Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: leukociti

mali princ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno leukociti

molim malu pomoć....i nešto da me smirite!
    dakle, trudna 26+4, sve do sada uredno, danas na pregledu urina sa onim trakicama kaže sestra sve povišeno!!! hitno dati urin i čekaj pola sata!!
    Nakon primljenog nalaza dokica kaže da je ipak sve ok! Ja i dalje nisam mirna jer vidim da su leukociti 5-10 (0-2 je normalno)...ona kaže da je to ok! Sad...je li to stvarno normalno? Vaša iskustva?
    Dala mi je i uputnicu za urinokulturu da napravim za svaki slučaj do sljedećeg pregleda, kao nije ništa hitno!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I inače je normalno do 10 L u vidnom polju u urinu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I meni su u trudnoći uvek malo bili povećani leukociti u urinu, doktor nije mislio da je to nešto zabrinjavajuće.

mali princ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nisam imala mira, pa sam googlala po netu...koliko sam skužila, normalno je povečanje u mokrači do 11 ili 13...tako da je ok!

Hvala vam!

priscila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nalaz nije za zabrinuti se, a urinokultura će sve rasvjetliti

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj priscila prvotno napisa Vidi poruku
    Nalaz nije za zabrinuti se, a urinokultura će sve rasvjetliti
    slažem se
    evo moje iskustvo, prije 10 dana leukociti su mi bili 15-20, a urinokultura je pokazala neko povećanje bakterije na 1000 (ne znam točno o kojoj se radi, nisam još došla do nalaza), preporuka mi je samo puno tekućine, jer to nije za antibiotike

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moji leukociti su od 2-5, a "normalno" je od 0-2.
    dobila vaginalete rojazol i preporuku za uvin čaj, ali nisam još počela ni sa jednim ni sa drugim

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

preporuka je NE PITI uvin čaj u trudnoći. proguglaj malo.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    preporuka je NE PITI uvin čaj u trudnoći. proguglaj malo.
    jesam već i zato ga i ne pijem nego umjesto njega brusnicu, ali mi nije jasno zašto ga ginići i dalje preporučuju.

buci-buci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kad sam bila na zadnjem pregledu kod socijalnog ginekologa isto tako su mi leukociti bili povišeni, na što je ginekologica isto digla paniku i poslala me na pretrage. Tjedan dana kasnije išla sam na 4D uzv kod svog privatnog ginekologa pri čemu sam mu ispričala i za te povišene leukocite (koji bdw, kod njega nisu bili povišeni,a nisam trošila nikakve antibiotike). Na moju priču on mi je rekao da se ništa ne zabrinjavam, pogotovo ako leukociti nisu povišeni u krvi. Naime rekao mi je da dok piškimo iz rodnice može kapnuti sekreta u urin. Taj sekret iz rodnice, u trudnoći je uvijek pun povišenih leukocita. Dakle nema mjesta panici. U iznimnim slučajevima ukoliko to ginekolog procijeni treba napraiti krvnu sliku i urino kulturu. Dakle ovi povišeni leukociti pri redovnom pregledu ne trebaju nas zabrinjavati (pod uvijetom da nemamo neke upale).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •