posao.
    Pokušavamo smisliti nešto pametno i drugačije tako da je pozovu na razgovor.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kod mene kao poslodavca uvijek bolje pali ona "manje je više"

vjerujem da nitko tko zaprima stotine zamolbi za posao (a danas je to za svaki posao vjerojatno tako) nema vremena ni smisla čitati romane u nastavcima, pogotovo sa slikama.
    bolje je sažeto, po mogućnosti u natuknicama zbog bolje preglednosti, navesti baš ciljano ono što baš taj dotični poslodavac traži i što je važno baš isključivo i ciljano za obavljanje baš tog posla.
    ako ljubav prema poutovanjima nije u opisu tog radnog mjesta, ne znam zašto bi poslodavca to trebalo ponukati da zaposli baš tu osobu
    ali to sam samo ja i moje viđenje
    Posljednje uređivanje od Stijena : 22.03.2011. at 12:29

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U bivšoj firmi ja sam bila zadužena za izdvajanje ponuda koje će čitati nadređeni te odlučiti koga zovemo na razgovor. Ja sam uredno preskakala detalje cv-a do dijela gdje je pisalo što je i gdje osoba radila te koja znanja odn.vještine ima jer nam je to bilo bitno (npr. da tečno govori 2 jezika, komp.pismenost i sl.). Čak je manje bilo važno koliko je praktično iskustvo, što i gdje je osoba radila nam je samo davalo pregled za dodatni plus a i bilo je dosta osoba koje su radile po par mjeseci kod milion poslodavaca ( a to se poslodavcima baš ne sviđa pretjerano).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja sam nedavno sudjelovala u čitanju molbi i razgovoru za posao i iskustva su mi točno kao što su cure gore napisale; tražili smo vrlo specifično znanje - i bilo nam je jasno da ga nećemo naći - pa je jedino što nas je u molbama zanimalo bilo obrazovanje i radno iskustvo, tj. što su ljudi završili i gdje su radili. Molbe (tekst) većinom nismo niti pročitali, slike nam stvarno nisu bile važne (osim što se jedan kolega zagledao u jednu kandidatkinju )

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

koja je fora u krajnje nekulturnom izostanku ikakvog odgovora na molbu? poslati odbijenicu hrpi ljudi odjednom je praktički nikakav posao od svega nekoliko minuta, a odbijenima puno znači. zar su toliko informatički nepismeni ili pak potpuno neobazrivi i nekulturni?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Berlin prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, može javno, zašto ne?
    Moja sestra šalje ponudu za posao u ljekarni. Ja na sreću još uvijek ne tražim posao.
    Pokušavamo smisliti nešto pametno i drugačije tako da je pozovu na razgovor.
    Pa sad, nešto bitno drugačije je teško smisliti ovako na brzinu, ali više ljudi više zna, pa evo - karte na sunce: Što bi moglo zanimati budućeg poslodavca ako zapošljava djelatnika u ljekarni:

- stručnost
    - odgovornost
    - pedantnost
    - spremnost na učenje
    - sklonost timskom radu
    - komunikacijske vještine, budući da se radi i sa strankama
    - snalažljivost
    - informatička pismenost
    - znanje stranih jezika u govoru i pismu

Radno iskustvo je isto dobrodošlo. Ako ga ima - super (treba nabrojiti prethodna zaposlenja i aktivnosti gdje je osoba mogla naučiti nešto korisno).

Ako prethodnog radnog iskustva nema - može se navesti svaka aktivnost koja je mogla osigurati neko slično radno iskustvo (npr. praksa u okviru studija). U tom slučaju treba jašiti po volji za učenje i stjecanje iskustva.

----

petarpan je rekla da ne treba takve dokumente pretrpavati obiljem podataka. Slažem se u potpunosti. Ipak, ima jedna druga stvar koja može pomoći. U drugim zemljama je uobičajena, a kod nas ne znam baš koliko (dugo nisam tražila posao ). To je PREPORUKA.

Poslodavac je na taj način u prilici da osobno provjeri i raspita se o kandidatu kod bivših kolega (s odgovarajućom stručnom spremom) ili profesora s fakulteta. To puno znači. Pogotovo ako preporuku nudi neka osoba čije ime je samo po sebi preporuka . To se dodaje zadnje u samu ponudu, da poslodavac ne mora puno tražiti po tekstu...

Treba navesti ime osobe koja može reći koju dobru riječ ako je budući poslodavac kontaktira. Sve ovisi čime raspolažeš... Ako je sestra npr. odradila studentsku praksu na nekom mjestu koje bi bilo zanimljivo budućem poslodavcu i ako je taj voljan dati preporuku, treba samo zamoliti tu osobu da li se smije ime i kontakt (e-mail, broj telefona) staviti u ponudu za posao. To obično nije bivši poslodavac, iako može biti, ali lako može biti bivši kolega s odgovarajućom stručnom spremom.

Opis radnog iskustva (ili ako nema, malo širi opis školovanja i raznih aktivnosti - već što ima) ide u životopis.

Kako god bilo - sretno svima u potrazi za poslom.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

- stručnost
    - odgovornost
    - pedantnost
    - spremnost na učenje
    - sklonost timskom radu
    - komunikacijske vještine, budući da se radi i sa strankama
    - snalažljivost
    - informatička pismenost
    - znanje stranih jezika u govoru i pismu
    kad god je meni netko ovo sve napisao, pokazalo se da isto nije imalo veze sa stvarnošću u kasnijem radu
    što hoću reći - u životopisu svatko sebe može prezentirati najboljim i najljepšim epitetima, ali najbitniji je osobni kontakt, hoće li se netko nekome svidjeti na prvu ili neće - ona neka osobna kemija
    e, sad, ovdje je koliko kužim pitanje kako uopće zainteresirati poslodavca do te mjere da te uopće pozove na razgovor i da uopće dođe do tog osobnog kontakta
    meni osobno je prijašnje radno iskustvo dosta bitno (ako ne zapošljavamo pripravnike) i da, svakako mogućnost preporuke

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam sitan poslodavac.

Nisam nikoga do sada zaposlila preko oglasa, uvek preko preporuke, tako se nekako desilo.

Međutim, često primam na mejl razne CV-e, pa iako ih ne tražim, uvek ih pročitam i složim u fasciklu, nikad se ne zna, a nekad neku i prosledim kolegama koje traže radnike.

Volim da vidim sliku, tu malu.

Mrzim da vidim fraze kao iz Peterlininog posta, to mi deluje veoma neiskreno. Bež papir bih odmah hitnula u kantu (ili nedaj bože roze).

Ne volim kad neko napiše da odlično zna word, a u molbi svuda stoji I umesto i.

Ne volim pretenciozne, to se nekako vidi da je lažno. Ne volim kad se iz samog mejla vidi da je išao na 100 adresa, mislim znam ja da on šalje CV na 100 adresa, ali potrudi se, budi malo kreativan i pošalji 100 odvojenih mejlova.

Volim da vidim kad neko nešto iskreno napiše, tipa radio sam tu i tu, ali više ne radim, zbog male plate ili bio sam nezadovoljan okruženjem.

Ili npr. da napiše neku situaciju u poslu gde se pokazao kao sposban i uspešan.
    Mislim da nema čarobne formule, i da generalno posmatrano, u malim firmama sve je na ličnoj bazi-ako kontakt oči u oči uspe, onda je stvar završena.

Kako stvari funkcionišu u velikim sistemima, ne znam.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam procitala na stotine molbi i ovo je bilo moje iskustvo:
    - ocekujem posebno molbu a posebno CV - za molbu ocekujem da je bas za taj posao a CV moze i genericki
    - za molbu ocekujem da pise "molba" ili "zamolba" a ne "ponuda" - tu se ne slazem s Peterlin, to mi je uvijek zvucalo pretenciozno
    - u molbi ocekujem max 5-6 recenica u kojima ukratko pise zasto se javlja za posao i koje su to kvalifikacije za njega - detalji su valjda u cv-ju
    - CV ne mora biti u nekakvom Europass formatu ali ocekujem da su informacije razumno grupirane (osobni podaci, skolovanje i edukacija, prethodno iskustvo kronoloski poredano od najnovijeg do najstarijeg, s kratkim opisom poslova koje je osoba radila, te ako je radila projekte kratki opis najvaznijih projekata i ulogu na njima)
    - CV moze biti na max 4 A4 strane, 2-3 su idealno, ali to ovisi o iskustvu osobe, jednostavno neki imaju stvarno puno iskustva i to je onda ok da je na 4 strane - nije ok da ima 4 strane necega sto bi stalo i na jednu
    - ako se CV salje na engleskom onda bolje da je dobar engleski - radije nemojte pisati na engleskom nego pisati na losem engleskom
    - fotografija moze samo ako je kao za osobnu - fotke s putovanja, ruckova, vjencanja i sl. nisu ok
    - veliko I umjesto malog i je za diskvalifikaciju - ako netko ne zna iskljuciti autocorrect onda nema pojma o radu na racunalu (takvih bude jako puno)
    - nepismeni tekstovi se oprastaju samo osobama sa specificnim tehnickim znanjima, ako je netko za poziciju pomocnika/suradnika onda treba biti pismen
    - svi zivotopisi u formi eseja umjesto natuknica i lista su nezadovoljavajuci, narocito ako pocinju s "rodjen sam od oca i majke..."
    - takodjer, nisu zadovoljavajuci svi zivotopisi u kojima se na neki nacin naglasava politicka uvjerenja i/ili angazman (ako su samo spomenuti ili se indirektno daju iscitati, onda ok)
    - hobiji i sl. mogu biti kao crtica na kraju, detalji nisu bitni
    - mi smo sve primali e-mailom, molba koja bi dosla postom je bila cista egzotika ali ne u pozitivnom smislu...
    - reference su ok, a za edukacije mi je dovoljno da pise taj-i-taj seminar, nemojte jos skenirati 10 strana onih certifikata da je taj-i-taj tad-i-tad odslusao/la to sto vec pise u CV-ju, samo cini molbu debljom i trosi papir

Evo dosta toga, iako naravno svaka firma ima svoje kriterije. Uglavnom, od 100 molbi mi bi bez problema dosli na njih 20-ak za pozivanje. Mozda vam se neki od ovih kriterija cine prestrogim, ali ako imate 200 molbi za suradnika/asistenta onda jednostavno morate imati dovoljno eliminacijskih kriterija. Ako primate CISCO certicifiranog mreznog administratora, onda je najbitnije da ima certifikat i iskustvo, a pravopis i ostale kriterije prilicno olabavite...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vezano uz sliku - stavite, narocito ako tako pise u natjecaju.
    A slika super dodje kad se nakon 20 razgovora pokusate sjetiti tko je bio ovaj ili onaj s razgovora, a sve vam se vec pomijesalo iako ste vodili biljeske. Naime, kakav god bio CV, dojam na razgovoru je neusporedivo bitniji, dobra molba sluzi samo da se dogura do razgovora...

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja jako volim malu fotku u cv-u, jer odmah vežem ime i informacije uz osobu.
    Inače stiže nam nevjerovatan broj cv-a ili zamolbi u kojima uopće nema kontakta. Nikakvog. Osim imena i prezimena.
    Moram priznati da ja samo preletim cv-e jer kod nas svi koji su poslali zamolbe idu na testiranje. Meni je to najbitnije, tek na razgovoru, ako je kandidat postigao dobre rezultate na testovima bolje pogledam cv.
    Vrlo važno - od otvorenih zamolbi očekujem da u naslovu maila i piše otvorena zamolba i da u tom slučaju ide i zamolba u kojoj se navodi da se ne javlja na neki natječaj koji je u tijeku.
    Uvijek moramo pročešljati cv-e prije nego zovemo kandidate jer se konkretno na natječaj u kojem tražimo djelatnika s izvrsnim znanjem slovenskog za rad u Osijeku od 20-ak zamolbi profiltriralo 5. Ostali, ne govore slovenski (!?), slovenski govore pasivno ili žive u drugim djelovima Hr.
    Ili, evo sad kad se jadam (ili možda tračam ), stigao je cv u kojem osoba (od 30 godina) navodi kao željeni posao
    - konobar
    - meneđer (stvarno tako piše i to jedno ispod drugog)
    Naravno ne govori slovenski
    Onda jedna s cv-om na engleskom, kakve to ima veze s natječajem?
    Ovo mi je najsvježije, bilo je bisera za ispuniti pola bilježnice.
    Ja znam da ljudi šalju hrpe molbi, ali vrijedi potrošiti nešto više vremena i odraditi to s dužnom pažnjom i poštovanjem prema poslodavcima.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Unazad par mjeseci šaljem molbu i životopise, javljam se na natječaje...

Imam iskustva u administrativnim/tajničkim poslovima i na takve se i javljam, e sada sve si nekako razmišljam da imam loše sročenu molbu i životopis, jer mi se čini da ono što piše je malo i nije dovoljno i nije sve što znam, npr. vodila sam 2 godine malu privat firmu i kako da sad to napišem u molbi tj. životopisu, napisala sam par natuknica koje poslove sam radila, ali radila sam unutar te firme masu poslova..ne znam kako to sročiti i sažeti. tko mi može pomoći i pogledati?

Hvala!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nakon dvogodisnjeg iskustva vani, svakako mi se cini da molbu treba zamijeniti ponudom. Mislim da bi se ovdje krizali tri mjeseca da ih netko zamoli da ga zaposle. Rad/znanje se nudi, a posao se prihvaca nakon sto poslodavac ponudi radno mjesto i pripadajucu placu.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 30.08.2011. at 07:07

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Unazad par mjeseci šaljem molbu i životopise, javljam se na natječaje...

Imam iskustva u administrativnim/tajničkim poslovima i na takve se i javljam, e sada sve si nekako razmišljam da imam loše sročenu molbu i životopis, jer mi se čini da ono što piše je malo i nije dovoljno i nije sve što znam, npr. vodila sam 2 godine malu privat firmu i kako da sad to napišem u molbi tj. životopisu, napisala sam par natuknica koje poslove sam radila, ali radila sam unutar te firme masu poslova..ne znam kako to sročiti i sažeti. tko mi može pomoći i pogledati?

Hvala!
    Možda možeš uz svoje natuknice dodati nešto u stilu "... i svi ostali prateći poslovi po potrebi", a u opis svojih karakteristika negdje navesti snalažljivost u nepredviđenim situacijama, prilagodljivost raznovrsnim potrebama posla i slično.

Budući da želiš sažeti, ovo bi trebalo biti dovoljno. Sretno u potrazi!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Dali je još uvijek netko dostupan za pomoć u pisanju zamolbe?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Savjetujem da si napravite CV prema EU formatu, na ovom linku imate na engl i hrvatskom , kao i upute za popunjavanje.

http://europass.cedefop.europa.eu/hr...s-instructions

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Imam životopis, ali mi treba dobra,dobra zamolba kako nebi završila u smeću kao ostale dosad napisane (predpostavljam).. Prijavljujem se za svoju struku (ekonomist) u kojoj nemam iskustva, a poslodavac je državna firma..

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Pandora Aura Monroe prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, mogu pomoći.

Detalji na pp.
    trenutno sam zaposlena,ali mislim da mogu i bolje od toga,zato stalno šaljem molbe za nešto bolje.govorim talijanski,engleski,francuski i razumijem španjolski,njemački....znam se služiti računalom...vrlo se dobro snalazim u poslovima gdje sam u kontaktu sa ljudima....e i nikako da sklepam neku dobru molbu za posao(po mom mišljenju).mislim da nema smisla ponavljati stvari koje su napisane u cv-u....tako da svaka moja molba ispadne kratka i jasna.....aj pls pomozi
    thnx

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •