Pokazuje rezultate 1 do 50 od 189

Tema: Poziv ateistima/agnosticima/ireligioznima

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    da se crkva kod nas financira kao na zapadu (mislim da je o njemačkoj bila riječ) dakle - porezom kojeg će plaćati samo ljudi koji se izjasne kao vjernici, to bi bilo jedino pravedno.
    jedino je zeznuto što im se broj vjernika strašno smanjio čim su trebali plaćati porez na crkvu.
    ali se iskristalizirao i mislim da je puno bliži realnom stanju nego kod nas.
    Slažem se s tobom. Ali niste vi ateisti jedini zakinuti što doprinosite za potrebe Crkve. I ja doprinosim za potrebe zdravstva koje vrši pobačaje i za sijaset raznih udruga i drugih organizacija koje se bave protukršćanskim djelovanjem. I meni je isto teško šutjeti o tome. Bez namjere da ikoga vrijeđam i uvjeravam u svoje...ali svoje ću mišljenje reći.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se s tobom. Ali niste vi ateisti jedini zakinuti što doprinosite za potrebe Crkve. I ja doprinosim za potrebe zdravstva koje vrši pobačaje i za sijaset raznih udruga i drugih organizacija koje se bave protukršćanskim djelovanjem. I meni je isto teško šutjeti o tome. Bez namjere da ikoga vrijeđam i uvjeravam u svoje...ali svoje ću mišljenje reći.
    samo bih se tu nadovezala s nečim što se meni čini izrazito bitnim u cijeloj priči (bez namjere da ikoga uvrijedim također). naime, legalnost pobačaja i općenito pro choice stajalište ne tjera nikoga na pobačaj, samo ostavlja tu mogućnost onima koji ju trebaju iskoristiti, a i cijelo to zdravstvo spasi daleko više života nego što izvrši pobačaja. dok, opet ću uzeti za primjer ovaj supernebulozni mpo zakon, u tom slučaju zakon TJERA parove koji nisu u mogućnosti postati roditelji na drugi način na ulogu eksperimentalnih kunića i ugrožava im zdravlje. i njima je tu uzeto pravo izbora.

stvar je u pravu na izbor.

zanima me još i kako se popisuju maloljetne osobe? tijekom prošlog popisa sam imala nekih 14-15 i 100% znam da od popisivača nisam vidjela niti p te sam naknadno saznala da je druga osoba dala moje podatke i upisala me kao katolika (što ni tada nisam bila).

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Svi mi skupa iz svog poreza financiramo nešto što ne volimo i protiv čega smo...kako i ljiljana rekla, pobačaje, pa razne civilne udruge (ne moraju biti ateističke) ali eto možda podržavaju nešto što ja ne podržavam ( ne mislim samo na Iskorak)...plaćamo benzin našim političarima za privatne svrhe, većere itd. putovanja potrebna i nepotrebna, sadašnjih i bivših predsjednika, premijera, ministara itd. Pojma nemate koliko ide vjerskim zajednicama, da svim vjerskim zajednicama a ne samo KC, s tim što bi se složila s nekima i oni troše na nepotrebno, ali moramo im priznat i da svojim javnim kuhinjama hrane tisuće siromašnih svaki dan, da daju besplatan smještaj roditeljima bez obzira na vjersku pripadnost u svojim prostorima kada su im djeca na lječenju itd...........da da,za koješta mi izdvajamo iz poreza što nam se ne sviđa, ali i kao više dio poreza ne bude išao KC vi će te ga i dalje plaćati 23% ili 22% pa zašto vam je onda to toliko bitno?!I dalje će te izdvajati isto-bitna je samo mržnja prema KC i katolicima, niti prema jednoj drugoj vjeroispovjesti! I kada bi dobili i donjeli sve zakone koji vam idu u prilog i kada ne bi davali porez KC i dalje bi je neki ljudi mrzili-eto u tome je problem i o tome se radi!

Cubana Bog je rekao tko mene prizna ovdje na zemlji i ja ću njega, tko me zanječe, i ja ću njega u vječnosti. PA ti odluči jel ti je bitniji ovaj prolazni život ili vječnost.
    Ako ne priznaš tko si-onda si nitko, jer nemožeš biti nešto, za što ne želiš priznat da jesi.

Pozdrv svim ljudima dobre volje i izjasnite se onako kako živite i osjećate a ne zbog nekih principa,straha ili mržnje-odnosi se i na ateiste i vjernike.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da, samo što mi plaćamo da bi nam ti isti ljudi zabranili najnormalnije liječenje i ostvarivanje roditeljstva. i to je puno gore nego da tamo neka apstraktna xy možda abortira.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da, samo što mi plaćamo da bi nam ti isti ljudi zabranili najnormalnije liječenje i ostvarivanje roditeljstva. i to je puno gore nego da tamo neka apstraktna xy možda abortira.
    slažem se

to je kao da doneseš zakon kojim se dozvoljava samo dvoje djece i prisiljava na pobačaj SVE koji zatrudne po treći put

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

već sam na ovo odgovorila KC ne donosi zakone u RH, ja neznam od kud to vama-zašto širite takve gluposti i laži...zakone donosi većinom izabrana Vlast...onda to po tvome postu ustvari znači katolici a ne KC-je li tako? Pa ako su oni većina imaju pravo donosti zakone- na sljedećim izborima birajte bolje ili ipak mislite da su katolici većina a ne manjina kakvoj se nadate pa će doći do nekih promjena? Oprosti na grubosti, ali fakat mi ide na živce kad govorite da KC koja je odvojena od Države donosi zakone!

A sad svima a posebno vjernicima jedno objašnjenje; postoji u Bibliji zakon koji je Bog odredio i svečenici ga ne mogu mjenjati, jer je tako Bog odlučio sve da se i oni sam a i vjernici s tim ne slažu...npr. Zapovjed ne ubij-odnosi se na abortus.
    Neću biti licemjerna i reći da ga i katolkinje ne rade, rade, kao i umjetnu oplodnju itd. jer ako su katolici većina onda oni vjerovatno najviše rade abortusa i umjetnu oplodnju-je li tako?
    No ni svečenici ni vjernici ne mogu i ne smiju dokidati riječ BOŽIJU!
    S druge strane složila bih se s većinom vjernika da je tumačenje kontracepcije i umjetne oplodnje od Crkvenog vrha, ipak samo ljudsko tumačenje, jer se to apsolutno nigdje izravno u Bibliji ne spominje, za razliku od abortusa.
    Nisam teolog, možda sam u krivu-ali nadam se da sam i ateistima i vjernicima uspjela objasniti zašto KC ili bilo koje druge religije ne mogu mjenjati nešto što je Bog rekao, i ako se možda i sami s tim ne slažu. Taško je biti vjernik i držati se Božijih zakona, jer kao čovjeku oni ti često nisu jasni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •