-
Kako potaknuti apetit prema krutoj hrani?
Dakle, malac ima skoro 15 mjeseci i žestoki je odbijač dohrane, al ono, ne može žešće odbijat, još uvijek sisa u rangu novorođenčeta.
Ništa ne pali, probala sam sve, čak sam pokleknula i kupila kupovne kašice, ni to nije upalilo. Od kuhanog, većih koamda, manjih komada, ma i miksala bi mu bez komadića samo da hoće barem nešto pojesti.
Prije 3 tjedna je krenio polako, međutim razbolio se ( trodnevna viroza ) i sad je gore nego ikad, što god mu prinesem ustima, samo iplazi jezik, poliže i okrene glavu, e tu sam čak pogazila riječ i probala mu dati jesti dok nije u hranilici, tj. u hodu, ali kod njega ni to ne pali.
Od početka se držim tablice dohrane, do 6 mjeseci i tjedan dana je isključivo sisao, sve mu ja kuham, biram svježe namirnice i kad sam u mogućnosti organske, žitarice kupujem Alnaturine, čak sam mu kupila i neke jogurtiće, ali ni to neće.
Htio je nekad pojesti one rižine kolutove i mango, sad ni to ne dolazi u obzir.
Ja sam u fazi traženja posla, i kako stvari stoje uskoro bi se trebala zaposliti ( kroz 2 - 3 mjeseca ), kako da mu potaknem apetit? Da li postoji neki nadomjestak ili sl. koji bi mu otvorio apetit prema nečem drugom, a da nije cica. ( sad kad sam to ovako napisala, zvuči kao totalni SF
)
Stvarno sam na rubu živaca, svaki dan izmišljam, kuham, bacam, a on ne želi ni probat. I sve je to ok dok sam ja tu i dok je cica 24/7 na raspolaganju, ali što kad se zaposlim, kad bude u jaslicama? Koliko uopće tete imaju obzira za takvu djecu? ( Iako mi se čini da sam sama na svijetu i da nema djeteta koje sa 15 mjeseci isključivo sisa ... )
Što se tekućine tiče, i tu smo tanki, popije pomalo vode, čaj mu ne nudim, ni sokiće, jedino sam mu par puta probala dati iscjeđenu naranču, hoće netko pogađat kako je to prošlo? 
Sad kad je imao virozu, radili smo krvnu sliku, sve je ok, ta viroza nam je bila prva "bolest" u 15 mjeseci.... sve super, zdrav je, ima oko 10-ak kg, ali ovo stvarno izluđuje. I ne bi se ja uopće raspitivala toliko o tome da nisam u fazi traženja posla, ali kad nije počeo jesti u ovih 8 mjeseci koliko se patim s time, koje su mi šanse u ovih 2 - 3 mjeseca?
-
Ne znam šta bih ti rekla, osim da deca osećaju naš unutrašnji pritisak, i to što ti osećaš da treba u 2-3 meseca da rešiš problem njegove hrane.
S starijom sam bila mama by the book, to sve po knjizi, po tablicama, i imam 10-godišnju curicu koja i dalje odbija milion stvari da pogleda, a kamoli da pojede.
S malom sam mislila biće ista priča, nisam se ništa uzbuđivala, a ispalo je 100% drugačije.
Kad su joj s 5,5 meseci zasijale okice na grožđe, cedila sam joj u kašičicu, to joj je bila prva nemlečna hrana, u jednom hotelu na moru.
Hoću reći, ništa ne vredi taktika i planiranje, deca su uvrnuti stvorovi, ješće ono što ne očekuješ, a neće jesti ono što "svi jedu"-to je npr.kod moje dece klasičan sendvič sa svim dodacima, ne dolazi u obzir, samo golo parče hleba sa šniticom šunke, a kod male u drugu ruku paradajz da jede ko jabuku.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma