Stranica 6 od 16 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 773

Tema: Popis stanovništva i izjašnjavanje po pitanju vjere

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Pčelice, malo mi se ne da pisati, a malo mi se čini ispraznim jer ne mogu u detalje iznijeti situaciju. Uglavnom ja nemam nikakvih problema s tim kako se izjasnjavam, ni na temu vjere, ni seksualnosti, ni nacionalnosti... Problem je u tome kome i kojim uvredljivim tonom ce se moje izjasnjavanje servirati uz sprdnju i podsmijeh. Meni nece, jer me boli dupe, ali ima onih kojima hoće i koje će to dirati...
    iz tog razloga bilo bi dobro da postoji i opcija anonimnog ispunjavanja na neki način.
    Npr da onaj tko to želi može ispuniti pitanja preko kompjutora ili ih ubaciti u neku kutiju kao na izborima. Jer ovako će se teško dobiti pravi podaci za neka od navedenih pitanja.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku

malo mi je smiješno ovo pitanje pogotovo za nas koji smo rođeni u staroj Jugi
    tada nije bilo u inozemstvu a sada moram pisati da je bila u inozemstvu... netko bi me mogao na nekom sudu optužiti da mijenjam iskaze i da moj odgovor nije pravovaljan
    ali nije to smješno,fakat je tako....tako će MM morat reć za svoju mamu....ali ja sam mislila kad kažu naselje da možda misle na kvart jer sam se ja iz svog preselila i možda ću opet ali sam i dalje u istome gradu rođenja kao i moji roditelji...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pomikaki, to je problem male sredine.
    Posljednje uređivanje od marta : 28.03.2011. at 14:53

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

istina stvarno bi popisi trebali na neki način biti anonimni...a s druge strane tako bi se još gore manipuliralo podacima....jer stvarno još samo da im dam broj kartice i pin i ključ od stana...sve će ostalo znat.....neš ti krađe indetitea na internetu..a popis stanovništva,ha,ha....ide li fotka možda još u prilog

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    na ovo bih se htjela osvrnuti jer mi je zanimljivo iz više razloga:

prvi - sigurna sam da vjernici u citatu navedenih zajednica (Jehovini svjedoci, druge manje ili veće vjerske zajednice) uopće ne dvoje za što će se izjasniti na popisu.
    I suprotno od gore iznesenoga, ili možda navike većine katolika, osobno se nikad nisam uvrijedila kad mi dođu Jehovini svjedoci. Dapače, pustim ih u kuću, popričam, pročitam Kulu stražara (koja mi je dosadna), ali i onaj drugi časopis "Probudite se", koji je dobar i ima korisnih stvari.
    Primala sam i one mlade Mormonske misionare, upoznala neke iz Adventističke crkve, koji su me pak fascinirali koliko skrbe ne samo za duhovni već i zdrav tjelesni životo svojih vjernika (prehranu i sl.), jedan moj dobar prijatelj je član male kršćanske zajednice, napustio je katoličku crkvu jer smatra da krivo tumači Bibliju, da se ne smije štovati Djevica Marija, sveci itd.. Volim čuti njegovo mišljenje bez obzira na to što se ne odričem baš tih navedenih, "krivo štovanih" osoba.

Ma, hoću reći da meni nitko od njih nije neprihvatljiv i za sve mislim da teže istom cilju i šire istu poruku, ali držim krivim, jednako kod svih, da samo sebe smatraju ispravnim.

Naprotiv, sve njih, uključujući i one kojima je sudbina namijenila da se rode na nekom drugom zemljopisnom i civilizacijskom području, držim ispravnim.
    Tu i mislim da je naš velik problem - uzvisivati sebe s punim uvjerenjem da jedino ti ispravno tumačiš Božje riječi.

Drugo, ne bih se složila s Dijanom da je nemoguće ljubiti čovjeka ako ne vjeruješ u Boga.
    Sjećam se dobro da je jedan svećenik, više ne znam koji, vrlo često vjernicima isticao da je uzaludno pričati o ljubavi Božjoj nekome tko nikad nije upoznao ljubav nijednog čovjeka , kojemu ljubav nisu pružali roditelji, okolina, drugi ljudi....
    Samo jedni preko drugih možemo upoznavati što znači biti čovjek i u konačnici što to Bog hoće reći.
    Čovjekoljublje možemo doživjeti i od ateista i od vjernika, baš kao i kranju mržnju prema svemu moralnom i dobrom, znamo da su to jednako radili i oni koji su vjerovali u Boga (ili barem tako govorili) i oni koji nisu.

Ovo s popisom smatram pragmatičnim pitanjem, samo me strah za mujicu gdje će se svrstati
    Nena, potpis na cijeli post. Upravo ovako i ja razmišljam i strašno me ljuti isključivost i uskogrudnost.
    Nego, što se tiče životne zajednice - da ja još uvijek studiram i živim u stanu s cimericom bila bih u istospolnoj zajenici?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa Vidi poruku
    Mjesto stanovanja majke u vrijeme rođenja osobe: ponuđeni su odgovori
    A) u naselju popisa
    B) u drugom naselju RH
    C) u inozemstvu
    koje suludo pitanje. em sam se udala 150 km dalje od matere, a da i nisam, zašto je bitno di je stanovala? nije me niti rodila u mjestu tadašnjeg stanovanja... ma koje gluposti, još malo pa će pitat je li mater imala opituranu kosu i koju nijansu u 30.tt ...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    istina stvarno bi popisi trebali na neki način biti anonimni...a s druge strane tako bi se još gore manipuliralo podacima....jer stvarno još samo da im dam broj kartice i pin i ključ od stana...sve će ostalo znat.....neš ti krađe indetitea na internetu..a popis stanovništva,ha,ha....ide li fotka možda još u prilog
    na slijedećem popisu možemo očekivati da priložimo fotke cijelog struka

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    šta to znači, da ti je dijete od 7-8-9 sigurno hetero
    možda i jest, al to je samo onda defaultan odgovor, nikako ne stoposto točan
    Ne, govorim samo da mi dijete od 7-8 ne zna reći što je a ja ću ga dok ne mi se ne izjasni suprotno vodit pod istom vjerom kao sebe i pod hetero.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ej, nema pitanja seksualne opredijeljenosti, ni djece ni odraslih, šta vam je

a meni je najgenijalne pitanje da li znate na kompjuteru radit tablične izračune
    i obradu teksta
    a ne znam samo što su pp prezentaciju nepravedno izbacili s liste

mislim, možda je korisno to znati, al meni je smiješno

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ima za odrasle, pita te dal živiš u istospolnoj zajednici.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    koje suludo pitanje. em sam se udala 150 km dalje od matere, a da i nisam, zašto je bitno di je stanovala? nije me niti rodila u mjestu tadašnjeg stanovanja... ma koje gluposti, još malo pa će pitat je li mater imala opituranu kosu i koju nijansu u 30.tt ...
    A to je zbog migracije stanovništva valjda..jedino je nejasno što nitko ne pita za oca...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obzirom na razno razna pitanja koja vidim da će biti, da li se od nas očekuje da recimo kažemo svoj OIB? pitam jer naravno da pojma nemam koji mi je, moram tražiti. Jel mi treba još nešto takvo - ovo sve drugo ću valjda znati odgovoriti iz glave

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

a meni je najgenijalne pitanje da li znate na kompjuteru radit tablične izračune
    i obradu teksta
    a ne znam samo što su pp prezentaciju nepravedno izbacili s liste

mislim, možda je korisno to znati, al meni je smiješno
    još najbolje da te popisivač i testira na licu mjesta

cijenjenoj nasljednici bum vjerojatno odabrala "ne izjašnjava se" pošto je sa svojih pet godina premala i prenezrela da shvati o čemu se uopće tu radi. na idućem nek se izjasni kak hoće.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

OIB ili broj osobne
    Posljednje uređivanje od Cubana : 28.03.2011. at 15:59 Razlog: senilnost

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Obzirom na razno razna pitanja koja vidim da će biti, da li se od nas očekuje da recimo kažemo svoj OIB? pitam jer naravno da pojma nemam koji mi je, moram tražiti. Jel mi treba još nešto takvo - ovo sve drugo ću valjda znati odgovoriti iz glave
    Piše na onom obrascu ili OIB ili br.osobne

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

zar stvarno za malu djecu netko pita da li su katolici? kakve su to nebuloze?
    znam jednog dečka koji živi sa ocem i djedom, da li on onda upisuje da živi u istospolnoj zajednici?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Posljednje uređivanje od Cubana : 28.03.2011. at 13:59 Razlog: senilnost

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    znam jednog dečka koji živi sa ocem i djedom, da li on onda upisuje da živi u istospolnoj zajednici?
    pa eto. ja sam sve bliže tome da je cijeli ovaj popis nebuloza... nekako mi se čini najlogičnije da se mala djeca popišu kao članovi obitelji i da se na tome stane

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

cubana
    daddy, ja jedva čekam rezultate, više od broja katolika me zanima broj jedija u hrvatskoj

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

siguran sam da nisam jedini, sila je u Hrvata snažnija nego što mislite

btw, navodno je na jednom od popisa tamo pred kraj juge bilo pobrojano i par Citroena i čak dvije Sanje Doležal pod rubrikom nacionalnost.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Baš me zanima što o popisu misli onaj ex glavni iz ex HG Spota. On je slagao teoriju da Hrvati / stanovnici Hrvatske moraju biti čim više tehnološki obrazovani i maltene bilingvalni (engleski). Bit će bi on mislio mislio da je, vezano za budućnost i (ekonomsko) preživljavanje našeg stanovništva, relevantnije to slaganje tablica, PP prezentacije, i znanje engl, nego pitanja o vjeri i nacionalnosti. Čitala sam taj neki njegov ostvrt na nacionalnu strategiju u podlistku Obzor, nije to bilo nešto jako ozbiljno, više onako... iz drugog ugla... pa me sjetilo na to znate li tablične izračune (ne znam).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.03.2011. at 16:35

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kako ja mogu da se izjašnjavam u nečije tuđe ime, ili netko u moje, Bože pomozi debilane

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cubana
    daddy, ja jedva čekam rezultate, više od broja katolika me zanima broj jedija u hrvatskoj
    čini mi se da nas je dvoje samo na ovoj temi. riješila sam se nedoumica

ponukana ovom temom sam pokrenula pitanje izjašnjavanja vjerske pripadnosti na popisu i među svojim poznanicima i prijateljima... sve mi se čini da će na ovom popisu biti zabilježen porast broja budista, hinduista, pastafarijanaca, pagana i sl.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    I uopće ne razumijem zašto bi ikome trebalo biti neugodno izjasniti se kao katolik, ateist, hinduist ili jedi na popisu stanovništva.
    Pa i nije baš da će popisivači poslije okolo raspredati o tome tko je što rekao
    Na proslom popisu stanovnistva sam bila popisivac u centru Zagreba. Bas ono, u centru. Sto svakako nije mala sredina.

I svaki drugi popisani covjek nije imao zelju/volju/potrebu odgovoriti na brojna pitanja - vjera, nacionalnost, godisnji prihodi... Ne bi oni o tome, rekose.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    cijenjenoj nasljednici bum vjerojatno odabrala "ne izjašnjava se" pošto je sa svojih pet godina premala i prenezrela da shvati o čemu se uopće tu radi. na idućem nek se izjasni kak hoće.
    stvarno... recimo u obitelji ateista, treba li napisati za malo dijete da je ateist? tu se točno vidi kamo smjera taj popis...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Na proslom popisu stanovnistva sam bila popisivac u centru Zagreba. Bas ono, u centru. Sto svakako nije mala sredina.

I svaki drugi popisani covjek nije imao zelju/volju/potrebu odgovoriti na brojna pitanja - vjera, nacionalnost, godisnji prihodi... Ne bi oni o tome, rekose.
    Koje je to ono bilo godine? Vjerojatno se u tome krije ključ.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    stvarno... recimo u obitelji ateista, treba li napisati za malo dijete da je ateist? tu se točno vidi kamo smjera taj popis...
    mislim, meni je drago da si se ti nasmijala al koja je razlika? ateist il katolik?

eto kaae, baš mi je drago da si to napisala kad ne vjeruju
    sad jest drugačija situacija, svakako, al opet i raditoga, kampanja je u redu.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 28.03.2011. at 18:25

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mene isto zanima ovo s istosplonim zajednicama.
    Recimo cimerice ili cimeri, samohrane majke kćerka ili samohrani očevi sinova...

I ovo o državi rođenja.
    Pa da, svi smo mi rođeni u inozemstvu, manje više.
    Koji je tu točan odgovor?

I tablični izračuni. Misli se na Excel i sl. programe?
    Ajde, ovih dana muku mučim sa statistikom, da se konačno negdje mogu pohvaliti da nešto znam.

Uh, još mi je vjera ili nevjera najlakše pitanje na ovom popisu

Marta, razumijem o čemu pričaš. Nažalost, baš je tako, ako nama nečije ogovaranje i ne smeta uvijek se nađe netko koga može povrijediti, a onda tu nema pomoći.
    Posljednje uređivanje od Pcelica Mara : 28.03.2011. at 18:34

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim, meni je drago da si se ti nasmijala al koja je razlika? ateist il katolik?
    Pa razlika je u tome što će, bar meni to djeluje logično, svi vjernici automatski upisati za svoju djecu da su iste vjere kao i roditelji,
    dok će ateisti i agnostici, bar većinom, napisati da se dijete ne izjašnjava - ili vi mislite da neće? Što ćeš im ti napisati, cvijeto?
    Zašto je tako, mislim da je svakome jasno... I naravno, opet se povećava omjer katolika i neopredijeljenih naspram ostalima...

Zato mislim da nikako nije u redu da se djeci - ili bilo kome - upisuje vjersko opredjeljenje (kao i ostala opredjeljenja) na osnovu iskaza druge osobe, pa makar roditelja.

visnja08 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    a zašto bi to bila nebuloza?Ako je dijete kršteno, pa katolik je!jednako vrijedi i za ateiste.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pa razlika je u tome što će, bar meni to djeluje logično, svi vjernici automatski upisati za svoju djecu da su iste vjere kao i roditelji,
    dok će ateisti i agnostici, bar većinom, napisati da se dijete ne izjašnjava - ili vi mislite da neće? Što ćeš im ti napisati, cvijeto?
    Zašto je tako, mislim da je svakome jasno... I naravno, opet se povećava omjer katolika i neopredijeljenih naspram ostalima...

Zato mislim da nikako nije u redu da se djeci - ili bilo kome - upisuje vjersko opredjeljenje (kao i ostala opredjeljenja) na osnovu iskaza druge osobe, pa makar roditelja.
    vidiš vidiš, ovo ima logike.
    no, sad sam u duhu teme pitala cijenjenu nasljednicu u kaj vjeruje. odgovor: u cvijeće. sad si pak razmišljam da ju upišem kao dijete cvijeća

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj visnja08 prvotno napisa Vidi poruku
    a zašto bi to bila nebuloza?Ako je dijete kršteno, pa katolik je!jednako vrijedi i za ateiste.
    ja sam krštena. nisam ni k od katolika. nikad nisam ni bila.
    sakramenti su mi u ovom slučaju indikativni isključivo ukoliko ih je osobna svjesno i voljno prihvatila.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

iiii, cvijeto?
    i mene zanima?
    jesu tvoja djeca ateisti?
    Evo,ja sam baš svoju, čitajući ovo, testirala:
    ovo dvoje starijih kažu da su katolici, a pitam mlađu (2 god.) -
    a šta si ti, zlato?
    "Klara!"- kaže.
    Eto, najbolje da za nju upišem da je to.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nena, jako mi se sviđa odgovor tvog najmanjeg slatkiša

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo me
    a moji su (za sad) ateisti. a da šta će bit drugo s vakim (krštenim) roditeljima

ajd, idem i ja svoje pitat u što vjeruju, pa vam javim
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 28.03.2011. at 18:51

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Dijana, oprosti za ono prije, ne znam zašto mi je ostalo da je point bio ljubav prema čovjeku, a ne odnos Bog-Krist, puno ste napisali dok me nije bilo, krivo mi je ostalo u glavi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    nena, jako mi se sviđa odgovor tvog najmanjeg slatkiša
    i meni, a čak ni istinu nije rekla nego je posudila ime starije (obožavane) sestrične, valjda je mislila da se mora reći nešto sa slovom K

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

da, u tome i je kvaka, u ljudima koji osjećaju sukob između zajednice i osobnih uvjerenja, načela, ljubavi O tome raspravljamo već na drugoj temi
    Ateisti znaju na čemu su, njihov je zapravo najveći problem činjenica da je HR samo deklarativno sekularna država, ili je sekularna kad državi to odgovara (vrlo zanimljiv primjer je MPO i pobačaj-koji je dozvoljen). Il to da (ne)pripadanje Crkvi nosi nekakve političke i društvene tegove, koji su valjda u otpadanju i čije odvajanje od države i dovodi ateiste do faze da potiču jedni druge na priznanje da NE vjeruju-i da time nisu manje ništa-a pogotovo ne manje Hrvati (što im se vjerojatno predbacivalo vrlo dobar dio života)
    ma ne znam....reci ti što hoćeš, ali ja sam i dalje uvjerena da nikakva kampanja ne treba ateistu kako bi shvatio da nije katolik. ovo je jedna antikampanja koja blaćenjem pokušava ljude vrbovati na svoju stranu i na taj način ostvariti svoj cilj, a taj je da na popisu bude što manje katolika. i to nije zakonom zabranjeno, ali ajmo onda bar priznati da je to što je. ili ne moramo, svejedno. kad u raspravi počnem osjećati potrebu da iznova ponavljam svoje argumente onda zapravo skužim da nema smisla jer ih netko stalno ignorira i vodi "igru" iz početka.
    ja bih savjetovala svima koji su nezadovoljni stanjem u državi da dobro pripaze kome će na sljedećim izborima dati svoj glas i neka izađu na prosvjede. pa prosvjedovalo se i pred crkvom, a tko je od vas nezadovoljnih sudjelovao?
    no očito se ne kužimo.
    i ja ću za svoju djecu odrediti kojoj vjeri pripadaju jer ih ja u tom smislu i odgajam. isto kao što ću im odrediti i nacionalnost, a kad odrastu neka se pokrste u ateiste, budiste, djecu cvijeća i nek si napišu da su englezi ako žele

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nemam problema s izjasnjavanjima nevjere, samo pitanje ocemo mi dobiti info kad nam popisivac/ica dolazi ili cu ja morat redit kucu i palit mirisljave stapice svaki dan?

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja ateist, mm isto, bez ikakvih dvojbi, uredno se tako izjasnili i '91 i '01.na zadnjem popisu u našoj županiji je bilo cijelih 0.53 % ateista . Sad se sama sebi čudim kako mi nije palo napamet da kažem nešto malo uvijenije
    Za dijete sam tek sad shvatila da ću morati dati podatke, dob: 2.5, vjera: ateist
    Svašta, a sigurna sam da su odredili da mlađi od 10 (valjda 10) ne daju podatke o ,recimo, završenoj školi, jer je to naravno besmisleno, a ovo je smisleno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ispričat ću jednu crticu iz moje obitelji, naime majka mi je 1947 godište i 1954 je išla u prvi razred i valjda je došla neka naredba da se djeca izjasne što su po nacionalnosti, učetio je neki drug i ispitivao ih ... i moja mama je rekla da je djevojčica i ostala su joj se djeca smijala.... nismo daleko dogurali od 1954.

Dalje, ozbiljno pitam, jel moram priložiti ECDL diplomu ? A što ako sam položila samo onih 5 ? A tablice nisam ?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    Za dijete sam tek sad shvatila da ću morati dati podatke, dob: 2.5, vjera: ateist
    Svašta, a sigurna sam da su odredili da mlađi od 10 (valjda 10) ne daju podatke o ,recimo, završenoj školi, jer je to naravno besmisleno, a ovo je smisleno.
    pa ima smisla. ako dijete ima 10 godina onda ne može dati podatke o završenoj školi jer ju nije završio. a ti svoje dijete možeš odgajati kao ateista ili vjernika od samog početka. dijete se može krstiti, ići u crkvu s roditeljima, uči ga se moliti, priča mu se o isusu i bogu na njemu razumljiv način, ako mu umre djeda kažeš mu da je on sada kod dragog boge i gleda nas, kad je božić pričaš mu o isusovom rođenju itd.. ako vi živite kao ateisti onda tako i učite svoje dijete mada možda to ni ne primjećujete jer vjeri (predpostavljam) ne pridajete na važnosti pa ti zato to izgleda čudno. da prakticiraš vjeru i tako učiš svoje dijete onda ti ne bi bilo čudno deklarirati ga kao vjernika jer bi vidjela da djeca kao i sve oko sebe mogu doživljavati i boga, naravno primjereno svojim sposobnostima. dakle, bez grižnje savjesti možeš reći da je tvoje dijete ateist.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    .... nismo daleko dogurali od 1954.
    stvarno nismo, mi smo na tešku muku 2008. uspjeli dobiti rodni list za bebu bez upisane nacinalnosti, izvozali nas od nemila do nedraga, i kad smo već pomislili rješeno,jok, piše hrvat, ajmo ponovo sve...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    pa ima smisla. ako dijete ima 10 godina onda ne može dati podatke o završenoj školi jer ju nije završio. a ti svoje dijete možeš odgajati kao ateista ili vjernika od samog početka. dijete se može krstiti, ići u crkvu s roditeljima, uči ga se moliti, priča mu se o isusu i bogu na njemu razumljiv način, ako mu umre djeda kažeš mu da je on sada kod dragog boge i gleda nas, kad je božić pričaš mu o isusovom rođenju itd.. ako vi živite kao ateisti onda tako i učite svoje dijete mada možda to ni ne primjećujete jer vjeri (predpostavljam) ne pridajete na važnosti pa ti zato to izgleda čudno. da prakticiraš vjeru i tako učiš svoje dijete onda ti ne bi bilo čudno deklarirati ga kao vjernika jer bi vidjela da djeca kao i sve oko sebe mogu doživljavati i boga, naravno primjereno svojim sposobnostima. dakle, bez grižnje savjesti možeš reći da je tvoje dijete ateist.
    naravno da može bez grižnje savjesti, ateisti nemaju "savjest" dorotea, samo moral
    ti možeš reći kako odgajaš dijete i kojoj vjerskoj zajednici dijete pripada, a dijete ne vjeruje u ništa jer nije dovoljno "inteligentno" (čitaj zrelo, nema iskusva, znanja, nije sposobno) da vjeruje.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 28.03.2011. at 20:04

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja, ponavljam se, bih djecu popisala kao clanove obitelji i na tom stala. Na kraju krajeva, samo stariji od 10 god, cini mi se, odgovaraju na pitanja o informatickom znanju. Eto i moj mali se sluzi kompom, ali to nije bitno. Bitno je da ga ja odredim kao ovo ili ono

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma ne znam....reci ti što hoćeš, ali ja sam i dalje uvjerena da nikakva kampanja ne treba ateistu kako bi shvatio da nije katolik. ovo je jedna antikampanja koja blaćenjem pokušava ljude vrbovati na svoju stranu i na taj način ostvariti svoj cilj, a taj je da na popisu bude što manje katolika. i to nije zakonom zabranjeno, ali ajmo onda bar priznati da je to što je. ili ne moramo, svejedno. kad u raspravi počnem osjećati potrebu da iznova ponavljam svoje argumente onda zapravo skužim da nema smisla jer ih netko stalno ignorira i vodi "igru" iz početka.
    oni blate što? ne kužim?

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pa ima smisla. ako dijete ima 10 godina onda ne može dati podatke o završenoj školi jer ju nije završio.
    to i kažem,pitanje o školi je nepotrebno, pa ga nema.ali meni bi imalo smisla primjeniti tu analogiju i dalje

dakle, bez grižnje savjesti možeš reći da je tvoje dijete ateist.
    stoji, i neću ja baš nespavat zbog toga, uostalom odgovor na popisu je "nije vjernik", mogu ja to reć i to je potpuna istina, al i dalje mislim da su mogli pričekat bar 10-tak godina da on sam kaže.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

naravno da može bez grižnje savjesti, ateisti nemaju "savjest" dorotea, samo moral
    ti možeš reći kako odgajaš dijete i kojoj vjerskoj zajednici dijete pripada, a dijete ne vjeruje u ništa jer nije dovoljno "inteligentno" (čitaj zrelo, nema iskusva, znanja, nije sposobno) da vjeruje.
    ma daj ne lupetajsad bi se ti nadmudrivala.

čuj, ako dijete vjeruje u djeda mraza i uskršnjeg zeca, baba vješticu, vuka koji govori onda može i u boga. i rekla sam da može vjerovati u skladu sa svojim sposobnostima.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa Vidi poruku
    Ja, ponavljam se, bih djecu popisala kao clanove obitelji i na tom stala. Na kraju krajeva, samo stariji od 10 god, cini mi se, odgovaraju na pitanja o informatickom znanju. Eto i moj mali se sluzi kompom, ali to nije bitno. Bitno je da ga ja odredim kao ovo ili ono
    ajmo napravit eksperiment i pustit stvarno njima da odgovore u što vjeruju
    ja sam provjerila, starijeg nema, a mlađa bi na pitanje u što vjeruje, odgovorila druga vjera, i nadopisala - u mamu i tatu i baku i nonu i ivu (moju sestru)

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ajmo napravit eksperiment i pustit stvarno njima da odgovore u što vjeruju
    ja sam provjerila, starijeg nema, a mlađa bi na pitanje u što vjeruje, odgovorila druga vjera, i nadopisala - u mamu i tatu i baku i nonu i ivu (moju sestru)
    Znas da hocu... Al kad odredjeni 'organ' napusti zajednicke prostorije :grin:

Stranica 6 od 16 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •