Stranica 3 od 12 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 568

Tema: Da li ćete kupovati u H&M na Cvjetnom?

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam isto rođena u ZG, roditelji mi žive na par minuta pješke od Cvjetnog pa nitko od nas nema problema s tim projektom. Samo s eventualnim malverzacijama unutar izvedbe. Opet, mislim da će vrijeme pokazati i da je cijela stvar trenutno preispolitizirana da bi mogli objektivno reći, a debela većina ljudi ima o tome samo informacije iz medija i rekla-kazala.

Pepi, stvarno ti post nije na mjestu, većina ljudi živi u centru iz xy razloga i životnih okolnosti i slučajnosti, kao i svaki kvart centar ima svoje prednosti i mane i suprotno uvriježenom mišljenju u centru kvadrat ne vrijedi ne znam koliko i kad stan staviš u prodaju ne javi ti se odmah 100 ozbiljnih kupaca pa se ti lagodno iz centra preseliš malo dalje u nešto novouređeno i veće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa Vidi poruku
    I stray cat se prilično lako pomirila sa situacijom, što nije ni čudno; već smo čuli da ona živi - u slasnoj jabuci, a ne ovdje.
    kak je tebi super u zivotu kad imas vremena analizirati viceve koji kruze po zg

horvatincic je zagrebacka realnost. kao rvatica u dijaspori (jer ne placam porez u hr) nisam glasala i nisam strukturu koja je hr dovela u stanje raspadanja dovela na vlast

a kak izgleda moj zivot? pa jendostavno, iz zadane situacije krecemu novi dan. imam dovoljno mozga u glavi da sam svjesna da moje recikliranje dogadjaja koji su se dogodili ne mogu promijeniti i samim time je pricanje o tome goli gubitak vremena. smjesno mi je gubiti vrijeme na rasprave "sto bi bilo da sam tad napravila drugacije...." nemam za to vremena (po toj logici nekim se vicevima smijem, nekima ne a nemam vremena analizirati da li je osoba koja prepricava vic dobila moj velebni blagoslov da ga preprica jer se tu vec dogodilo jer nisam bas toliki control freak da ljudima odredjujem sto ce reci)

sto si ti grandiozno izvela za grad za koj te vezu sentimenti?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    kak je tebi super u zivotu kad imas vremena analizirati viceve koji kruze po zg?
    Ne trebaš biti jako analitičan da primijetiš da crv iz jabuke govori nama, crvima iz (gruba riječ), da im je ustvari OK, valjda po načelu: za koga je, dobro je.
    horvatincic je zagrebacka realnost. kao rvatica u dijaspori (jer ne placam porez u hr) nisam glasala i nisam strukturu koja je hr dovela u stanje raspadanja dovela na vlast
    Da, realnost, pa ga ne moramo svi podržavati. Realnost su i pedofili, između ostaloga.
    a kak izgleda moj zivot? pa jendostavno, iz zadane situacije krecemu novi dan. imam dovoljno mozga u glavi da sam svjesna da moje recikliranje dogadjaja koji su se dogodili ne mogu promijeniti i samim time je pricanje o tome goli gubitak vremena. smjesno mi je gubiti vrijeme na rasprave "sto bi bilo da sam tad napravila drugacije...." nemam za to vremena (po toj logici nekim se vicevima smijem, nekima ne a nemam vremena analizirati da li je osoba koja prepricava vic dobila moj velebni blagoslov da ga preprica jer se tu vec dogodilo jer nisam bas toliki control freak da ljudima odredjujem sto ce reci)?
    Ti govori što želiš, a s vicom je ispalo kak je ispalo. Inače, samo da spomenem, nije isto pričati vic na vlastiti račun, i na tuđi račun.
    sto si ti grandiozno izvela za grad za koj te vezu sentimenti?
    Grandiozno? Vjerujem da to nije izveo nitko od prisutnih na ovoj temi, pa ni ti. Ako me pitaš da navedem svoja postignuća, prvo bi bilo logično navesti svoja.
    No, sve to je off topic. Učinila nešto ili ne, sigurno nisam krala, potplaćivala i devastirala, niti takve ljude želim podupirati.

Nadam se da ne impliciraš da je projekt o kome govorimo - grandiozan, te ga zato odobravaš. "Grandiozno" me ionako asocira na ideje umišljene veličine, poznate u određenoj grani medicine.
    Posljednje uređivanje od dutka_lutka : 26.03.2011. at 11:08

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jedna2 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu oni kojima projekt Cvjetni nije po volji stava da se u centru ništa ne treba mijenjati. Pitanje je samo kako, zašto i u što se centar mijenja.
    Slažem se. Uopće nije riječ o tome da grad ne treba napredovati i mijenjati se (sjetimo se samo da je zgrada HNK, kad je bila izgrađena, izazvala javnu sablazan ), već je stvar o tome kako. Javni prostor ne smije služiti privatnim interesima, to se odnosi na sve, od terasa kafića do parkirališta i shopping centara.

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudi se tamo danima i noćima nisu dali s ulice, na kraju su ih odnosili u marice i odvozili u policijsku postaju.

Moj bivši profesor je čak dobio mjeru zabrane približavanja Cvjetnom trgu i Varšavskoj.

Ali, u demokraciji vlada većina.

I T.H. je tu većinu bez problema prepoznao. To mu se mora priznati.
    Teice, ja prema toj većini ne bih bila toliko stroga. Mnogi ljudi si ne mogu priuštiti biranje i bojkotiranje, to često nije stvar izbora nego financijske realnosti.

Čitajući ovaj forum, vidjet ćeš da su ljudi načelno protiv potplaćenog rada u azijskim i drugim siromašnim zemljama uglavnom Trećeg svijeta, pa opet kupuju u H&M-u i Ikei, gdje je većina stvari "made in India" ili "made in Bangladesh" (zapravo, kad pogledaš ovaj forum, na njemu postoji pravi kult H&M-a i Ikee). Ljudi su protiv kopija i zdušno se (u teoriji) bore protiv krađe intelektualnog vlasništva, ali opet kupuju u H&M-u i Ikei, firmama koje otvoreno "posuđuju" intelektualno vlasništvo skupih dizajnera. Djeci se uglavnom ne kupuju Jacadi haljinice za 500 kn, nego H&M-ove vjerne kopije za stotinjak, isto kao što se ne kupuju originalne Aalto vaze za 150 eura, nego Ikeine kopije za 20. Ljudi su, većinom, protiv netransparentnih natječaja i devastiranja javnog prostora, no opet će ući u te iste prostore u kojima će obavljati svoje poslove, jer im je tako lakše i praktičnije.

Načela su jedno, a realnost drugo.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vidim da moram pojasniti neke stvari.Mnogi odobravaju Horvatinčićev projekt zato jer je riješio "štakornjake" po dvorištima i "pokakane" fasade.

Ovako,još davne 2000.g Kinematografi Zagreb koji su bili vlasnici kina Zagreb su imali gotov projekt o adaptaciji i nadogradnji kina.To je trebalo otprilike izgledati tako da se ide tri etaže pod zemlju i još tri iznad i to na način da se tu napravi multiplex kino koje bi slijedilo suvremene tokove,a u prizemlju su trebali biti još neki sadržaji kulturni sadržaji tipa knjižara i kino klubova.Samo za geološka ispitivanja terena Kinematografi su tada potrošili 200 000kn i to zato jer je teren ispod kina Zagreb pun podzemnih voda.
    ALI,malo iza toga se na čudan način miče tadašnji direktor,dolazi druga osoba na njegovo mjesto i dolazi Cinestar u Zagreb.Odjednom Kinematografi kao glavni i jedini distributer filmova u regiji doslovno prepušta Blizu koji je suvlasnik Cinestara distribuciju od svih najjačih svjetskih distributera.Svakome ko se iole kuži u taj biznis jasno je da zarada od prodanih kino ulaznica je tek kap u moru,a najveća zarada je upravo u distribuciji filmova.
    Također se odustaje od projekta preuređenja kina Zagreb.Sve uz obrazloženje da je neisplativo.
    Moram napomenuti da su vlasnici Kinematografa netom prije svih tih događanja postali off shore kompanija s Kajmanskog otočja.Nikada nisam uspjela saznati ko je stvarni vlasnik firme,iako su postojale sumnje.Od tada su do jučer i više nego uspješni Kinematografi postali "agencija za nekretnine" jer je novim vlasnicima bilo bitno samo dobro prodati atraktivne nekretnine mahom u centru grada.
    Pa je tako nekadašnje kino Triglav na Trešnjevci prodano DM-u i sad je tamo drogerija.
    Kina Mosor,Uranija,Central i Grić su u povratu zbog nacionalizacije i za njih se vode višestruki i višegodišnji sudski sporovi i pretpostavljam da ih zato nitko nije još do sada kupio.
    Apolo,Tuškanac,Liku,Sesvete je kupio grad Zagreb kao i Europu nakon nekoliko godina natezanja.Europa je spomenik kulture i kao takva zaštičena i hitno joj je trebala rekonstrukcija krova koji je curio na sve strane.Kinematografi su i to htjeli sanirati i imali su i za to gotov projekt,ali je ekipa iz centra za spomeničku baštinu radila probleme,a za to vrijeme je krov propadao.Kakvo je sada stanje,ne znam.Nadam se da su sredili taj krov jer je kino Europa zaista prekrasno kino i šteta bi bilo da propadne.
    Dakle,zaključak je da je očito trebalo namjerno uništiti Kinematografe da se napravi prostora Cinestaru i Horvatinčiću.
    Najtoplije se nadam da će jednoga dana i do toga svega USKOK doći i konačno pokrenuti istragu i kazniti krivce.
    Nadam se da vam je sada svima ipak malo jasnija ta cijela priča oko Cvjetnog prolaza.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tanči, oprosti ali zar ta ista spika nije sa 99% prostora u Hrvatskoj...kolike su firme propale i nestale samo zato da se oslobodi zemljište koje je vrijednije od radnih mjesta i ljudi...
    oćemo poćeti nabrajati, ili ćemo stati i prihvatiti činjenicu, da su kinematografi propali, da je na cvjetnom napravljen taj prolaz, koji da budem iskrena i nije najružnije i najlošije na tom trgu, vjerujte mi tamo je puno gorih stvari. Ne odobravam Horvatinćića, dapače lik mi je ljigav, ali nisam protiv novih stvari....

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    izbjegavat cu centar cvjetni
    sve sto trebam kupujem po trgovinama u centru, dosad mi je bilo dovoljno
    ali ako mi nesto zatreba, a mogu kupiti samo tamo ili stvoriti tonu co2, uci cu

ja zivim bas u takvom dvoristu i ne vidim da ni ja ni mojih 50 susjeda imamo opciju zivjeti u ljepsem i bogatijem okruzenju, ali eto odbijamo
    tvoj post je sramotan
    oprosti ako si se našla uvrijeđena, nije mi bila namjera

ne znam koji su tvoji životni uvjeti,

ali ja znam puno penzionera, samih, koji žive u centru, u ogromnim stanovima sami, kukaju da nemaju za preživit i naravno za plaćat pričuvu, a ne žele iz centra...

a to da cijene kvadrata u centru nisu puno veće nego na periferiji , to su priče za malu djecu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da moram pojasniti neke stvari.Mnogi odobravaju Horvatinčićev projekt zato jer je riješio "štakornjake" po dvorištima i "pokakane" fasade.

Ovako,još davne 2000.g Kinematografi Zagreb koji su bili vlasnici kina Zagreb su imali gotov projekt o adaptaciji i nadogradnji kina.To je trebalo otprilike izgledati tako da se ide tri etaže pod zemlju i još tri iznad i to na način da se tu napravi multiplex kino koje bi slijedilo suvremene tokove,a u prizemlju su trebali biti još neki sadržaji kulturni sadržaji tipa knjižara i kino klubova.Samo za geološka ispitivanja terena Kinematografi su tada potrošili 200 000kn i to zato jer je teren ispod kina Zagreb pun podzemnih voda.
    ALI,malo iza toga se na čudan način miče tadašnji direktor,dolazi druga osoba na njegovo mjesto i dolazi Cinestar u Zagreb.Odjednom Kinematografi kao glavni i jedini distributer filmova u regiji doslovno prepušta Blizu koji je suvlasnik Cinestara distribuciju od svih najjačih svjetskih distributera.Svakome ko se iole kuži u taj biznis jasno je da zarada od prodanih kino ulaznica je tek kap u moru,a najveća zarada je upravo u distribuciji filmova.
    Također se odustaje od projekta preuređenja kina Zagreb.Sve uz obrazloženje da je neisplativo.
    Moram napomenuti da su vlasnici Kinematografa netom prije svih tih događanja postali off shore kompanija s Kajmanskog otočja.Nikada nisam uspjela saznati ko je stvarni vlasnik firme,iako su postojale sumnje.Od tada su do jučer i više nego uspješni Kinematografi postali "agencija za nekretnine" jer je novim vlasnicima bilo bitno samo dobro prodati atraktivne nekretnine mahom u centru grada.
    Pa je tako nekadašnje kino Triglav na Trešnjevci prodano DM-u i sad je tamo drogerija.
    Kina Mosor,Uranija,Central i Grić su u povratu zbog nacionalizacije i za njih se vode višestruki i višegodišnji sudski sporovi i pretpostavljam da ih zato nitko nije još do sada kupio.
    Apolo,Tuškanac,Liku,Sesvete je kupio grad Zagreb kao i Europu nakon nekoliko godina natezanja.Europa je spomenik kulture i kao takva zaštičena i hitno joj je trebala rekonstrukcija krova koji je curio na sve strane.Kinematografi su i to htjeli sanirati i imali su i za to gotov projekt,ali je ekipa iz centra za spomeničku baštinu radila probleme,a za to vrijeme je krov propadao.Kakvo je sada stanje,ne znam.Nadam se da su sredili taj krov jer je kino Europa zaista prekrasno kino i šteta bi bilo da propadne.
    Dakle,zaključak je da je očito trebalo namjerno uništiti Kinematografe da se napravi prostora Cinestaru i Horvatinčiću.
    Najtoplije se nadam da će jednoga dana i do toga svega USKOK doći i konačno pokrenuti istragu i kazniti krivce.
    Nadam se da vam je sada svima ipak malo jasnija ta cijela priča oko Cvjetnog prolaza.
    I šta hoćeš reći - da se bojkotom H&M ovaj kriminal bude ispravio? Ako bude, OK, odmah bojkotiram H&M na Cvjetom. Ali i sama znaš da neće, pa je bojkot H&M vrlo naivan potez.

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja ću kupovati.
    Jedva čekam da se otvori. Još prije 10 godina mi je H&M zapeo za oko u Beču.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

počeo je voziti i bijeli tramvaj sa njihovim logotipom,hocete i njega izbjegavati
    inace, meni nije ni uz put, a nisam ni previše luda za njihovom oblekom, a i cijela situacija oko izgranje je bila previše mučna

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ma daj, stvarno pretjerujes.

Po tvome ce u H&M na Cvjetnom dakle kupovati samo "dotepenci", a "pravi" Zagepčanci će bojkotirati?
    Ja sam Zagrepčanka, kao i moji bake i djedovi, pa opet ne vidim nikakav razlog da bojkotiram H&M. Problem lezi negdje drugdje, a sve dok se naivnima mogu prodati ovakve ideje, imati cemo besmislene prosvjede koji nece ostvariti svoj cilj. Jer biraju pogresne metode.
    uopce me ne cudi da bas ti ovako shvatis moj post

i ja sam zagrepcanka, pa necu bojkotirati taj projekt. ja sam samo ukazala na to da je zg prevelik grad da bi takav projekt propao, bio javni ili privatni (sto ja mislim da je) interes. t.h. ne mislim komentirati, on samo radi ono sto mu je netko dozvolio. meni je maltene ispred nosa sagradio najruzniju zgradu u zg, boje zabokrecine, pa otad na njegove projekte gledam ispod oka

a situacija sa kinematografima me uopce ne cudi: tipican primjer "privatizacije" i propadanja nekoc ugledne firme. jbg, trebalo se nagrabiti para, kak to nitko ne kuzi

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u svakom slučaju ću radije davati novce u našem HM i naši radnici će biti plaćeni valjda od te prodaje, nego da idem prek granice npr. do Austrije i još im dam za vinjetu i potpomaže austrijsku privredu!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Čitajući ovaj forum, vidjet ćeš da su ljudi načelno protiv potplaćenog rada u azijskim i drugim siromašnim zemljama uglavnom Trećeg svijeta, pa opet kupuju u H&M-u i Ikei, gdje je većina stvari "made in India" ili "made in Bangladesh" (zapravo, kad pogledaš ovaj forum, na njemu postoji pravi kult H&M-a i Ikee). Ljudi su protiv kopija i zdušno se (u teoriji) bore protiv krađe intelektualnog vlasništva, ali opet kupuju u H&M-u i Ikei, firmama koje otvoreno "posuđuju" intelektualno vlasništvo skupih dizajnera. Djeci se uglavnom ne kupuju Jacadi haljinice za 500 kn, nego H&M-ove vjerne kopije za stotinjak, isto kao što se ne kupuju originalne Aalto vaze za 150 eura, nego Ikeine kopije za 20. Ljudi su, većinom, protiv netransparentnih natječaja i devastiranja javnog prostora, no opet će ući u te iste prostore u kojima će obavljati svoje poslove, jer im je tako lakše i praktičnije.

Načela su jedno, a realnost drugo.
    Tako je.
    Meni za malo dijete ne trebaju modne marke i da mogu kupiti trenirku domaće proizvodnje za 80 kuna, pamučnu i kvalitetnu, kupila bih. Ali, danas je cijeli svijet na krive noge postavljen. Kupi robu od (propale) Pamučne industrije ili od Kamenskog - kupio si jeftinije od truda potplaćenog Hrvata. Tako da mi je jedini kriterij - što jeftinija robica a da se ne raspadne prije nego što je dijete preraste. Jer smo svi potplaćeni; svi koji živimo od rada.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sanjas33 prvotno napisa Vidi poruku
    u svakom slučaju ću radije davati novce u našem HM i naši radnici će biti plaćeni valjda od te prodaje, nego da idem prek granice npr. do Austrije i još im dam za vinjetu i potpomaže austrijsku privredu!
    I s ovim se slažem.
    A te velike uštede u kupovini preko granice proizlaze i dobrim dijelom na utaji poreza. Žao mi je, nemam ljepšu riječ. Znači povrat poreza od austrijske ili slovenske države dobiješ, a svojoj državi PDV ne platiš. Nema po tome sreće, bar za mene.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

je, ovisi za kaj placas. da placas normalnoj zemlji kojoj je cilj neka dobrobit njenih gradana pa ajde. ali placas da se lopovi nauziju i da syebu sve sto se syebat da, a ponekad i ono sto se ne da.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tak da je cijeli taj koncept (moralne) odgovornosti (moralno) upitan

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    je, ovisi za kaj placas. da placas normalnoj zemlji kojoj je cilj neka dobrobit njenih gradana pa ajde. ali placas da se lopovi nauziju i da syebu sve sto se syebat da, a ponekad i ono sto se ne da.
    Pa upravo u svemu tome mi je jedina satisfakcija - da nisam i ne želim biti kao oni.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    ali ja znam puno penzionera, samih, koji žive u centru, u ogromnim stanovima sami, kukaju da nemaju za preživit i naravno za plaćat pričuvu, a ne žele iz centra...
    Ovo je skroz off topic ali moram ipak reći da penzioneri gdje god živjeli ne žele iz svojih kuća i stanova, nema to veze sa centrom grada......ali ti stanovi u centru su nekima interesantni pa im penzioneri koji su u njima smetaju.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    I šta hoćeš reći - da se bojkotom H&M ovaj kriminal bude ispravio? Ako bude, OK, odmah bojkotiram H&M na Cvjetom. Ali i sama znaš da neće, pa je bojkot H&M vrlo naivan potez.
    Ono što ja sama protiv tog kriminala mogu napraviti jest bojkotirati, na žalost nemam neke moćnije metode.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam ni ja niti zelim biti ko oni, ali nisam ni budala, kak se ono veli, vesla sisala. ja ne okrecem drugi obraz tako lako

ne gledam da nekog zeznem na svakom koraku, ali necu se ni pretjerano trsit da postujem drzavu koja me bezocno krade.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

planiram kupovati tamo ako mi se neto svidi i bude prihvatljivo cijenom...iako u centra grada rijetko idem..

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Zezaš se?
    Ne.
    Zakaj misliš da se zezam?
    Haso i mujo ima jako dobru kvalitetu za cijenu i zato ću tamo kupovati, jednako kao što sam i do sada kupovao u Hase i Muje po drugim gradovima u Europi. Sad ću moći i u Zagrebu.
    Ima i drugih dučana u ZG s odjećom takve prosjećne kvalitete (npr. Marks & Spencer), ali su skuplji.
    Zakaj onda ne bi isto takvu obleku kupovao za manje novaca?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne.
    Zakaj misliš da se zezam?
    Haso i mujo ima jako dobru kvalitetu za cijenu i zato ću tamo kupovati, jednako kao što sam i do sada kupovao u Hase i Muje po drugim gradovima u Europi. Sad ću moći i u Zagrebu.
    Ima i drugih dučana u ZG s odjećom takve prosjećne kvalitete (npr. Marks & Spencer), ali su skuplji.
    Zakaj onda ne bi isto takvu obleku kupovao za manje novaca?

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a to da cijene kvadrata u centru nisu puno veće nego na periferiji , to su priče za malu djecu.
    Znatno povoljniji kvadrat je tek ako odeš daaaleko od centra (pogledaj kako cijena od centra ne pada znatnije sve do Podsuseda, Dubrave itd.), kako se to isplati nekome tko mora svaki dan u grad na posao, ili tko ima 80 godina i ne zna hoće li doživjeti da obavi dvije kupoprodaje i preseli se, jedini ljudi s kojima se druži su u krugu 200m? Ići u zamjenu stana za periferiju i svu tu gnjavažu i rizik da bi ti na koncu ostalo recimo deset tisuća eura razlike (p.s. nisu svi stanovi u centru po 200 kvadrata) nije bogznakakav financijski potez. Treba stan nekome prodati, novi kupiti, platiti porez, selidbu, jel ti vidiš neku bakicu od 80 godina bez igdje ikoga kako to obavlja? Osim toga, većina ljudi koja si ne može priuštiti troškove održavanja i grijanja tih starih stanova nema ni stan u bogznakakvom stanju, i takvi se stanovi prodaju puno puno povoljnije nego što legende kruže. Barem u zadnjih nekoliko godina. Ali iz nekog razloga kad živiš u centru onda si valjda razmažen jel ležiš na stanu od 3000 EUR po kvadratu. Koji vic. Oprostite na pomalo offtopicu.

Tanči, znam za tu neku priču s kinodistribucijom, i cijela priča sa Cinestarom ima smisla (već mi nešto manje ima smisla da je to servirano za TH jer je on u tu priču ušao dosta kasnije i bio do grla u nekim drugim projektima u to vrijeme, ali naravno svašta je moguće), ali opet da su Kinematografi po tom projektu išli kopati i raditi multiplex, pa sigurno bi se opet nešto rušilo i gradilo novo i sigurna sam da bi dio ljudi kojima sad smeta Cvjetni prolaz protestirao i protiv toga. To je taj dio ljudi i ljudske prirode s kojim se ja ne mogu poistovjetiti o čemu god da se radilo. Netko je gore napisao, i HNK je bio problem kad je napravljen. Nije ovaj projekt u tom rangu važnosti, ali sjetite se da je i Eiffelov toranj u Parizu bio godinama omražen, mnogi stručnjaci toga doba gnušali su se nad njime, Parižani se bunili...
    Neka vrijeme sudi samom projektu, a nezakonitostima sud.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa Vidi poruku
    Znatno povoljniji kvadrat je tek ako odeš daaaleko od centra (pogledaj kako cijena od centra ne pada znatnije sve do Podsuseda, Dubrave itd.), kako se to isplati nekome tko mora svaki dan u grad na posao, ili tko ima 80 godina i ne zna hoće li doživjeti da obavi dvije kupoprodaje i preseli se, jedini ljudi s kojima se druži su u krugu 200m? Ići u zamjenu stana za periferiju i svu tu gnjavažu i rizik da bi ti na koncu ostalo recimo deset tisuća eura razlike (p.s. nisu svi stanovi u centru po 200 kvadrata) nije bogznakakav financijski potez. Treba stan nekome prodati, novi kupiti, platiti porez, selidbu, jel ti vidiš neku bakicu od 80 godina bez igdje ikoga kako to obavlja? Osim toga, većina ljudi koja si ne može priuštiti troškove održavanja i grijanja tih starih stanova nema ni stan u bogznakakvom stanju, i takvi se stanovi prodaju puno puno povoljnije nego što legende kruže. Barem u zadnjih nekoliko godina. Ali iz nekog razloga kad živiš u centru onda si valjda razmažen jel ležiš na stanu od 3000 EUR po kvadratu. Koji vic. Oprostite na pomalo offtopicu.
    Onda bi po toj logici mlade obitelji hrlile u centar grada i kupovali stanove po "ne puno skupljim kvadratima", a ne se zezali kao i ja i kupovali tamo negdje u periferiji i putovali svaki dan na posao u grad.

P.S. Meni su moji susjedi na metar udaljenosti.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    Onda bi po toj logici mlade obitelji hrlile u centar grada i kupovali stanove po "ne puno skupljim kvadratima", a ne se zezali kao i ja i kupovali tamo negdje u periferiji
    Ja znam nekoliko takvih mladih obitelji. Nisu prošli i ništa skuplje od mene u Novom Zagrebu.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Da sad ne citiram sve, samo ću iznijet par svojih stavova:

Zagrepčanka sam i mislim da se grad mora mijenjat - iako se gnušam brojnih stvari (najbolji primjer: zimus šatori na Trgu i na Cvjetnom)

Kupovat ću u H&M-u kad nađem nešto što mi se sviđa i povoljno, ako ću bit u mogućnosti. I to NEMA veze sa štednjom za put u Austriju/Sloveniju, jer tamo nisam ni išla jer nisam imala para za put.

Žalim za kinima.

Osobno znam nekoliko mladih (nažalost iskompleksiranih, in my humle opinion) ljudi koji su iz finih stanova izvan centra otišli doslovno u rupe u centar grada - jer oni su sad ljudi u centru, ne?! E sad to što su neki naknadno dobili djecu i skužili da sad taj život u centru i nije neka dobit, ili što su drugi nakon par godina shvatili da nikad ne vide sunčevog svjetla jer žive u suterenima i pod vječnom vlagom, to je drugi par rukava.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pepi, i mi smo kupili stan recimo na periferiji, najviše zato što ja znam zbog roditelja što znači održavanje starog stana i grijanje 4 metra visokih soba. Meni uopće ne paše centar kao mjesto za život s obitelji, iako bi mi muž tada mogao pješke na posao. Većini je mladih obitelji svaka kuna i svaki kvadrat bitan kad kupuju stan i naravno da centar nije bagatela, ali sam napisala da cijene ZNATNIJE padaju tek na debeloj periferiji, a netko tko već živi u centru neće ući u troškove i stres selidbe i kupnje novog stana da bi ušićario neku siću, ako uopće. Trenutno znam iz prve ruke za dva stana (nisu u suterenu, čak ni prizemlju, čistih papira) koja se prodaju u najužem (unutar 5 minuta hoda od Trga) centru grada za 1800EUR po kvadratu i nitko mjesecima ni ne zove!

Ripcord, ti bolje poznaješ svoje prijatelje pa valjda znaš njihove motive, nevjerojatno mi je glupo da netko ide živjeti iz normalnog stana u podrum samo da bude u centru, (no svatko ima svoje veselje), ali je i činjenica da oni trenutno svoj suteren u centru ni ne mogu zamijeniti za puno bolji stan drugdje u ZG, osim naravno da debelo doplate.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ripcord, ti bolje poznaješ svoje prijatelje pa valjda znaš njihove motive, nevjerojatno mi je glupo da netko ide živjeti iz normalnog stana u podrum samo da bude u centru, (no svatko ima svoje veselje), ali je i činjenica da oni trenutno svoj suteren u centru ni ne mogu zamijeniti za puno bolji stan drugdje u ZG, osim naravno da debelo doplate.
    Znam da trenutačno ne bi profitirali, ali samo sam htjela navesti da ima stvarno ljudi kojima je bitno da su u centru, iako smatram da većinom u centru stvarno žive starci koje razumijem da im nije do seljakanja u poodmakloj dobi. I sama sam u djetinjstvu živjela u centru i roditelji su se preporodili kad smo se preselili i s nama klincima nisu iz zgrade izašli ravno na tramvajsku stanicu.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ja zivim bas u takvom dvoristu i ne vidim da ni ja ni mojih 50 susjeda imamo opciju zivjeti u ljepsem i bogatijem okruzenju, ali eto odbijamo
    OT: mene baš krasne uspomene vežu uz tvoje dvorište!

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Slažem se s tobom Ripcord, ima, i uvijek će biti ljudi kojima je samo važno da su u centru, ali to ne utječe previše na cijenu kvadrata ondje. Samo sam htjela pojasniti da imati stan u centru ne znači imati zlatnu koku s kojom možeš riješiti sve životne probleme te da je većina tih zgrada u jako lošem stanju, a u privatnom su vlasništvu i ako sutra neki novi TH dođe s lovom lako će i sasvim legalno isplatiti stanare od kojih će mnogi to jedva dočekati i sagraditi tamo štogod želi ako za to dobije dozvolu. Mene zanima kakvu alternativu predlažu oni kojima ovo samo po sebi smeta? I koga smatraju odgovornim za tu situaciju?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam živjela u jednom takvom gradskom dvorištu. Bila su to lijepa vremena ali tamo više nikada ne bih voljela živjeti...
    Vlaga uuuubija, a ja sam dok se nismo odeslili imala jako veliki respiratornih problema! I dan danas kada prođem gradom kad mi zašnjofa sjetim se toga...
    A sjećam se i susjede iznad nas kod koje je smo išli "učiti" njemački, imala je toliko visok stan da bi stao još jedan bez problema. E to treba održavati, grijati...A da ne govorim da čim izađeš iz stana si na cesti i u gradskoj vrevi...Mada to su bile 80-te, daaaaaaaleko ljepše godine nego ove danas.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    A garažu jedva čekam.
    .
    moram priznati da ovo ne razumijem- niti 200 m dalje imaš javnu garažu koja je stalno prazna (ona na Tuškancu), odnosno, u zadnje vrijeme je nešto popunjenija jer su je popunili autima političara u Saboru. Do tada je na semaforu koji pokazije popunjenost uvijek bila cifra preko 200.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    moram priznati da ovo ne razumijem- niti 200 m dalje imaš javnu garažu koja je stalno prazna (ona na Tuškancu), odnosno, u zadnje vrijeme je nešto popunjenija jer su je popunili autima političara u Saboru. Do tada je na semaforu koji pokazije popunjenost uvijek bila cifra preko 200.
    Garaža na Tuškancu je radnim danom u radno vrijeme puna sve do najdublje etaže. Tek tamo ima mjesta. I ostale garaže u centru su prilično popunjene.
    Moje osobno mišljenje je da će se problem zagrebačkog prometa i silnih automobila riješiti jedino gradnjom podzemne ili nadzemne željeznice, ali od toga ništa još dugo. Dok god meni javnim prijevozom treba u jednom smjeru skoro sat vremena, a autom 15 minuta ja ću ići autom ako i kad si mogu priuštiti jer mi moje vrijeme puno znači, pogotovo ako me dijete čeka, a i tramvaj plaćam kao i parking. Ne želim se vozikati dva sata javnim prijevozom jer trebam obaviti nešto od pola sata u gradu.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa to je začarani krug, tramvaj vozi sporo jer se gura među automobilima, vlak dodje s krajnjeg zapada Zg do Gk za 20ak minuta. A GK je praktički centar grada..
    jednostavno nema što bit parkiranja u centru, osim za stanare, nit garaže nit ikakve druge opcije.
    i cijena javnog prijevoza je prestrašna. I još će bit gora.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    pa to je začarani krug, tramvaj vozi sporo jer se gura među automobilima, vlak dodje s krajnjeg zapada Zg do Gk za 20ak minuta. A GK je praktički centar grada..
    jednostavno nema što bit parkiranja u centru, osim za stanare, nit garaže nit ikakve druge opcije.
    i cijena javnog prijevoza je prestrašna. I još će bit gora.
    Ovo boldano bi bilo čisto maltretiranje ljudi, dokle god su u centru tolike institucije u koje ljudi često trebaju ići.
    To što se tramvaj gura među automobilima je problem toga što se ljudi voze po žutoj traci i što je sve skupa loše isplanirano kao recimo u Savskoj. Ja recimo u najveću gužvu nikad ne idem autom ako ne moram, a ti bi me osudila da i onda kad mi treba 15 minuta autom idem 45 minuta u svakom smjeru tramvajem jer se u gradu ne mogu parkirati iako sam voljna to platiti i time (direktno ili indirektno) puniti gradski proračun?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

OT: moj trudnički mozak pročitao naslov topica: da li ćete kupovati stan na Cvjetnom?!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ovo boldano bi bilo čisto maltretiranje ljudi, dokle god su u centru tolike institucije u koje ljudi često trebaju ići.
    To što se tramvaj gura među automobilima je problem toga što se ljudi voze po žutoj traci i što je sve skupa loše isplanirano kao recimo u Savskoj. Ja recimo u najveću gužvu nikad ne idem autom ako ne moram, a ti bi me osudila da i onda kad mi treba 15 minuta autom idem 45 minuta u svakom smjeru tramvajem jer se u gradu ne mogu parkirati iako sam voljna to platiti i time (direktno ili indirektno) puniti gradski proračun?
    to da bi ja nekog osudila je daleko preteška izjava. Nebi, i ja sam parkirala u Tuškancu prekokoji puta.
    Samo kažem da grad može vrlo dobro funkcionirati i tako da ne postoji parking u centru, da se proširi pješačka zona, da se ograniči vožnja dublje od zelenog vala..
    Problem je u tome što traži drugačiju regulaciju-i cijenu-javnog prometa-a njima se to jelte-neda.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je, recimo, bilo izuzetno bitno da zivim u centru Zagreba. Pretpostavljam da bih se, zbog neke teze vise sile bila preselila negdje van (strogog) centra, ali, eto, to se nije dogodilo.

Nisam se zbog toga osjecala iskompleksiranom... pa ni najmanje. Nikad mi nije bilo zgodno voziti se tramvajem, nisu me zanimali parkovi na nasipu, pogled na Savu... bas mi je bilo lijepo gledati katedralu, Sljeme i Vlasku.

Dok sam se bavila razmisljanjem o preseljenju van maminog stana (a prije nego sam znala da cu preseliti... jako daleko centra Zagreba), gledala sam iskljucivo stanove u centru. Ne bas suterene, to mi se nikad nije svidjalo, ali bila bih pristala na manju kvadraturu na lokaciji koja mi je odgovarala. (Da napisem koja je, mozebitno bih zavrsila s gadnom etiketom na ledjima, iz ovog ili onog razloga. )

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nema teorije da udjem u novi centar koji je nastao prljavim dilovima i obilazenjem zakona. gradnja tog centra je slika i prilika generalnog stanja u hrvatskoj ...

Stray: nemozes usporediti uredjenu drzavu s ovom banana republikom ... Za pocetak u NL urbanisti znaju svoj posao i bez njih se nemoze graditi-

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Možemo zaobići taj centar i H&M (nije me nikad zanimao shopping u centru, pa neće ni dalje) ali ne možemo baš uvijek zaobići Gundulićevu. Baš sam danas čula da će biti dvosmjerna od ugla Varšavske do zelenog vala, ako sam dobro zapamtila. I sad je krkljanac, a bit će još i veći. Daklem, drago mi je što (više) ne živim u centru. A odlazim tamo s rukama u džepu, u kazalište, na izložbe i slično. Ne pada mi na pamet ići onamo kupovati. IZnimka je Profil megastore, ali ni to mi nije omiljeni dućan, upravo zbog lokacije.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.03.2011. at 20:30

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je taj krkljanac bio jedan od razloga zasto sam voljela zivjeti u centru, da sad jako pojednostavim. Ono, bas me briga za promet, sve sto sam trebala/zeljela, mogla sam pjesice. Ili biciklom. Ili sto vec.

Sto se centra tice, necu u njemu kupovati. Tu je sve puno jeftinije, sad mi je i H&M preskup. :skrtica:

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je taj krkljanac bio jedan od razloga zasto sam voljela zivjeti u centru, da sad jako pojednostavim. Ono, bas me briga za promet, sve sto sam trebala/zeljela, mogla sam pjesice. Ili biciklom. Ili sto vec.

Sto se centra tice, necu u njemu kupovati. Tu je sve puno jeftinije, sad mi je i H&M preskup. :skrtica:
    Tebe ni ne računam pod strogi centar. Mislim, dok se nisi preselila u daleku periferiju

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa bio je poprilicno strogi centar.

A molim lijepo, nakon godine dana pored polja kukuruza, opet sam u centru grada.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 29.03.2011. at 05:46

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

neću kupovati u hm-u na cvjetnom. neću ni bojkotirati hm, nego sjesti u auto i u arena centar. ako mi dođe.

ali gadi mi se način na koji je th dobio dozvole. na prevaru su dobili javni interes, zbog pasaža na gundulićevu, pa kad im stomatološki faks nije htio prodati zgradu (a to su mogli znati, i vjv su znali i ranije), pasaž je nestao, a javni interes je ostao-baš zanimljivo.

rampa u varšavskoj je pojela dobar dio lijepe pješačke zone, kakav će promet biti u gundulićevoj tek ćemo vidjeti. fasada nove zgrade je predimenzionirana i nakaradna, samo sad je nova a ljudima je lijepo da se nešto sjaji.

cvjetni trg je mali trg u centru malog srednjoevropskog grada (mali je stari centar, ne računam naselja koja su često urbanistički nebulozna, a promet je jako nefunkcionalan pa se do periferije jedino vlakom može bez stajanja u kolonama), ova nova zgrada i garaža s rampom su potpuno van mjerila.

a netko je napravio usporedbu s parizom- ok, jeste li bili u parizu? jeste li prošetali npr kroz marais? jeste li tamo vidjeli takve zgrade? mislim da niste. parižani jako čuvaju svoj povijesni centar grada. tako da osim u defenseu i osim tour montparnasse nema nebodera u centru.

ovaj projekt mi je eventualno usporediv sa les halles- što je apsolutno urbanistički promašaj, n'est-ce pas?

e, a što se tiče staraca u centru, jesu li oni krivi što je ova država takva da stari ljudi često nemaju od čega živjeti? da smo normalna država stari ljudi ne bi kopali po kontejnerima nego bi sjedili na kavi u gradskoj kavani i živjeli ko što živi žuži jelinek. (mene osobno strašno smeta kad su ljudima starci krivi za sve, te se voze tramvajem, te žive u starim stanovima te sporo hodaju - mjerilo ljudskosti je odnos prema nemoćnima)

znam da moj bojkot neće naškoditi ni th a ni hm-u, to je moj osobni protest.
    Posljednje uređivanje od Joe : 29.03.2011. at 09:02

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

joe, svakitida

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

tnx draga

da se razumijemo, nisam protiv uređivanja grada, ali sa mjerom. i sa mjerilom.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa Vidi poruku

da se razumijemo, nisam protiv uređivanja grada, ali sa mjerom. i sa mjerilom.
    eh, to mi je standardna parola-održivi razvoj, održivi razvoj
    nažalost, neće to obično s korupcijom pod ruku...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

zadnjih godina, da ne velim desetljeća, zagreb se uređuje na način da se kolje zlatna guska. potrošit će se prostor da bi jedna grupa ljudi živjela ko bubrezi u loju. a to im je omogućeno, prilika čini lopova. strašno.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    joe, svakitida
    X

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove