Tražim preporuku gdje kupiti dobar i ne preskup tlakomjer...
Tražim preporuku gdje kupiti dobar i ne preskup tlakomjer...
Mi smo u Metrou kupili prije par godina onaj koji ide na zglob (mojoj mami) i onaj koji ide na nadlakticu, a ekran stoji na stolu (mojoj svekrvi).
Ne znam da li ih još ima. Tvrtka je OMRON, imaju i servis negdje u Vodovodnoj gdje se tlakomjer odnese na baždarenje ako misliš da ne pokazuje kak treba ili na popravak. Ovaj stolni smo već 2 puta nosili, a ovaj za na zglob radi bez greške.
CIjene su od 300 kuna na više. Imaš ih i po ljekarnama. Dugo nisam bila u Metrou, ali tam su (zbog veleprodajnih cijena) bili dosta povoljniji nego drugdje.
Neznam gdje, al iz iskustva , svakako ti preporučujem da kupiš ako možeš pravi klasični živin tlakomjer, ne nekakve digitalne i sl...
Jer je najtočniji i najdugovječniji.
Omron tlakomjeri koji idu na nadlakticu, jer oni na zglob nisu pouzdani. Skuplji su ali po meni jedini digitalni koji su precizni (mama mi ima već 40g visoki tlak) svašta smo isprobali. Mi smo ovaj naš testirali sa živinim i daje iste rezultate. Naš je bio oko 600kn jer pokazuje in aritmiju ali mislim da ima jeftinijih. Ima ih svaka malo bolja ljekarna.
Jel za Metro treba još uvijek ona kartica (ja je nemam)?
Znam da je omron inače dobra marka, ali 600 i više kn mi je previše.
Koliko košta taj klasični živin cca?
Posljednje uređivanje od Dijana : 22.03.2011. at 12:55
ja imam AEG digitalni na zglob koji ide i kod dr smo ga testirali i uspoređivali sa živinim i isto pokazuje. plaćem u emezzeti oko 200 kn (prije tri g)
Da li znate ime servisa za Omron tlakomjere?
i da nikako ne preporučam digitalne,samo na živu i redovito baždarenje!!
Nema više živinih. Zabranjena prodaja ( i proizvodnja), možda se nađu još u kojoj ljekarni, ali im je cijena oko600 kuna, i moraš imati stetoskop.
Imam Zepterov digitalni, zglobni, garancija 5 godina, oko 500 kuna i na manometar, nadlaktični, sa ugrađenim stetoskopom. Digitalni pokaže malo niži tlak u odnosu na ovaj klasični, ali uglavnom su dovoljno precizni.
http://www.zepter.hr/MainMenu/Produc...hBloodPre.aspx
http://www.medexocentar.com/_mgxroot/page_10747.html
Rekla mi je magistra. Kao i živini toplomjeri, sve to odlazi u "ropotarnicu". A meni je živin tlakomjer najdraži (stara škola), na njemu sam i učila, ali mom je napukla cjevčica sa živom i gotov je.
pa dobro, još uvijek ti ostaje tlakomjer na pero; on nije digitalan