Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: bol kod rebra kao posljedica kašlja

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno bol kod rebra kao posljedica kašlja

U 34. sam tjednu trudnoće i zadnjih više od tjedan dana gadno prehlađena. Na početku su me kod kašljanja boljele - žao mi je, ne znam anatomiju - "neke točke" kod rebara, mišići, tetive, što li. Sad me boli još samo na jednoj strani, ali užasno, i ne više samo dok kašljem. Strah me da nije nešto puklo. Ne boli više samo dok kašljem, nego pri različitim kretnjama, a mjesto je i kad ga napipam bolno. Sad sam se već počela brinuti da ću zbog toga morati na carski... U ponedjeljak mi dolazi babica u posjet, vidjet ćemo ima li ona ideju o čemu se radi. Zna li netko na forumu?
    Hvala unaprijed!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

identično, ali skroz identično mi je bilo prije par mjeseci nakon što sam preboljela gripu s ubitačnim kašljem.
    ali prošlo je

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

A gle, može bit svašta..svojedobno imala istih (ali ne u trudnoći) problema i nepodnošljive bolove u predjelu rebara..otišla doktorici pa mi nabrojala da može biti bilo šta..od toga da može stvarno bit poslijedica silnog kašlja i naprezanja pluća, mišića i rebara prilikom kašljanja, do toga da može bit povezano s vratnom kralježnicom, općenito kralježnicom i cirkulacijom...ma ono, može bit bilo šta.Vjerojatno je tebi ipak došlo kao posljedica silnog napora od kašljanja, ali ipka tolko boli, pođi doktoru.Bolje da on potvrdi i veli da ne brineš.Btw.kakav je kašalj, jel suhi ili iskašljavaš već?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

u 34. tt sam i ja imala bolove kod rebara na lijevoj strani. nisam mogla taknit.al nisam bila tad bolesna nego u 26. tt sam bila užas bolesna i užas kašalj imala.možda je bilo povezano.i lagano prolazi.al osjecaj je koda je natuceno to misto.a nisams e udarila nigdi.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

možda je upala porebrice... ja sam ju dobila tijekom jedne jake prehlade, kašljala sam kao manijak. doktoru draga!

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala, cure! ići ću sljedeći tjedan doktoru...

priscila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Od kašlja teško da je nešto puklo. Najvjerojatnije je zbog kašlja i grčenja mišića došlo do uklještenja tj. nadražaja živca. Nije ugodno, ali proći će nakon nekog vremena

priscila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

berlinka, ima li kakvih novosti? Jel ti bolje?

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mjesto je još malo bolno, ali je puno bolje. Nije mi se dalo ići doktoru, kaže moj poznanik liječnik da je vjerojatno riječ o "intercostalneuralgie" (na njemačkom), da zapravo dolazi od kralježnice i da nije zabrinjavajuće. Moguće je da je povezano s kralježnicom jer se zbog ogromnog trubuha nepravilno držim, pokušavam se nadviti nad njega dok jedem, perem zube i sl.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •