Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Ideje za "zanimljivu" molbu za posao

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

- stručnost
    - odgovornost
    - pedantnost
    - spremnost na učenje
    - sklonost timskom radu
    - komunikacijske vještine, budući da se radi i sa strankama
    - snalažljivost
    - informatička pismenost
    - znanje stranih jezika u govoru i pismu
    kad god je meni netko ovo sve napisao, pokazalo se da isto nije imalo veze sa stvarnošću u kasnijem radu
    što hoću reći - u životopisu svatko sebe može prezentirati najboljim i najljepšim epitetima, ali najbitniji je osobni kontakt, hoće li se netko nekome svidjeti na prvu ili neće - ona neka osobna kemija
    e, sad, ovdje je koliko kužim pitanje kako uopće zainteresirati poslodavca do te mjere da te uopće pozove na razgovor i da uopće dođe do tog osobnog kontakta
    meni osobno je prijašnje radno iskustvo dosta bitno (ako ne zapošljavamo pripravnike) i da, svakako mogućnost preporuke

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam sitan poslodavac.

Nisam nikoga do sada zaposlila preko oglasa, uvek preko preporuke, tako se nekako desilo.

Međutim, često primam na mejl razne CV-e, pa iako ih ne tražim, uvek ih pročitam i složim u fasciklu, nikad se ne zna, a nekad neku i prosledim kolegama koje traže radnike.

Volim da vidim sliku, tu malu.

Mrzim da vidim fraze kao iz Peterlininog posta, to mi deluje veoma neiskreno. Bež papir bih odmah hitnula u kantu (ili nedaj bože roze).

Ne volim kad neko napiše da odlično zna word, a u molbi svuda stoji I umesto i.

Ne volim pretenciozne, to se nekako vidi da je lažno. Ne volim kad se iz samog mejla vidi da je išao na 100 adresa, mislim znam ja da on šalje CV na 100 adresa, ali potrudi se, budi malo kreativan i pošalji 100 odvojenih mejlova.

Volim da vidim kad neko nešto iskreno napiše, tipa radio sam tu i tu, ali više ne radim, zbog male plate ili bio sam nezadovoljan okruženjem.

Ili npr. da napiše neku situaciju u poslu gde se pokazao kao sposban i uspešan.
    Mislim da nema čarobne formule, i da generalno posmatrano, u malim firmama sve je na ličnoj bazi-ako kontakt oči u oči uspe, onda je stvar završena.

Kako stvari funkcionišu u velikim sistemima, ne znam.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vezano uz sliku - stavite, narocito ako tako pise u natjecaju.
    A slika super dodje kad se nakon 20 razgovora pokusate sjetiti tko je bio ovaj ili onaj s razgovora, a sve vam se vec pomijesalo iako ste vodili biljeske. Naime, kakav god bio CV, dojam na razgovoru je neusporedivo bitniji, dobra molba sluzi samo da se dogura do razgovora...

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja jako volim malu fotku u cv-u, jer odmah vežem ime i informacije uz osobu.
    Inače stiže nam nevjerovatan broj cv-a ili zamolbi u kojima uopće nema kontakta. Nikakvog. Osim imena i prezimena.
    Moram priznati da ja samo preletim cv-e jer kod nas svi koji su poslali zamolbe idu na testiranje. Meni je to najbitnije, tek na razgovoru, ako je kandidat postigao dobre rezultate na testovima bolje pogledam cv.
    Vrlo važno - od otvorenih zamolbi očekujem da u naslovu maila i piše otvorena zamolba i da u tom slučaju ide i zamolba u kojoj se navodi da se ne javlja na neki natječaj koji je u tijeku.
    Uvijek moramo pročešljati cv-e prije nego zovemo kandidate jer se konkretno na natječaj u kojem tražimo djelatnika s izvrsnim znanjem slovenskog za rad u Osijeku od 20-ak zamolbi profiltriralo 5. Ostali, ne govore slovenski (!?), slovenski govore pasivno ili žive u drugim djelovima Hr.
    Ili, evo sad kad se jadam (ili možda tračam ), stigao je cv u kojem osoba (od 30 godina) navodi kao željeni posao
    - konobar
    - meneđer (stvarno tako piše i to jedno ispod drugog)
    Naravno ne govori slovenski
    Onda jedna s cv-om na engleskom, kakve to ima veze s natječajem?
    Ovo mi je najsvježije, bilo je bisera za ispuniti pola bilježnice.
    Ja znam da ljudi šalju hrpe molbi, ali vrijedi potrošiti nešto više vremena i odraditi to s dužnom pažnjom i poštovanjem prema poslodavcima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •