Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Karamel krema hitno

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Karamel krema hitno

Vjerujem, odnosno sigurna sam da postoji tema, ali tražila sam i nemam vremena isčitati brdo stranica da nađem. Slobodno me selite gdje spadam.

Dakle radim tortu u kojoj bih jogurt kremu zamjenila nekom finom karamel kremom s obzirom da konzumator slavljenik obožava karamelu u bilo kojem obliku. Probala sam jučer neku by my self inprovizaciju koja je završila u kanti jer je skidala plombe u ustima.

Molim recept za neku jednostavnu i brzu kremicu, finu i slatku.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

http://www.coolinarika.com/recept/bronhi-kocke/

Tu imaš recept za kremu i piše na dnu da se bronhi bomboni mogu zamijeniti karamelama.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo jedna jednostavna karamel krema:
    # 50 g pšeničnog glatkog brašna tip 550
    # 200 g šećera
    # 1 vanilin šećer
    # 500 ml hladnog mlijeka
    # 100 g maslaca
    U manjoj posudi pomiješajte brašno, 120 g šećera i vanilin šećer, postupno dodajte hladno mlijeko i dobro pomiješajte da se ne bi stvorile grudice.
    Na laganoj vatri popecite 80 g šećera uz stalno miješanje dok se ne karamelizira.
    Karameliziranom šećeru sad polako dodajte smjesu mlijeka, brašna i šećera, žustro miješajući pjenjačom (ne brinite ako će vam se šećer malo zgrušati – on će se u daljnjem postupku kuhanja i miješanja sasvim rastopiti). Sve zajedno kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se krema fino ne zgusne.
    Gotovu kremu maknite s vatre i pustite da se malo ohladi, uz povremeno miješanje. U još toplu kremu dodajte maslac, pomiješajte da se sve dobro sjedini i dobro ohladite.
    Ohlađenu kremu izradite električnim mješalicom.
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 24.03.2011. at 11:00

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja ti radim po ovom receptu dulce de leche već jako dugo. obzirom da se dugo kuha napravim barem duplu mjeru, zatvorim u staklenku pa imam jedno vrijeme za palačinke, kao preljev za sladač, nadjev za kolačiće....i my favorite: banoffee pie.
    ako imaš zepter lonac- super ako ne isto o.k. ali moraš pripaziti na kraju kuhanja da ti masa ne zagori. (najbolje je mixati zadnjih par minuta).
    neka te ne obeshrabri to što se dugo kuha. nema puno posla s tim karamelom. kao što sam napisala, na kraju samo malo pripaziš da ne zagori a na početku kad zavri da ne iskipi. ne moraš svo vrijeme stajati kraj štednjaka. radiš kaj već radiš i promiješaš tu i tamo...

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Imam AMC lonce, to bi bilo isto ok. Postupak djeluje jednostavno i super, ali ova teta plaši. Probat ću. Kako da ispadne malo tekućastije, da je mazivo. Ovo na slici djeluje ljepljivo i krutasto.

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da se ne iznenadiš...masa ti je dosta dugo je rijetka. tek zadnjih cca 15 min se počne sve više i više zgušnjavati. kuhaš do željene gustoće. imaj na umu da će se još malo stisnuti kad se ohladi. svakako isprobaj. svi koji su radili su oduševljeni.
    ja čuvam svoj dulce u staklenci s vakuum poklopcem a kad koristim kao preljev, malo ga zagrijem u mikrovalnoj da se otopi. (slično kao med u krutom/tekućem stanju).

sad sam se sjetila, možeš od toga raditi i baileys. ja probala...odlično! imaš recept na coolinarici. linkam ti ako budeš htjela.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Želim. Možda sam malo skrenula sa teme i ne vjerujem da ću ovu tvoju karamel smjesu koristiti kao kremu za tu tortu, ali me je jako zainteresirala jer i ja obožavam karamelu. Isprobat ću je. reci mi zar stvarno stojiš uz špaher sata i mješaš.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I gdje se može kupiti ta toliko spominjana kantica kondenziranog mlijeka.

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma ne, kao što sam napisala, ne stojim svo vrijeme kraj štednjaka. tu i tamo svratiš u kuhinju i promiješaš. bitno je zapravo samo sna kraju da ne zagori

BAILEYS simple as that!

a ovo ti tradicionalni british:

BANOFFEE PIE

Podloga od keksa :
    1 3/4 šalice keksa (petit beurre ili sl.)
    1/3 šalice rastopljenog margarina
    -otopiti maslac, dodati kekse i izmiješati smjesu i utisnuti u otkugli lim s obručom.
    -ohlađeno tijesto premazati dulce de leche kremom

dulce de leche:
    1 l punomasnog mlijeka, 300 g šećera, 1/4 žličice sode bikarbone
    1 mahuna vanilije (ili malo ekstrakta od vanilije, ili 2 vanili šećera)

Svi se sastojci kuhaju uz povremeno miješanje oko sat i pol do 2 dok se krema ne zgusne. Imati na umu da će se nakon što se ohladi krema još više zgusnuti. Važno je biti na oprezu 1x kad mlijeko zavri da ne iskipi i pred kraj kuhanja da ne zagori.

Dulce de leche kremom premazati podlogu od keksa pa ravnomjerno rasporediti 3-4 banane (prethodno umočene u sok od limuna kako ne bi pocrnile) narezane na šnite
    Kolač pokriti šlagom od slatkog vrhnja (500 ml) u koji se doda i pola žličice nescafea ili neke dr. instant kave (može i bez toga ako ne voliš!), a zatim ga staviti u hladnjak na nekoliko sati (ili najbolje preko noći) da se “stisne” .
    ukrasiti kakaom ili čokoladom u prahu. maknuti obruč kalupa i...mmmm, they're all gonna love you!

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa Vidi poruku
    I gdje se može kupiti ta toliko spominjana kantica kondenziranog mlijeka.

zasad nema kod nas za kupiti, koliko znam. ja znam kupiti kondenzirano mlijeko ali u tetrapaku u sloveniji - hofer ili lidl. koristimo za kavu ali nisam probala raditi dulche.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kondezirano mlijeko sam kupila u Lidlu prije malo vremena.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    Kondezirano mlijeko sam kupila u Lidlu prije malo vremena.
    U kojem, ja sam isto iz Istre. I je li u kantici ili vrećici. Navodno je to bitna razlika.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa to bi bila krema kao za mađaricu, meni uvijek super ispadne, evo kako: 2odkg šećera lagano prepržiti dok ne dobije boju meda, zaliti sa 1/2 l mlijeka sobne temp., miješati na laganoj vatri dok se ne rastopi. 5 dkg glatkog brašna u šalici izmućkati sa malo mlijeka da ne budu grudice i to lagano dodati u šećer i mlijeko. Kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ohladiti kremu, tj.dok ne bude mlaka, unutra umiksati 15 dkg maslaca izmiksanog sa 1o dkg šećera i 1 žlicom kakaoa. I filati.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj curly mama prvotno napisa Vidi poruku
    ja ti radim po ovom receptu dulce de leche već jako dugo. obzirom da se dugo kuha napravim barem duplu mjeru, zatvorim u staklenku pa imam jedno vrijeme za palačinke, kao preljev za sladač, nadjev za kolačiće....i my favorite: banoffee pie.
    ako imaš zepter lonac- super ako ne isto o.k. ali moraš pripaziti na kraju kuhanja da ti masa ne zagori. (najbolje je mixati zadnjih par minuta).
    neka te ne obeshrabri to što se dugo kuha. nema puno posla s tim karamelom. kao što sam napisala, na kraju samo malo pripaziš da ne zagori a na početku kad zavri da ne iskipi. ne moraš svo vrijeme stajati kraj štednjaka. radiš kaj već radiš i promiješaš tu i tamo...
    I ja radim dulce la leche, ali po ovom receptu http://www.damijenestoslatko.bloger....l/1371599.aspx, jedino što pred kraj kuhanja dodam još dva dl vrhnja za kuhanje (Dukat) i kuham dok se ne zgusne,to vrhnje malo razblaži okus i krema bude još kremastija. Također, smanjila sam šećer na 20 dag jer mi je tako bolje, a maslac sam stavila otprilike 10 dag (radila sam napamet pa sam krivo zapamtila). U mjesec dana sam ga radila triput i moram malo stati na loptu jer je prefino i u kolačima i u palačinkama. Super je u to naribati i malo narančine korice, fino se slaže s ganache kremom, u jedan dio sam umiješala mljevene orahe i još malo izradila smjesu sa štapnim mikserom... mogućnosti su neiscrpne, a rezultat senzacionalan (barem nama).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Švrćo prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.coolinarika.com/recept/bronhi-kocke/

Tu imaš recept za kremu i piše na dnu da se bronhi bomboni mogu zamijeniti karamelama.
    Vrlo pažljivo sa ovom kremom, sklona je "grudicama". Nakon 20-ak godina iskustva ovo je bila prva krema koju sam morala baciti u smeće
    A i kolač sam po sebi je preskup, prekompliciran a rezultat - prosječan

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

probaj ovaj, dosta je jednostavan i brzo se spremi http://www.coolinarika.com/recept/ka...na-cheesecake/, a i kolac je odlican

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

MalaSirena, sline mi teku...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •