zanima me vaša iskustva tj. koju ste hormonalnu stimulaciju primile za IVF.. žene koje imaju dijagnozu endometrioze ?
izrazito sam zahvalna
zanima me vaša iskustva tj. koju ste hormonalnu stimulaciju primile za IVF.. žene koje imaju dijagnozu endometrioze ?
izrazito sam zahvalna
I mene zanima isto pitanje, pa se pridružujem pitanju?
Nisam primjetila da sam do sada zbog endometrioze imala neki poseban tretman, svaki put sam dobivala drugaciji protokol. Isto tako i moja prijateljica koja ima tezi oblik od mene.
1. Gonal od 3DC (kratki protokol)
2. Gonal od 3DC (dugi protokol-sve počelo 21.DprethodnogC)
3. Menopur od 3DC (kratki protokol)
meni je dobitna kombinacija bila br.2, ali kao i taca mislim da nema veze s endometriozom, slično je i bilo i drugima oko mene
Zbog dijela endometrioze koji je zahvatio moj desni jajnik on nikad nije dobro reagirao kao lijevi.
A da li je endometrioza uzrok činjenici da sam sa 38 Gonala dobila isti broj folikula kao i sa 19 - e to ne znam.
Uglavnom na kraju je upalio IVF(ICSI) sa 19 Gonala
U oba postupka menopur, kratki protokol. Jedna cura mi je rekla da je za endometriozu uzimala malu dozu decortina. Jel zna netko nešto o toj kombinaciji? Smije li se koristiti taj lijek kad imaš visoki fsh? Meni je dr htio dati decapeptyl za endo ali kaže da ne smije zbog fsh.
Ako tko ima kakvo iskustvo nek javi
Ja također imam endometriozu. Operirana 2009., desni jajnik je jako loše reagirao na Klomifen. Svaki put nakon uzimaja bi cista rasla i rasla na jajniku, nikada nisam imala takve bolove u životu. U stimulaciji sa Menopurom i Decapeptylom nisam imal taj problem. Tako da sam sigurna da mi je Klomifen jako pogoršao stanje.
Oba puta dugi protokol.
1.put Superfact sprej od 21.dc i Menopur od 3dc
2. put Decapeptyl od 21dc i Menopur od 3dc
Aneri i koliko si imala j.s.?
Ja sam probala s klomifenom ili menopurom jednom sa Gonalima i Menopurom uvijek bi na kraju bile 1,2 j.s. samo jednom 3 i to s klomifenom. No isto sam primjetila da mi je cista na jajniku dosta rasla kad sam bila učestalo na klomifenima (ne odmah ali nakon par mj.)
Evo da se i ja javim.
Danas nam je 15 tjedana i 1 dan. Još uvijek na trenutke ne vjerujem.
Uspjelo je sa trećim stimuliranim postupkom.
Lijevi jajnik u niti jednom postupku nije reagirao ( sa njega je ranije operirana cista ). U zadnjem postupku na njemu je ponovno manja cista
1/ Dugi protokol Decapeptyl/Gonal 7 stanica 3 embrija 3.dan najbolji 4 stanice beta 0
2/ Antagonist protokol Menopur/Cetrotide 13 stanica vraćene 2 savršene blastice biokemijska ( 1. FET - 3 embrija 5. dan beta 0 )
3/ Antagonist protokol Menopur/Cetrotide 10tak stanica samo dvije zrele, oplođene i vraćene kao osmostanični embriji 3.dan
Par mjeseci prije dobitnog postupka pila sam zdravac i matičnu mliječ.
Nakon transfera uz Andol, Utrogestan, Bromergon dodana je i mala doza DECORTIN-a.
Sretno!
Posljednje uređivanje od TwistedQ : 11.03.2011. at 20:34
Bravo Twisted, znači ti si uzimala i decortin od kada ako mogu pitati?
Ambra isto pitanje i za tebe, vidim da si u zadnjem ostala bez transfera, zašto?
1/ Suprefact od 1.dc + Gonali 19 kom = 8 nezrelih JS - nema transfera
2/ Gonali 19 kom = 5 js, od kojih 2 nezrele, 2 vraćene, 1 odustala
3/ Decapeptyl od 1dc + Gonali 19 kom = 5 JS - zanimljivo, isto kao i kod #2#
4/ Gonali - javim rezultate za 20 dana
Jednom sam pitala dr za Klomifen, ali mi nije dopustila - zbog endometrioze.
Posljednje uređivanje od Snekica : 06.03.2011. at 19:33
Snekica...dobro su tebi savjetovali, sigurna sam da mi je Klomifen jako naškodio, da sam bar iz početka krenula sa stimuliranim postupkama!
Mala Mimi..., ovaj put je spermiogram bio jako loš. Jajne stanice su bile normalne. Predpostavljamo da je uzrok viroze, koji je mm imao nešto prije postupka, s visokom temp.