-
-
od rjeci do rjeci kao da sam ja napisala post... i mene interesuje...
-
I mi imamo jednu takvu zlijezdu. Pedijatrica ga je pregledala i rekla da to nije nista opasno, da je okrugla i pomicna. Navodno je to cesto u beba i samo nestane. Rekla je da samo pratim da li naglo raste. Ja joj na svakom pregledu napomenem za taj cvoric da ga opet pogleda. Nedavno je dobio jos jedan cvoric do starog...
-
moj mali ima 2 godine i dosta tih čvorića i svaki put ih pedica pogleda....veli da je to normalno kod malih, pogotovo koji imaju često upale pa su na antibiotiku (znam i ja jer sam do puberteta stalno bila na penicilinima i puna tih čvorića)
da bi bila mirnija, odi napravi KKS pa će se točno vidjeti da li (nedajbože) ima mjesta panici
sretno
-
Limfni čvorići su obično znak neke upale. Meni su bili povećani po cilom vratu u vrijeme dok sam imala mononukleozu (nikom je ne bi poželjela) i evo 5 godina nakon toga ostala su mi 2, 3 povećana ispod brade. doktor mi je rekao da je sve u redu dok ne mijenjaju oblik.
Druga stvar je što si i sama sklona tome, tako da je beba možda to naslijedila od tebe.
a kako treće, moj muž kad je bio mali također je imao povećane limfne čvorove po vratu i jedan doktor mu je rekao da hitno mora u Zg operirati to, a drugi doktor je rekao da ni u ludilu se to ne dira, da je to sasvim normalno i da će proći, i evo živ i zdrav 25 godina nakon što nikakvu operaciju nije ima...
Možeš napraviti KKS da vidiš ima li možda kakvu upalu, čisto da sebe smiriš, moguće da je od zubića... Iz svog iskustva smatram da se limfni čvorovi povećaju ili pojave kad je organizam slab, znači od upale, od temperature, od pada imuniteta...
-
-
U nas cvorici nemaju veze s upalom. Maleni je zdrav i KKS je u redu.
Isto tako mu se vidi kad istegne vrat i okrene glavu u stranu...
Ja se nekako ne brigam previse oko toga... Vjerujem da je to sve okej..
-
ja sam mome bas primjetila u vrijeme dok mu je bio zacepljen nosic, a poceli su i zubici...ali i ja to imam citav zivot, a zdrava sam , osim MPO nikad ni zbog cega nisam bila kod dr.
-
-
moj stariji ima 4 čvorića...2 se uvijek vide na vratu (svaki sa jedne strane), 2 su iza uha ispod kose (isto simetrični)....svaki put ugnjavim pedicu za to (skužila prije prvog pregleda kad je imao mjesec dana) i uvijek kaže da je to normalno, samo da pratim jel se povećava...
-
sve je to okay i normalno, i Š ima to i bili kod pedice da opipa i rekla da je sve okay i normala, tak da no sikiriki...
-
i moj ima povečane limfne čvoriće. pedijatrica rekla da je to normalno kod djece do 2 godine. može biti povezano s nekom virozom, a i ne mora
-
Moj nije beba, ima 7 godina, ali ima već sigurno dva tjedna povećan limfni čvor s desne strane (čini mi se da je velik otprilike kao pola prepeličjeg jajeta). Prije mjesec dana je bio bolestan i pio antibiotike, ali sad je ok, čak mu niti nos ne curi. To ga ništa ne boli.
-
Nas je cvorko narastao... Veci je od dva cm... Ultrazvuk vrata smo radili prije nesto vise od mjesec dana i uskoro moramo opet... Ako se povecalo- kaze da ce punktirat... Nadam se da nece....
-
Osoblje foruma
I nama je receno da je normalno, oboje su to imali (malac jos uvijek ima, cura ne).
-
Limfni čvorovi na vratu koji se mogu napipati su ne znače ništa patološko, nužno je reagirati ako neki od njih značajnije mijenja veličinu.
-
Potpisujem sve što su cure napisale, nama je isto doktorica rekla da nema mjesta panici sve dok ne mijenjaju oblik i dok su veličine zrna graška, to je sasvim normalno
-
Pa mene bas toga i strah.. Posto je vec prosao 2 ture antibiotika (radi drugih stvari) doktori su rekli da ce to vjerojatno utjecati i na zlijezdu da se smanji... A ona narasla, hmm
Ima i drugih malih zlijezda podosta, cak i po tjemenu. Al ova je XL, i nije vise okrugla vec se izduzila.
-
Hmmm...a kad idete ponovo doktoru?