Cure svima hvala na iskustvima, Peterlin hvala posebno na ovako opsirnom iskustvu. Utjesila si me da je duda vece zlo od palca i da je i tvoj sin cuclao palac i da nije imao problema sa govorom. Ja sam mislila da to nema veze sa palcem ali nikad ne mozes biti siguran. on uopce ne pokusava govoriti sa palcem, on sluzi samo za uspavljivanje , nema ga ni preko dana osim bas kad je jako umoran i tuzan pa nasloni glavicu na mene i stavi palac. Ali to je znak da bi spavao.
Znaci taj palac nije tako veliko zlo ipak. Jer rjesit ga se ne mozemo nazalost nikako.
Nas vrtic ima logopeda pa sam zamolila njegovu tetu da joj kaze da ga cuje pa da nam da svoje misljenje sta misli.

U medjuvremenu, doma se trudim govoriti sporije i razgovjetnije i cisce i skinula sam si one pjesmice sa tim slovima (Peterlin opet hvala) pa ih ponavljamo doma. Medjutim to nam bas i ne ide, jer on se jako smije stihovima i uvijek nesto ispituje i nikako da ponovi stih. Ako i ponovi to je kroz smjeh pa jos gore zvuci.
To je za sada to sto radimo doma i cekamo da logopedica iz vrtica kaze svoje misljenje.

A i slusala sam snimku govora kceri u toj dobi, govorila je savrseno cisto sva slova. Kazu da su decki malo sporiji u govoru, pa zelim vjerovati da je to samo to.

vidjet cemo, ali lakse mi je da nesto poduzimam ipak.

Ako jos netko ima nesto za savjetovati samo naprijed, prihvacam sve savjete