zanimljivo! posebno mi je fora ona uzad ispred stolice/stolcica na koju se mozes objesiti rukama.
iskreno vjerujem da su većina, ako ne i sva naša rodilišta naprosto pohitale kupiti jedan, ako ne i sva ta pomagala!![]()
a, niš.. najbolje da skupimo lovu, pa da si kupimo nekaj od toga..kad već naša rodilišta neće.. (uz pojedine izuzetke, ali i to je kap u moru..)
iz koje je ovo bajke????ja sam rađala na ravnom stolu za mučenje s podfrknutom rolom wc papira pod glavom![]()
Ah, pusti snovi... mislim kad se sjetim u kakvom debelom srednjem vijeku živimo, dođe mi zlo.
A baš bih probala jedno roditi na jednom od ovih čudesa! :D
U naša rodilišta to će stići zajedno sa uređajem za teleportiranje!
nee, prije ce uredjaj za teleportiranje.Frida prvotno napisa
lijepo oni bebu teleportiraju odma iz maminog trbuha u kadicu da je babica moze primit (ako treba) cistu
Nisam imala ovako ekstra uslove na porodu, ali su mi ona uzad na porodu bila spas.![]()
Kad god bi me copio trud, ja bi se prihvatila uz ono uze (to je ustvari ko skupljena zavjesa). Na kraju sam se zezala sa MM-om da cu izvalit cijelu betonsku plocu sa plafona.![]()
kad vidim ove fotke dodje mi da dignem kredit
odem u shoping
pozovem apricot da mi pofarba zidove jer ja ne znam totakljepo pofarbat
cure...aj onakiskreno... kolko bi platile za rodit u takvim uvjetima???
cisto...da vidim jel mi se isplati ulupat lovu u tak nekaj?
i zaposlim of kors koju babicu i tak... pratecu ekipu...
stray...daj ih pitaj za cijene
zanima me,evo npr. kolko kosta onaj Pelvipax®
tj. kaj je to tak uzasno skupo da ga nemreju nabavit nasa rodilista
Platila bih onoliko koliko traže naši dokovi po bolnicama! Ovo je čisti SF, mada sam više-manje imala porod kakav sam zamislila kada bi u lijepoj našoj postojalo ovako nešto bez razmišljanja (i obzira na cijenu) bih se odlučila na takav porod.Mukica prvotno napisa
Upravo sam našla posebno izdanje časopia Bebe, zove se Trudnoća i porod. Gledam sliku, pribiližim malo časopis bliže, pa još bliže: ne mogu vjerovati, na slici je žena koja rađa, sa nogama u stremenima vezanim crnom gumom.
Pa, ljudi dragi koji je to nastrani mazohizam, sdizam i sve nastranosti ovog svijeta nada ženama koje rađaju svoju djeci, i prestražene za njihove živote u stanju su pretrpjeti vezivanje na vlastiom pordu.
Nemrem vjerovati. A prof. Višnja Latin u jednoj od rečenica kaže: Tijekom poroda se prokida vodenjak ako nije spontano prsnuo. Obično se žene plaše toga zahvata što je bezrazložno jer je to običan pregled!, ništa više niti manje bolan od ostalih unutarnjih pregleda koji se u porodu rade svaka 3-4 sata. Koje li minorizacije prokidanja vodenjaka, pa nije ni čudo da se onda niti ne sjete o tome obavijestiti ženu. Kao, taj zahvat ne može imati nikakvih negativnih posljedica, možeš mislit.
Vjerojatno cete reci da sam totalno luda ali zasto ne bi zamolili Nizozemsko veleposlanstvo da pomogne oko neke donacije (Medipax je NL firma). S obzirom na to da su izuzetno socijalna nacija, ne bi me uopce zacudilo ukoliko bi bili voljni pomoci ... Ekipa u veleposlanstvu je odlicna, eh sad cu vam doslovce prevesti iz NL 'wie niet waagt die niet wint' ili 'tko ne riskira ne pobdjedjuje' ...
Ideja je krasna, ali vjerujem da bi to u bilo kojim našem rodilištu samo glumilo gljivu kao npr. kade u Petrovoj i Vinogradskoj.
maxime, znas ekipu u veleposlanstvu?
Hej Fidji, kaj ti je? Kaj si pala u malodušnost. Pa znaš li ti koje lančane reakcije si bila upaljač. Ti si me nažicala da napišem svoju priču sa poroda, nakon toga se ubrzo dogodio i prvi porod na stolčiću kod nas, nakon toga smo dobili nove članice, nakon toga su sa RTL-a napravili reportažu, nakon toga me je zvao jedan novinar iz lokalnog tjednika sa jednom svojom idejom o tečaju za roditeljstvo; pa zar uopće sumnjaš da se ja ne bih izborila i za porod na gljivi da je gljive bilo. To kaj se ostalih 90% trudnica ne bi, nije bitno - bitno da se prvo izbori jedna, pa još jedna, i još jedna ...
A ako gljive ili stolčića nema, onda se ne možeš izboriti za to, nego samo za ono kaj je realno, npr. polusjedeći položaj, jer su u tom trenutku bili uvjeti samo za to. A i nove stolove je netko nabavio, inače bih se valjda porađala na onim starim, gdje ti noge svežu crnom gumom u stremene.
Zrinka, da ekipu u NL veleposlanstvu znam i po meni su jako ok. Veleposlanstvo kvartalno organizira rucak (mislim da ce biti opet jedan u 3. mjesecu) pa se njezno mogu raspitati ako mislis da je to dobra ideja.
Osim NL Veleposlanstvo postoji i IWC (International Women's Club) koji cesto organizira dobrotvorne akcije.
Posalji mi PP ako te bilo sto zanima vezano za gore navedene organizacije.
Fidji pa u Rijeci su barem progresivni a cini mi se da u ZG na Sv Duhu isto nisu protiv noviteta. Po meni vrijedi barem pokusati ...
Ups, hvala kaj ste me poklopile.![]()
Pokupili smo svi neku crijevnu virozu i imamo kolektivno povraćanje doma, pa sam malo down.
Fidji, jos ces nam se ti kao prva poroditi na high-tech stolici![]()
vrijedi, vrijedi pokusati, makar jedan stolcic poklonili![]()
maxime, javit cemo ti se zrinka ili ja u vezi s ovim, dobro?
Moze, naravno Felix![]()