Pomikaki, to je problem male sredine.
Posljednje uređivanje od marta : 28.03.2011. at 14:53
istina stvarno bi popisi trebali na neki način biti anonimni...a s druge strane tako bi se još gore manipuliralo podacima....jer stvarno još samo da im dam broj kartice i pin i ključ od stana...sve će ostalo znat.....neš ti krađe indetitea na internetu..a popis stanovništva,ha,ha....ide li fotka možda još u prilog
ej, nema pitanja seksualne opredijeljenosti, ni djece ni odraslih, šta vam je
a meni je najgenijalne pitanje da li znate na kompjuteru radit tablične izračune
i obradu teksta
a ne znam samo što su pp prezentaciju nepravedno izbacili s liste
mislim, možda je korisno to znati, al meni je smiješno![]()
Obzirom na razno razna pitanja koja vidim da će biti, da li se od nas očekuje da recimo kažemo svoj OIB? pitam jer naravno da pojma nemam koji mi je, moram tražiti. Jel mi treba još nešto takvo - ovo sve drugo ću valjda znati odgovoriti iz glave![]()
OIB ili broj osobne
Posljednje uređivanje od Cubana : 28.03.2011. at 15:59 Razlog: senilnost
zar stvarno za malu djecu netko pita da li su katolici? kakve su to nebuloze?
znam jednog dečka koji živi sa ocem i djedom, da li on onda upisuje da živi u istospolnoj zajednici?
Posljednje uređivanje od Cubana : 28.03.2011. at 13:59 Razlog: senilnost
![]()
cubana
daddy, ja jedva čekam rezultate, više od broja katolika me zanima broj jedija u hrvatskoj![]()
siguran sam da nisam jedini, sila je u Hrvata snažnija nego što mislite
btw, navodno je na jednom od popisa tamo pred kraj juge bilo pobrojano i par Citroena i čak dvije Sanje Doležal pod rubrikom nacionalnost.
Baš me zanima što o popisu misli onaj ex glavni iz ex HG Spota. On je slagao teoriju da Hrvati / stanovnici Hrvatske moraju biti čim više tehnološki obrazovani i maltene bilingvalni (engleski). Bit će bi on mislio mislio da je, vezano za budućnost i (ekonomsko) preživljavanje našeg stanovništva, relevantnije to slaganje tablica, PP prezentacije, i znanje engl, nego pitanja o vjeri i nacionalnosti. Čitala sam taj neki njegov ostvrt na nacionalnu strategiju u podlistku Obzor, nije to bilo nešto jako ozbiljno, više onako... iz drugog ugla... pa me sjetilo na to znate li tablične izračune (ne znam).
Posljednje uređivanje od ina33 : 28.03.2011. at 16:35
Kako ja mogu da se izjašnjavam u nečije tuđe ime, ili netko u moje, Bože pomozi debilane![]()
čini mi se da nas je dvoje samo na ovoj temi. riješila sam se nedoumica
ponukana ovom temom sam pokrenula pitanje izjašnjavanja vjerske pripadnosti na popisu i među svojim poznanicima i prijateljima... sve mi se čini da će na ovom popisu biti zabilježen porast broja budista, hinduista, pastafarijanaca, pagana i sl.
Na proslom popisu stanovnistva sam bila popisivac u centru Zagreba. Bas ono, u centru. Sto svakako nije mala sredina.
I svaki drugi popisani covjek nije imao zelju/volju/potrebu odgovoriti na brojna pitanja - vjera, nacionalnost, godisnji prihodi... Ne bi oni o tome, rekose.
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 28.03.2011. at 18:25
Mene isto zanima ovo s istosplonim zajednicama.
Recimo cimerice ili cimeri, samohrane majke kćerka ili samohrani očevi sinova...
I ovo o državi rođenja.
Pa da, svi smo mi rođeni u inozemstvu, manje više.
Koji je tu točan odgovor?
I tablični izračuni. Misli se na Excel i sl. programe?
Ajde, ovih dana muku mučim sa statistikom, da se konačno negdje mogu pohvaliti da nešto znam.
Uh, još mi je vjera ili nevjera najlakše pitanje na ovom popisu
Marta, razumijem o čemu pričaš. Nažalost, baš je tako, ako nama nečije ogovaranje i ne smeta uvijek se nađe netko koga može povrijediti, a onda tu nema pomoći.
Posljednje uređivanje od Pcelica Mara : 28.03.2011. at 18:34
Pa razlika je u tome što će, bar meni to djeluje logično, svi vjernici automatski upisati za svoju djecu da su iste vjere kao i roditelji,
dok će ateisti i agnostici, bar većinom, napisati da se dijete ne izjašnjava - ili vi mislite da neće? Što ćeš im ti napisati, cvijeto?
Zašto je tako, mislim da je svakome jasno... I naravno, opet se povećava omjer katolika i neopredijeljenih naspram ostalima...
Zato mislim da nikako nije u redu da se djeci - ili bilo kome - upisuje vjersko opredjeljenje (kao i ostala opredjeljenja) na osnovu iskaza druge osobe, pa makar roditelja.
nena, jako mi se sviđa odgovor tvog najmanjeg slatkiša![]()
evo me
a moji su (za sad) ateisti. a da šta će bit drugo s vakim (krštenim) roditeljima
ajd, idem i ja svoje pitat u što vjeruju, pa vam javim![]()
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 28.03.2011. at 18:51
Dijana, oprosti za ono prije, ne znam zašto mi je ostalo da je point bio ljubav prema čovjeku, a ne odnos Bog-Krist, puno ste napisali dok me nije bilo, krivo mi je ostalo u glavi.
ma ne znam....reci ti što hoćeš, ali ja sam i dalje uvjerena da nikakva kampanja ne treba ateistu kako bi shvatio da nije katolik. ovo je jedna antikampanja koja blaćenjem pokušava ljude vrbovati na svoju stranu i na taj način ostvariti svoj cilj, a taj je da na popisu bude što manje katolika. i to nije zakonom zabranjeno, ali ajmo onda bar priznati da je to što je. ili ne moramo, svejedno. kad u raspravi počnem osjećati potrebu da iznova ponavljam svoje argumente onda zapravo skužim da nema smisla jer ih netko stalno ignorira i vodi "igru" iz početka.
ja bih savjetovala svima koji su nezadovoljni stanjem u državi da dobro pripaze kome će na sljedećim izborima dati svoj glas i neka izađu na prosvjede. pa prosvjedovalo se i pred crkvom, a tko je od vas nezadovoljnih sudjelovao?
no očito se ne kužimo.
i ja ću za svoju djecu odrediti kojoj vjeri pripadaju jer ih ja u tom smislu i odgajam. isto kao što ću im odrediti i nacionalnost, a kad odrastu neka se pokrste u ateiste, budiste, djecu cvijeća i nek si napišu da su englezi ako žele
ja nemam problema s izjasnjavanjima nevjere, samo pitanje ocemo mi dobiti info kad nam popisivac/ica dolazi ili cu ja morat redit kucu i palit mirisljave stapice svaki dan?
ja ateist, mm isto, bez ikakvih dvojbi, uredno se tako izjasnili i '91 i '01.na zadnjem popisu u našoj županiji je bilo cijelih 0.53 % ateista. Sad se sama sebi čudim kako mi nije palo napamet da kažem nešto malo uvijenije
Za dijete sam tek sad shvatila da ću morati dati podatke, dob: 2.5, vjera: ateist
Svašta, a sigurna sam da su odredili da mlađi od 10 (valjda 10) ne daju podatke o ,recimo, završenoj školi, jer je to naravno besmisleno, a ovo je smisleno.
Ispričat ću jednu crticu iz moje obitelji, naime majka mi je 1947 godište i 1954 je išla u prvi razred i valjda je došla neka naredba da se djeca izjasne što su po nacionalnosti, učetio je neki drug i ispitivao ih ... i moja mama je rekla da je djevojčica i ostala su joj se djeca smijala.... nismo daleko dogurali od 1954.
Dalje, ozbiljno pitam, jel moram priložiti ECDL diplomu ? A što ako sam položila samo onih 5 ? A tablice nisam ?
pa ima smisla. ako dijete ima 10 godina onda ne može dati podatke o završenoj školi jer ju nije završio. a ti svoje dijete možeš odgajati kao ateista ili vjernika od samog početka. dijete se može krstiti, ići u crkvu s roditeljima, uči ga se moliti, priča mu se o isusu i bogu na njemu razumljiv način, ako mu umre djeda kažeš mu da je on sada kod dragog boge i gleda nas, kad je božić pričaš mu o isusovom rođenju itd.. ako vi živite kao ateisti onda tako i učite svoje dijete mada možda to ni ne primjećujete jer vjeri (predpostavljam) ne pridajete na važnosti pa ti zato to izgleda čudno. da prakticiraš vjeru i tako učiš svoje dijete onda ti ne bi bilo čudno deklarirati ga kao vjernika jer bi vidjela da djeca kao i sve oko sebe mogu doživljavati i boga, naravno primjereno svojim sposobnostima. dakle, bez grižnje savjesti možeš reći da je tvoje dijete ateist.
naravno da može bez grižnje savjesti, ateisti nemaju "savjest" dorotea, samo moral
ti možeš reći kako odgajaš dijete i kojoj vjerskoj zajednici dijete pripada, a dijete ne vjeruje u ništa jer nije dovoljno "inteligentno" (čitaj zrelo, nema iskusva, znanja, nije sposobno) da vjeruje.
Posljednje uređivanje od krumpiric : 28.03.2011. at 20:04
Ja, ponavljam se, bih djecu popisala kao clanove obitelji i na tom stala. Na kraju krajeva, samo stariji od 10 god, cini mi se, odgovaraju na pitanja o informatickom znanju. Eto i moj mali se sluzi kompom, ali to nije bitno. Bitno je da ga ja odredim kao ovo ili ono
to i kažem,pitanje o školi je nepotrebno, pa ga nema.ali meni bi imalo smisla primjeniti tu analogiju i dalje
stoji, i neću ja baš nespavat zbog toga, uostalom odgovor na popisu je "nije vjernik", mogu ja to reć i to je potpuna istina, al i dalje mislim da su mogli pričekat bar 10-tak godina da on sam kaže.dakle, bez grižnje savjesti možeš reći da je tvoje dijete ateist.