-
izgovor glasa LJ
Malac ima punih pet godina i sve glasove izgovara čisto.Jedino "lj" mijenja s "j",npr. jubav,judi,najjepši itd..U principu se to skoro i ne kuži,tj.kužim ja.
Inače,dugo je radio inverziju slogova,no to se oko četvrte godine riješilo nekako samo od sebe
Da se javim pedijatrici da vidimo dalje? Ili postoje neke vježbice koje bih mogla sama s njim raditi?
Joj,baš bih voljela da se javi netko kod čijeg klinca je isto prošlo samo od sebe.
-
Kod mene isti slučaj,savršeno čisto i jasno govori,ima 4,5g, sve kaže osim lj. Isto je jubav,hajina,najepša itd. Ona nije imala nikakvih drugih govornih smetnji,osim što joj je simpatično pobrati tuđi loš govor pa zna ponavljati,npr. godinama je pravilno govorila "svjetlo" i onda najednom kaže "svjetklo" -jer je čula od nekog. Nakon razgovora i što sam tražila da pravilno ponavlja nikad se nije ponovilo.
Dakle ima li netko...?
-
i kod moje curke je tako. kroz par mjeseci će 5 godina i ne izgovara LJ iako se ponekad da "čuti" ga-ne znam dal me razumijete.
s obzirom da smo i zbog dečka u nekim logopeskim vodama, evo vam linkić gdje pojašnjava ovo za LJ pa odlučite i vidite same.
http://www.ententini.hr/glavna.htm
mi ćemo kroz dva tjedna na dijagnostiku (zbog malca) pa ćemo priupitat i to za LJ.
-
inače, malena je imala problema i sa izgovorom glasova K i R i sve je prošlo samo od sebe, bez ikakavih vježbi.
isto smo, najprije, kao, osjećali da ih izgovara, a ubrzo, nakon toga, bi počela i stvarno izgovarati te glasove.
nadam se da će tako biti i s glasom LJ.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma