Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Natječaj za posao-dali smiju

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Natječaj za posao-dali smiju

Dakle dali me smiju odbiti pozvati uopće na razgovor za posao za koji sam kvalificirana i diplomom i desetogodišnjim iskustvom zato jer MM radi u firmi koja se bavi istom djelatnošću. MM je u toj firmi najobičniji radnik, nije na nekoj visokoj poziciji. Naime rečeno mi je da im je žao jer sam kvalificirana ali upravo zbog MM-a ne žele me pozvati niti na razgovor. Dali je to po zakonu?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako su uopce saznali gdje ti muz radi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako je privatna firma - smiju.
    Smiju primiti koga hoće , čak ni ne moraju objaviti natječaj.
    Samo , ne znam što bi dobila s tim da su te zvali na razgovor ako te ne žele primiti.
    Misliš da bi promijenili mišljenje ?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pitali su a i malo je mjesto pa svi o svima sve znaju.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je privatna firma - smiju.
    Smiju primiti koga hoće , čak ni ne moraju objaviti natječaj.
    Samo , ne znam što bi dobila s tim da su te zvali na razgovor ako te ne žele primiti.
    Misliš da bi promijenili mišljenje ?
    Ne bih dobila ništa ali sam užasno razočarana razlogom, rađe bih da su mi rekli da nisam sposobna za taj posao nego ovo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neke velike firme imaju takve pravilnike (pisane ili nepisane, ne znam , ali za to se zna) - ne znam za manje firme ...
    Pokatkada je bolje da ne rade obadva supružnika u istoj firmi jer ako firma propadne, restrukturira se i dijeli otkaze, onda ste u lošoj poziciji. Možete obadvoje dobiti otkaz istovremeno. Na to gledaju i velike firme, no više iz sebičnih razloga - nekada jedog supružnika moraju ostaviti i onda imaju drugi problem, moraju otpustiti možda nekoga tko je bolji radnik jer ovoga prvog moraju ostaviti na poslu ...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nešto si krivo shvatila, ne radi se o tome da bismo nas dvoje radili u istoj firmi nego me ne žele primiti jer MM radi u drugoj firmi ali iste djelatnosti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vrijeska , mislim da nisi razumjela.
    Muž joj radi u istoj branši , ali u drugoj firmi.
    Onda se ovi boje otkrivanja poslovnih tajni , preusmjeravanja poslova ili tko zna čega.
    Pa ne žele nekog u svom radnom kolektivu tko je blizak s konkurencijom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ups, sorry, brzo čitam, ne mislim...

S konkurencijom mi je jasno. Nije pisano pravilo, ali je po meni donekle pravovaljan razloga za odbijenicu. Žao mi je.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni je to donekle logično, posebno ako firme djeluju na istom tržištu, a podaci o formiranju cijena, kupcima, maržama su poslovna tajna.

Barem su ti iskreno rekli razlog.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da ima logike kad ovako pogledate ali s obzirom da ne želim pisati o kojim firmama se radi i objašnjavati točnu situaciju otprilike je kao da me ne žele zaposliti npr u knjigovodstvu Keruma jer MM radi na blagajni u Konzumu. Iako firme posluju u istoj djelatnosti jedna ne isključuje drugu na tržištu a MM je u svojoj firmi znači običan radnik koji nije u doticaju sa direktorima, vlasnicima niti ima bilo kakav utjecaj na poslovanje te firme. Mislim da situaciju treba ipak sagledati dublje i da su mi ipak mogli dati priliku za razgovor pa sagledati situaciju realno. Shvaćam ih ali sam bez obzira na to razočarana jer mi nikada nije palo napamet da bi MM mogao biti prepreka mome zaposlenju a tu gdje živimo ovo je bila jedna od rijetkih prilika za posao i to jako dobar tako da je time moje razočarenje još veće.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mitovski, ako je malo mjesto, možda se i predomisle, možda im se nitko ne javi s kvalifikacijama
    ja bih ih još jednom zvala, i probala objasniti situaciju, nemaš šta izgubiti

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Budući da se bave istom djelatnošću, u neka bolja vremena ja bih pitala mogu li zaposliti i mog muža u paketu sa mnom... (mm i ja smo također u istoj firmi, a nije uvijek bilo tako).

S druge strane, to je osjetljiva stvar.

Ja sam svojevremeno ispala iz igre na jednom natječaju za konkurentsku firmu zato što je potencijalni poslodavac mislio da ne bih bila u stanju prekinuti sve veze sa sadašnjom firmom (i to je bilo točno). Nisam se javila sama, nego sam dobila ponudu od njih putem headhunter kompanije, pa i nisam imala neka ambiciozna očekivanja, otišla na razgovor iz znatiželje. Da se krenulo ozbiljno pregovarati, činjenica da je mm u konkurentskoj firmi bila bi debela prepreka.

Danas mi je drago što nisam uzela taj posao, dugoročno je ispalo bolje.

Sretno, kako god bilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •